Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΞανά σε (μερική) λειτουργία το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι
Αεροδρόμια

Ξανά σε (μερική) λειτουργία το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι

Επανέρχονται οι διεθνείς πτήσεις από το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, ύστερα από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο χώρο αφίξεων. Οι εσωτερικές πτήσεις και οι πτήσεις cargo ξεκίνησαν χθες το βράδυ.

Ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Αφρικής, το διεθνές αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι Jomo Kenyatta International Airport δέχθηκε σήμερα το πρωί τις πρώτες διεθνείς πτήσεις από Λονδίνο και Μπανγκόκ, ύστερα από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στους χώρους του -χωρίς ευτυχώς θύματα. Για τις διεθνείς πτήσεις θα χρησιμοποιηθεί το τέρμιναλ που προορίζεται για τις εσωτερικές πτήσεις. Οι εσωτερικές πτήσεις και οι πτήσεις cargo ξεκίνησαν χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η πυρκαγιά, η οποία υποχρέωσε τις αεροπορικές εταιρείες να ματαιώσουν ή να στείλουν σε άλλα αεροδρόμια το σύνολο των διεθνών πτήσεων, ξέσπασε σύμφωνα με τις Αρχές της Κένυας λίγο πριν από τις 05:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στα γκισέ μετανάστευσης των διεθνών αφίξεων του αεροδρομίου. Μέσα σε μερικές ώρες τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά επί πολλές ώρες γιγάντιες φλόγες και σύννεφα μαύρου καπνού ήταν ορατά από απόσταση χιλιομέτρων. Τμήματα του αεροδρομίου κατέρρευσαν και τα σωστικά συνεργεία, μολονότι αναπτύχθηκαν γρήγορα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δε διέθεταν τα κατάλληλα μέσα.

Πτήσεις για το Ναϊρόμπι προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων αυτό της Μομπάσα, της μεγάλης κενυατικής πόλης στις ακτές του Ινδικού Ωκεανού. Η Kenya Airways ανακοίνωσε χθες τη ματαίωση όλων των διεθνών πτήσεών της. Από τις άλλες αεροπορικές εταιρείες, η British Airways ανακοίνωσε τη ματαίωση μιας πτήσης, η KLM τη ματαίωση τεσσάρων και η South African Airways δύο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024