Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤο σόναρ 'δείχνει' το αγνοούμενο αεροσκάφος της AirAsia
Αεροπορικές εταιρείες

Το σόναρ 'δείχνει' το αγνοούμενο αεροσκάφος της AirAsia

Ειδικοί των αερομεταφορών υποστηρίζουν ότι η άτρακτος του αεροπλάνου θα βρεθεί εύκολα, καθώς το αεροσκάφος φαίνεται ότι διαλύθηκε κατά την πρόσκρουσή του στην επιφάνεια της θάλασσας και όχι στον αέρα.

Υποβρύχια εικόνα που κατέγραψε σόναρ δείχνει ένα μεγάλο, σκούρο αντικείμενο στη θάλασσα σε βάθος 30 με 50 μέτρων, το οποίο εικάζεται ότι είναι το αγνοούμενο αεροσκάφος της AirAsia, δήλωσε αξιωματούχους της ινδονησιακής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με το Reuters και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τα πληρώματα που μετέχουν στις έρευνες διάσωσης βρίσκονται σε ετοιμότητα για να περισυλλέξουν και να αναγ νωρίσουν τα πτώματα των επιβατών του αεροπλάνου, το οποίο την περασμένη Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου, εξαφανίστηκε εν μέσω κακοκαιρίας με 162 επιβαίνοντες και ενώ κατευθυνόταν από την Ινδονησία στη Σιγκαπούρη.

Ειδικοί των αερομεταφορών υποστηρίζουν ότι η άτρακτος του αεροπλάνου θα βρεθεί εύκολα, καθώς το αεροσκάφος φαίνεται ότι διαλύθηκε κατά την πρόσκρουσή του στην επιφάνεια της θάλασσας και όχι στον αέρα. Το Ναυτικό της Ινδονησίας αρχικά ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια του αεροκάφους και 40 πτώματα, αλλά κάποια μέσα ενημέρωσης αργότερα, επικαλούμενα τον επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης Φρανσίσκους Μπαμπάνγκ Σοελίστιο, μετέδωσαν ότι οι σοροί των επιβαινόντων που βρέθηκαν είναι μόλις τρεις.

Σήμερα το πρωί, δεκάδες δύτες του Ναυτικού της Ινδονησίας ξεκίνησαν εκ νέου τις έρευνες, στις οποίες μετέχουν περίπου 30 πλοία και 21 αεροσκάφη από την Ινδονησία, την Αυστραλία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή με κύματα να φθάνουν μέχρι και τα τρία μέτρα και ισχυρούς ανέμους να πνέουν δυσχεραίνουν την επιχείρηση.

Ένας από τους επιβαίνοντες της πτήσης της AirAsia, το πτώμα του οποίου περισυνελέγη σήμερα στη θαλάσσια περιοχή όπου κατέπεσε το αεροπλάνο που χάθηκε από τα ραντάρ την Κυριακή, φορούσε σωσίβιο, ανακοίνωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

06/02/2023
03/02/2023
02/02/2023
01/02/2023
31/01/2023