Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο Μητροπολιτικό Yδατοδρόμιο της Θεσσαλονίκης μπαίνει στον ‘χάρτη’ των προορισμών του καλοκαιριού
Αερομεταφορές

Το Μητροπολιτικό Yδατοδρόμιο της Θεσσαλονίκης μπαίνει στον ‘χάρτη’ των προορισμών του καλοκαιριού

Το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα διαθέτει τουλάχιστον τέσσερις θέσεις πρόσδεσης υδροπλάνων, παρέχοντας την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα αεροσκάφη που θα δρομολογηθούν από όσες εταιρείες σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο.

Ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης ΟΛΘ ΑΕ και η Hellenic Seaplanes ΑΕ ως ο ανάδοχος της διαδικασίας αδειοδότησης του Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου της Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην κατάθεση του φάκελου, ώστε να προλάβει η Θεσσαλονίκη να ενταχθεί ως προορισμός με υδροπλάνα στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2016. Το υδατοδρόμιο θα διαθέτει τουλάχιστον τέσσερις θέσεις πρόσδεσης υδροπλάνων, παρέχοντας την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα αεροσκάφη που θα δρομολογηθούν από όσες εταιρείες σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο. Έτσι θα ενισχυθεί η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα αλλά κυρίως με τα νησιά.

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ κ. Δημήτριος Μακρής και ολοκληρώθηκε με την κατάθεση του φακέλου αίτησης στο Υπουργείο Μεταφορών. Κατά την ΟΛΘ ΑΕ, τα υδατοδρόμια της Βορείου Ελλάδας, με κεντρικό αυτό της Θεσσαλονίκης, θα αποτελέσουν ένα σημαντικό δίκτυο αναχωρήσεων και αφίξεων από και προς το Βόρειο Αιγαίο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, αλλά και γειτονικές χώρες, με σκοπό τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των επιβατών στον τελικό προορισμό τους. Η ύπαρξη τελωνείου στο λιμάνι δίνει την ευελιξία στο υδατοδρόμιο να επεκτείνει τη δραστηριότητα του ώστε να μπορεί να υποδέχεται και διεθνείς πτήσεις. Η Θεσσαλονίκη όπως όλα δείχνουν θα αποκτήσει πολύ πιο γρήγορα Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο από ότι η Αθήνα, δημιουργώντας την κεντρική βάση του δικτύου στην Βόρεια Ελλάδα όπου θα ξεκινάνε δεκάδες προορισμοί.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δο ιευθυντής Βορείου Ελλάδας της Hellenic Seaplanes κ. Κωνσταντίνος Λουμπούτης είπε: “Ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στην Βόρεια Ελλάδα. Πολύ σύντομα θα έχουμε ένα σημαντικό δίκτυο με προορισμούς που θα εξυπηρετούν τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες”. Επίσης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθεί η πόλη από το δίκτυο υδατοδρομίων, την ευκαιρία να προσελκύσουν περισσότερες τουριστικές δραστηριότητες αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε: “Πρόκειται για ένα εγχείρημα καταφανώς εθνικής σημασίας και αναμένεται σύντομα να έχουμε ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η εταιρεία μας έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά την διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε παράλια, νησιά και λίμνες όπου σύντομα θα έχουν διασύνδεση με υδροπλάνο μεταξύ τους”.

Μέχρι σήμερα πάνω από 50 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024