Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΟι Λειψοί και το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου εντυπωσίασαν τη Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

Οι Λειψοί και το Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου εντυπωσίασαν τη Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

Το μοναδικό για τα παγκόσμια δεδομένα, έργο του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής είχε τη δυνατότητα να επισκεφτεί  η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας στο πλαίσιο πρόσφατου προγραμματισμένου ταξιδιού της στους Λειψούς. Τη […]

Το μοναδικό για τα παγκόσμια δεδομένα, έργο του Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής είχε τη δυνατότητα να επισκεφτεί  η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας στο πλαίσιο πρόσφατου προγραμματισμένου ταξιδιού της στους Λειψούς. Τη Βασίλισσα συνόδευσαν στο νησί της Καλυψούς ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς, ο γενικός γραμματέας Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Ισπανός πρέσβης Enrique Viquera Rubio και η αδερφή της Βασίλισσας, Ειρήνη. Η σημαίνουσα αποστολή περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου στον κόλπο της Βρουλιάς που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού και ενημερώθηκαν για την πορεία των εργασιών. Όταν ολοκληρωθεί το Καταφύγιο που έχει και  την ενεργή υποστήριξη του Ισπανικού Βασιλικού Οίκου, θα λειτουργεί ως κέντρο περίθαλψης για θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες, ως χώρος μόνιμης φιλοξενίας για δελφίνια που ελευθερώνονται από την αιχμαλωσία, καθώς και ως ερευνητικό κέντρο. Το καινοτόμο αυτό έργο υλοποιεί το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος με τη στήριξη του Δήμου Λειψών και αναμένεται να συμβάλει καταλυτικά στη προστασία του οικοσυστήματος του Αιγαίου, ενώ παράλληλα εξελίσσεται σε ένα διεθνές πρότυπο καλής περιβαλλοντικής πρακτικής. Στη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι υψηλοί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη φιλοξενία των Λειψών με οικοδεσπότη τον δήμαρχο του νησιού, κ. Φώτη Μάγγο.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024