Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΟι επισκέπτες του Creta Maris μαθαίνουν να ζουν σαν Κρητικοί

Οι επισκέπτες του Creta Maris μαθαίνουν να ζουν σαν Κρητικοί

Στις 23 Αυγούστου το Creta Maris Beach Resort διοργάνωσε μια από τις πλέον αγαπητές και ξεχωριστές, ετήσιες δράσεις του, τον “Κρητικό Τρύγο”. Η παραδοσιακή δράση, που λαμβάνει χώρα για 7η […]

Στις 23 Αυγούστου το Creta Maris Beach Resort διοργάνωσε μια από τις πλέον αγαπητές και ξεχωριστές, ετήσιες δράσεις του, τον “Κρητικό Τρύγο”. Η παραδοσιακή δράση, που λαμβάνει χώρα για 7η συνεχή χρονιά, υλοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “We do local” και της συμμετοχής στο πρόγραμμα “TUI cares for Crete: Κρήτη-Πρώτα βήματα προς έναν βιώσιμο διατροφικό προορισμό”, στοχεύει στη μύηση των επισκεπτών σε μια παραδοσιακή κρητική αγροτική εργασία, τη γνωριμία με την κρητική οινοποιητική κουλτούρα, τα χαρακτηριστικά του κρητικού αμπελώνα και στην ενημέρωση για το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει το ξενοδοχείο. Με αφετηρία το αμπέλι του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά, αλλά και να μετάσχουν σε όλες τις παραδοσιακές κρητικές εργασίες. Συγκεκριμένα, ξεκινώντας από τον τρυγητό, οι συμμετέχοντες μάζεψαν τα σταφύλια από το αμπέλι, μεταφέροντας τα στη συνέχεια, φορτωμένα σε γαϊδουράκι, στο χώρο του πατητηριού, όπου τα πάτησαν για την παραγωγή του μούστου. Έπειτα, παρακολούθησαν από κοντά την απόσταξη (μαζί με τα στράφυλα) για τη παραγωγή ρακής, ενώ γεύτηκαν την παραδοσιακή συνταγή της μουσταλευριάς, υπό την συνοδεία μουσικής, χορού και τοπικών κερασμάτων.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024