Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΠαρουσίαση βιβλίου “Θηρασιά Ι: Μια διαχρονική διαδρομή” στην Αθήνα

Παρουσίαση βιβλίου “Θηρασιά Ι: Μια διαχρονική διαδρομή” στην Αθήνα

Σε μία γεμάτη αίθουσα στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, o Δήμος Θήρας παρουσίασε το βιβλίο “Θηρασιά: Μία διαχρονική διαδρομή”, υπό την επιμέλεια των κ.κ. Κλαίρης Παλυβού […]

Σε μία γεμάτη αίθουσα στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, o Δήμος Θήρας παρουσίασε το βιβλίο “Θηρασιά: Μία διαχρονική διαδρομή”, υπό την επιμέλεια των κ.κ. Κλαίρης Παλυβού και Ίριδος Τζαχίλη. Το βιβλίο αποτελεί μία πρώτη καταγραφή της ιστορίας του νησιού από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα και αγγίζει διάφορες πτυχές της ανθρώπινης παρουσίας εκεί. Για το βιβλίο μίλησαν ο κ. Νίκος Ζώρζος, δήμαρχος Θήρας, ο κ. Alexandre Farnoux, διευθυντής της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, η κα Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου, διευθύντρια  Δ.Π.Μ.Σ. Προστασίας, Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων Πολιτισμού Α.Π.Θ. και ο κ. Γιώργος Βουγιουκαλάκης, διευθυντής Ερευνών ΙΓΜΕ. Το συντονισμό της παρουσίασης είχε ο κ. Χρίστος Ντούμας, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίουυ Αθηνών και επιστημονικός διευθυντης των Ανασκαφών Ακρωτηρίου Θήρας. Εκ μέρους των επιμελητριών μίλησε η κα Παλυβού, ενώ παράλληλα προβλήθηκε και μέρος του ντοκυμαντέρ για τη Θηρασιά του κινηματογραφιστή κ. Ζαχαρία Μαυροειδή. Το βιβλίο δέχθηκε θερμή υποδοχή από το κοινό και η δέσμευση των επιμελητριών ήταν ξεκάθαρη στο ότι θα υπάρξει και επόμενο.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024