Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΒ. Κικίλιας: 'Αναλύουμε με ψυχραιμία όλα τα δεδομένα, το ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό παραμένει ισχυρό'
Τουριστική πολιτική

Β. Κικίλιας: 'Αναλύουμε με ψυχραιμία όλα τα δεδομένα, το ενδιαφέρον για τον ελληνικό τουρισμό παραμένει ισχυρό'

Ο υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι η εισήγηση από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού προς την Επιτροπή θα είναι η περαιτέρω μείωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αν αυτό είναι δυνατόν, των γραφειοκρατικών διαδικασιών και στα χερσαία σύνορα και στις αεροπορικές εταιρείες και άρα στα αεροδρόμια.

“Αυτές τις μέρες η σκέψη όλων μας είναι αλλού. Όμως, ο σχεδιασμός μιας άρτιας, επιτυχημένης και ισχυρής τουριστικής περιόδου που θα επιστρέψει ευημερία και χρήματα στους Έλληνες, δεν φεύγει ποτέ από το μυαλό μας. Περιμένουμε να δούμε ψύχραιμα και ψυχρά ποια είναι τα στοιχεία, πώς θα επηρεάσουν τα τουριστικά ρεύματα από τη Ρωσία και την Ουκρανία προς την Ελλάδα. Και φυσικά, αν η ενεργειακή κρίση που επιτείνεται τώρα με τον πόλεμο, θα επηρεάσει το κομμάτι της μετακίνησης των ταξιδιωτών”. Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο MEGA. “Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να αναλύουμε σωστά τα δεδομένα. Ο Τουρισμός εξακολουθεί να είναι η αιχμή του δόρατος και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν στρατηγικά και από πλευράς τακτικής, για να καλύψουμε τα όποια κενά υπάρξουν”.

Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι, παρακολουθώντας καθημερινά κρατήσεις και προκρατήσεις, το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι πολύ ισχυρό. “Από πλευράς κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων από τους μεγάλους Tour Operators, από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και τις ακτοπλοϊκές και από τα ξενοδοχεία μας, αλλά και από μεγάλες αγορές, όπως είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Η πρώτη απευθείας πτήση από την Αμερική έρχεται στις 7 Μαρτίου. Ξεκινάμε με 9 απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, δύο απευθείας πτήσεις από τον Καναδά, ανοίγει η Αυστραλία μετά από 2 χρόνια, τεράστιο ενδιαφέρον για την Ελλάδα από τους ταξιδιώτες εκεί, όπως με ενημέρωσε ο Αυστραλός Πρέσβης.

Ταυτόχρονα, αυξάνουμε τις δυνατότητες που έχουμε να φιλοξενήσουμε κόσμο σε πιο μεγάλη διάρκεια, επιμηκύνοντας το τουριστικό προϊόν. Πιο υψηλού επιπέδου τουρίστες, που σημαίνει περισσότερο συνάλλαγμα στη χώρα. Έχουμε όλες τις ενδείξεις, ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε από τον Μάρτιο, να επιταχύνουμε και να ανέβουμε γεωμετρικά τον Απρίλιο και να έχουμε τουρισμό μέχρι το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2022″.

“Η εισήγηση προς την Επιτροπή θα είναι η περαιτέρω μείωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τους ταξιδιώτες”
Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η εισήγηση από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού προς την Επιτροπή θα είναι η περαιτέρω μείωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αν αυτό είναι δυνατόν, των γραφειοκρατικών διαδικασιών και στα χερσαία σύνορα και στις αεροπορικές εταιρείες και άρα στα αεροδρόμιά μας, έτσι ώστε να διευκολύνουμε τους ταξιδιώτες να έρθουν στη χώρα μας. Αυτό όμως θα γίνεται πάντα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και υγειονομικής κάλυψης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024