Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΒιομετρική τεχνολογία και νέες πύλες αυτοματοποιημένου συνοριακού ελέγχου στο Αεροδρόμιο του Ντουμπάι
Αεροδρόμια

Βιομετρική τεχνολογία και νέες πύλες αυτοματοποιημένου συνοριακού ελέγχου στο Αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Τα έργα της πρώτης φάσης της πρωτοβουλίας 'Together' επικεντρώνονται στη βελτιστοποίηση της εμπειρίας των επιβατών στο χώρο των αναχωρήσεων με χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών.

Οι επιβάτες που αναχωρούν από τον τερματικό αεροσταθμό 3 του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι θα απολαμβάνουν ακόμη πιο ομαλή εμπειρία στο αεροδρόμιο με την υλοποίηση δύο νέων πρωτοβουλιών, οι οποίες θα βελτιστοποιήσουν τον έλεγχο του check-in και των υπηρεσιών αλλοδαπών και μετανάστευσης πριν την επιβίβαση.

Η χρήση βιομετρικής τεχνολογίας και η τοποθέτηση νέων πυλών αυτοματοποιημένου συνοριακού ελέγχου είναι δύο έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Είναι τα πρώτα έργα που εγκρίθηκαν προς υλοποίηση από την πολυμελή ομάδα που εξετάζει εκ νέου όλα τα σημεία διέλευσης επιβατών με ηλεκτρονική σάρωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, με σκοπό τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των επιβατών. Η μοναδική αυτή συλλογική προσέγγιση, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο και πολύ γρήγορα απέδωσε καρπούς, περιλαμβάνει τη συνεργασία της αεροπορικής εταιρείας Emirates, του τελωνείου του Ντουμπάι, της Γενικής Διεύθυνσης Αδειών Παραμονής και Αλλοδαπών του Ντουμπάι, της αστυνομίας και της υπηρεσίας αεροδρομίων του Ντουμπάι. Οι δύο νέες πρωτοβουλίες που έχουν ανακοινωθεί θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της επεξεργασίας των στοιχείων των επιβατών και θα διευκολύνουν την πιο ομαλή ροή στα διάφορα σημεία ελέγχου του αεροδρομίου.

Βιομετρική τεχνολογία: Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου μέσω της εφαρμογής UAE Wallet, οι επιβάτες θα μπορούν να καταχωρήσουν και να αποθηκεύσουν τα βιομετρικά στοιχεία τους με πολλούς τρόπους, όπως τραβώντας οι ίδιοι μια φωτογραφία τον εαυτό τους με το κινητό τους τηλέφωνο ή χρησιμοποιώντας τα γκισέ βιομετρικής εγγραφής που βρίσκονται στα σημεία check-in και στα σαλόνια αναμονής της Emirates. Στη συνέχεια, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα βιομετρικά στοιχεία για να απλοποιήσουν τη διαδικασία ελέγχου στην υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης στον χώρο αναχωρήσεων του τερματικού αεροσταθμού 3 αλλά και τη διαδικασία σε άλλα σημεία διέλευσης με ηλεκτρονική σάρωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όπως για την αυτόματη πρόσβασή τους στα σαλόνια αναμονής της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης της Emirates.

Μία πύλη: έξυπνες πύλες νέας γενιάς για τις διαδικασίες ελέγχου της υπηρεσίας αλλοδαπών και μετανάστευσης πρόκειται να τοποθετηθούν στον χώρο αναχωρήσεων του τερματικού αεροσταθμού 3, ενώ θα παραμείνουν οι ήδη υπάρχουσες ηλεκτρονικές πύλες και τα γκισέ με το ειδικό προσωπικό.  Οι νέες έξυπνες πύλες παρέχουν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα συνοριακού ελέγχου το οποίο βασίζεται στα βιομετρικά στοιχεία των επιβατών. Δίνουν, επίσης, τη δυνατότητα στους επιβάτες να αποφύγουν το επιπλέον βήμα στη διαδικασία που είναι ο συμβατικός έλεγχος διαβατηρίων και καρτών επιβίβασης από προσωπικό ασφάλειας και, στη συνέχεια, η διέλευσή τους από την υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης, καθώς οι συγκεκριμένοι έλεγχοι περιλαμβάνονται αυτόματα στη βιομετρική ταυτοποίηση τη στιγμή που οι επιβάτες περνούν μέσα από τις νέες έξυπνες πύλες.


Ο Εμίρης του Ντουμπάι Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum (στο κέντρο), συνοδευόμενος από τον πρίγκιπα του Ντουμπάι Hamdan bin Mohammed Al Maktoum (αριστερά). Πίσω του διακρίνεται ο Ahmed bin Saeed Al Maktoum, πρόεδρος της Dubai Civil Aviation Authority, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Emirates Group, στο Terminal 3 του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι.

Ο υποστράτηγος Mohammed Ahmed Almarri της Γενικής Διεύθυνσης Αδειών Παραμονής και Αλλοδαπών του Ντουμπάι αναφέρει σχετικά: “Όραμα της κυβέρνησης είναι να αποκτήσει η χώρα ηγετική θέση διεθνώς στην παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη και υπό αυτό το πρίσμα εξετάσαμε την ενδεχόμενη χρήση της βιομετρίας με σκοπό τη βελτίωση της διέλευσης επιβατών από την υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ξεκινάμε τις νέες αυτές πρωτοβουλίες στον χώρο αναχωρήσεων του τερματικού αεροσταθμού 3 σε συνεργασία με την Emirates και τους αρμόδιους φορείς του αεροδρομίου. Πιστεύουμε ότι η λειτουργία θα αποβεί ακόμη πιο αποτελεσματική, θα αποδεσμευτεί πολύτιμο προσωπικό το οποίο θα μπορεί πλέον να αναλάβει άλλες ευθύνες και, τέλος, θα βελτιωθεί η εμπειρία των επιβατών”.

Ο Adel Al Redha, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός επιχειρησιακός διευθυντής της Emirates, δηλώνει επίσης: “Είμαστε τυχεροί που οι αρμόδιοι φορείς του αεροδρομίου είναι πολύ υποστηρικτικοί και προοδευτικοί. Ακόμη και όταν χρειάζεται να επενδύσουν σε εξοπλισμό, εκπαίδευση και αλλαγή των διαδικασιών λειτουργίας, όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι πάντα πρόθυμοι να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες και νέους τρόπους σκέψης με γνώμονα το όφελος των επιβατών. Υπάρχει απόλυτη σύμπνοια όσον αφορά την επιθυμία μας να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Ντουμπάι ή που απλώς κάνουν μια ενδιάμεση στάση στο ταξίδι τους. Ανυπομονούμε να ευοδωθούν τα σχέδιά μας και να εισάγουμε ακόμη περισσότερες βελτιώσεις τους επόμενους μήνες. Οι ομάδες μας εργάζονται με ιδιαίτερο ζήλο και ενθουσιασμό για να επισπεύσουν την εφαρμογή των πρωτοβουλιών μας σε όλη τη βάση μας στο αεροδρόμιο”.

Η πρωτοβουλία “Together”
Η πρωτοβουλία “Together” ξεκίνησε τον Μάιο του 2017 και αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια της αεροπορικής εταιρείας Emirates, του τελωνείου του Ντουμπάι, της Γενικής Διεύθυνσης Αδειών Παραμονής και Αλλοδαπών του Ντουμπάι, της αστυνομίας και της υπηρεσίας αεροδρομίων του Ντουμπάι.  Στόχος της είναι η βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών στη βάση αεροσκαφών της Emirates στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, προσφέροντας καινοτόμες και πρακτικές λύσεις βασισμένες σε έξι άξονες – την έξυπνη τεχνολογία, την ταχύτητα, την αποθήκευση των στοιχείων, την εξυπηρέτηση, την ασφάλεια των επιβατών και την ασφάλεια των υπηρεσιών. Εκπρόσωποι όλων των συνεργαζόμενων φορέων εξετάζουν από κοινού τα στοιχεία και αξιολογούν προτάσεις βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης εφαρμογής.  Παράλληλα, η ομάδα εργασίας πρόκειται να εξετάσει και μελλοντικούς στόχους στο πλαίσιο του προγράμματος 10X του Ντουμπάι, το οποίο αφορά τη δημιουργία καινοτομιών που θα φέρουν την πόλη μια δεκαετία μπροστά από τις υπόλοιπες διεθνείς μεγαλουπόλεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

07/12/2022
06/12/2022
05/12/2022
02/12/2022
01/12/2022
30/11/2022