Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΕκθεση “Η Άλλη Θάλασσα” στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης Σκιάθου

Εκθεση “Η Άλλη Θάλασσα” στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης Σκιάθου

Η έκθεση “Η Άλλη Θάλασσα”, πραγματοποιείται σε επετειακή διοργάνωση του Δήμου Σκιάθου με τη συμμετοχή 40 διακεκριμένων εικαστικών, στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης Σκιάθου. Ως ελάχιστος φόρος τιμής στην Επέτειο Μνήμης […]

Η έκθεση “Η Άλλη Θάλασσα”, πραγματοποιείται σε επετειακή διοργάνωση του Δήμου Σκιάθου με τη συμμετοχή 40 διακεκριμένων εικαστικών, στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης Σκιάθου. Ως ελάχιστος φόρος τιμής στην Επέτειο Μνήμης των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σχεδιάστηκε μια ομαδική εικαστική και συμβολική εγκατάσταση, βασισμένη σε ένα αληθινό ιστορικό γεγονός: την καθολική φυγή των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής του Τσεσμέ, λίγο πριν τα τραγικά γεγονότα του 1922. Σώζοντας πλήθος ανθρώπων και διαφεύγοντας και οι ίδιοι με τα περίφημα αλιευτικά πλοία τους λίγο πριν την καταστροφή, αναζήτησαν μια νέα πατρίδα στη Σκιάθο. Ο κύριος όγκος των έργων της “Άλλης Θάλασσας”, παρουσιάζεται στο εσωτερικό του μουσείου, ανάμεσα στα μόνιμα εκθέματα, ενώ κάποιες μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις υποδέχονται στον προαύλιο χώρο τον θεατή. Τα περισσότερα από τα έργα, που με ελάχιστες πολύτιμες αρχειακές εξαιρέσεις υλοποιήθηκαν σχεδόν όλα για τις ανάγκες της παρούσας έκθεσης, αφορούν σε τρισδιάστατες και δισδιάστατες απεικονίσεις συμβόλων μνήμης της άλλης θάλασσας ή πλωτών μέσων (ψαράδικων και άλλων μικρών πλοίων) που αποτέλεσαν τον τρόπο μετάβασης και διάσωσης από την Αγία Παρασκευή. Η έκθεση τελεί σε διοργάνωση του Δήμου Σκιάθου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο της έκθεσης προγραμματίζονται παράλληλες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στις 12.00 και η έκθεση θα διαρκέσει εως τον Οκτώβριο του 2022.
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024