Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΥπό κρατικό έλεγχο θέλουν το αεροδρόμιο Χανίων οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι της περιοχής
Αεροδρόμια

Υπό κρατικό έλεγχο θέλουν το αεροδρόμιο Χανίων οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι της περιοχής

Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα Χανιά ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης των νεοεκλεγέντων δημάρχων της περιοχής, ωστόσο, οι δήμαρχοι των Χανίων συμφώνησαν και στην ανάγκη να ενώσουν από κοινού και με άλλους φορείς τις δυνάμεις τους ώστε το αεροδρόμιο 'Ιωάννης Δασκαλογιάννης' να μην ιδιωτικοποιηθεί.

Το μέλλον του τουρισμού στο Νομό Χανίων το θέμα συζήτησης της πρώτης συνάντησης των νεοεκλεγέντων δημάρχων, με τον πρόεδρο, τον Α’ αντιπρόεδρο και τον διευθυντή του Επιμελητηρίου Χανίων. Η συνάντηση έγινε το πρωί την Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του προέδρου του ΕΒΕΧ κ. Γιάννη Μαργαρώνη.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι κ.κ. δήμαρχοι Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Σφακίων Παύλος Πολάκης, Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης, Καντάνου-Σελίνου Αντώνης Περράκης, Αποκόρωνα Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης.

Η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα Χανιά ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης, ωστόσο, εν όψει και των διαδικασιών που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ των οποίων είναι και το “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”, οι δήμαρχοι των Χανίων συμφώνησαν στην ανάγκη να ενώσουν από κοινού και με άλλους φορείς τις δυνάμεις τους ώστε το αεροδρόμιο Χανίων να μην ιδιωτικοποιηθεί.

Όπως μάλιστα δήλωσε και ο κ. Βάμβουκας, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνταχθεί και σχετικό έγγραφο το οποίο θα αποσταλεί στα συναρμόδια υπουργεία και στο οποίο θα αναφέρεται η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην ιδιωτικοποίηση.

Κατά την άποψη των δημάρχων, η διατήρηση του αεροδρομίου στο σημερινό καθεστώς διαχείρισης και ελέγχου από το δημόσιο, κρατά χαμηλά τους αεροπορικούς ναύλους και δημιουργεί αυξητικές τάσεις στο τουριστικό ρεύμα, ενώ παράλληλα φέρνει σημαντικά έσοδα για το δημόσιο που υπολογίζονται στα 10 εκατ. ευρώ ετησίως.

Αντίθετοι σε ιδιωτικοποίηση και αιρετοί ‘άρχοντες’ στα Ιόνια
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου οι αιρετοί των Ιονίων Νήσων που πρόσκεινται ή στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθενται στις αποκρατικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων και προτείνουν τη δημιουργία παλλαϊκού μετώπου για την ακύρωση τους. Ακόμη, ανακοινώθηκε η κατάθεση Εξώδικης Πρόσκλησης προς το ΤΑΙΠΕΔ, η οποία θα κοινοποιηθεί προφορικά στον υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη, τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια και στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο θα επιδιωχθεί και θεσμική συνάντηση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024