Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο Παγκόσμιο Οικονομικό Συμπόσιο 2022 θα εστιάσει στην μετα-COVID ανθεκτικότητα των αεροπορικών εταιρειών
Αερομεταφορές

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Συμπόσιο 2022 θα εστιάσει στην μετα-COVID ανθεκτικότητα των αεροπορικών εταιρειών

Τα πάνελ συζήτησης θα αφορούν, μεταξύ άλλων, σε περιβαλλοντικές, κοινωνικές και κυβερνητικές (ESG) αναφορές και τις τάσεις για βιώσιμη χρηματοδότηση, καθώς και την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών CO2 έως το 2050.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ανακοίνωσε ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Συμπόσιο (WFS) του 2022 θα επικεντρωθεί στην αναμόρφωση της ανθεκτικότητας των αεροπορικών εταιρειών. Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στη Ντόχα του Κατάρ, με φιλοξενούσα αεροπορική εταιρεία την Qatar Airways.

Μετά το μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία της αεροπορίας, ο κλάδος ανακάμπτει γρήγορα από την πανδημία και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις τα τελευταία δύο χρόνια. Οι απώλειες του κλάδου αναμένεται να μειωθούν σε 9,7 δισ. δολ. φέτος, από σχεδόν 180 δισ. δολ. το 2020-21. Καθώς τα ταξιδιωτικά εμπόδια μειώνονται στις περισσότερες περιοχές του κόσμου, η πολύ ισχυρή ζήτηση υποστηρίζει τις προσδοκίες για ανάκαμψη στα επίπεδα κυκλοφορίας πριν από τον COVID-19 έως το 2024, με πιθανότητα κερδοφορίας το 2023.

Ταυτόχρονα, τα επίπεδα του χρέους των αεροπορικών εταιρειών έχουν εκτοξευθεί, καθώς οι αερομεταφορείς δανείστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης και το οικονομικό κομμάτι σε ολόκληρο τον κλάδο θα αντιμετωπίσει προκλήσεις καθώς οι αερομεταφορές σκοπεύει να επιτύχει τη δέσμευσή του για μηδενικές εκπομπές CO2 για το 2050.

“Οι αεροπορικές εταιρείες είναι ανθεκτικές. Τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε τη σκληρή δουλειά και τις δύσκολες αναδιαρθρώσεις των δύο τελευταίων ετών, ώστε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την κρίση. Τα χρηματοοικονομικά θα διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη της συνεχιζόμενης ανάκαμψης, δημιουργώντας παράλληλα μια βιώσιμη κεφαλαιακή δομή για την υποστήριξη της φιλόδοξης περιβαλλοντικής ατζέντας μας”, δήλωσε ο Willie Walsh, γενικός διευθυντής της IATA.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Qatar Airways, η Αυτού Εξοχότητα Akbar Al Baker δήλωσε: “Είναι τιμή μας που φιλοξενούμε το πρώτο WFS με φυσική παρουσία από το 2019, στα 25 χρόνια λειτουργίας μας. Αυτό το ζωτικής σημασίας συμπόσιο θα συγκεντρώσει οικονομικούς ηγέτες από αεροπορικές εταιρείες και πολλούς εταίρους μας στην αλυσίδα εφοδιασμού, για να συζητήσουν και να επιχειρηματολογήσουν για την πορεία προς τα εμπρός και τις προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν”.

Τα πάνελ συζήτησης θα αφορούν σε:

  • Περιβαλλοντικές, Κοινωνικές και Κυβερνητικές (ESG) αναφορές και τις τάσεις για βιώσιμη χρηματοδότηση
  • Επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών CO2 έως το 2050
  • Διαχείριση χρηματοοικονομικού κινδύνου
  • Λιανικό εμπόριο αεροπορικών εταιρειών και πελατοκεντρικότητα
  • Εκπλήρωση και διευθέτηση προσφορών και παραγγελιών αεροπορικών εταιρειών
  • Το μέλλον των αεροπορικών πληρωμών και των πληρωμών ως δημιουργία αξίας
  • Κατανόηση και προετοιμασία των OECD Base Erosion και Profit Shifting (BEPS) 2.0
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024