Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤραγικό δυστύχημα στα Σπάτα – Βρετανός τουρίστας διαμελίστηκε από έλικα ελικόπτερου
Αερομεταφορές

Τραγικό δυστύχημα στα Σπάτα – Βρετανός τουρίστας διαμελίστηκε από έλικα ελικόπτερου

Όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε, νεαρός Βρετανός επιβαίνων, κάτω από αδιευκτρίνιστες συνθήκες, πλησίασε, κατά την αποβίβασή του τον πίσω έλικα του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να διαμελισθεί.

Ένας νεαρός Βρετανός τουρίστας διαμελίστηκε από έλικα ελικοπτέρου κάτω από άγνωστες συνθήκες χθες το απόγευμα στο ελικοδρόμιο στην περιοχή Αγιος Γεώργιος Σπάτων. Ο 22χρονος μαζί με άλλους τρεις φίλους του -και τα αδέλφια του- από τη Βρετανία είχαν μισθώσει ελικόπτερο, για να μετακινούνται από νησί σε νησί στη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών στο Αιγαίο.

Το ελικόπτερο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

Όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε, ο νεαρός, κάτω από αδιευκτρίνιστες συνθήκες, πλησίασε τον έλικα του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να διαμελισθεί.

Η παρέα των Βρετανών επέστρεφε στα Σπάτα από τη Μύκονο με δύο ιδιωτικά ελικόπτερα.  Η παρέα των Βρετανών επέστρεψε στα Σπάτα από τη Μύκονο με δύο ιδιωτικά ελικόπτερα. Σύμφωνα με τη βρετανική “The Sun”, λιμουζίνες περίμεναν τους επιβαίνοντες στα Σπάτα για να τους μεταφέρουν στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ώστε να επιβιβαστούν σε ιδιωτικό αεροσκάφος και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς φίλου του 21χρονου που έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, μετά την προσγείωση του Bell 407, οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο “Ελευθεριος Βενιζέλος”.

Ο άτυχος νεαρός είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου που περιστρεφόταν, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Το δεύτερο ελικόπτερο, με τους γονείς του 21χρονου Βρετανού ακολουθούσε και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί, όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα. Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δραματικό περιστατικό και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε αμέσως η ΕΛ.ΑΣ. Το ΑΤ Παιανίας ανέλαβε την προανάκριση και θα σχηματίσει τη σχετική δικογραφία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θα διερευνηθούν τυχόν ευθύνες και από τον χειριστή του ελικοπτέρου, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024