Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΤο Μουσείο Ακρόπολης ταξιδεύει στο Παλέρμο

Το Μουσείο Ακρόπολης ταξιδεύει στο Παλέρμο

Το άγαλμα της θεάς Αθηνάς (Ακρ. 3027), που χρονολογείται ανάμεσα στα 420-400 π.Χ. από τις συλλογές του Μουσείου Ακρόπολης, τοποθετήθηκε στην εμβληματική αίθουσα των αρχαϊκών γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Antonino […]

Το άγαλμα της θεάς Αθηνάς (Ακρ. 3027), που χρονολογείται ανάμεσα στα 420-400 π.Χ. από τις συλλογές του Μουσείου Ακρόπολης, τοποθετήθηκε στην εμβληματική αίθουσα των αρχαϊκών γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Antonino Salinas στο Παλέρμο για τέσσερα χρόνια, για να αντικατασταθεί στη συνέχεια με ένα γεωμετρικό αγγείο. Στο περίφημο αυτό άγαλμα η θεά Αθηνά λυγίζει το κορμί της καθώς στηρίζεται στο, χαμένο σήμερα, δόρυ που κρατούσε στο αριστερό χέρι. Φορά πέπλο, που οι πτυχές του αγκαλιάζουν τις καμπύλες του σώματος, και από πάνω στενή αιγίδα, περασμένη λοξά κάτω από την αριστερή μασχάλη. Στο κέντρο της αιγίδας υπήρχε αρχικά γοργόνειο, πιθανότατα μεταλλικό, προσαρμοσμένο στις οπές που ανοίγονται εκεί. Η παρουσίαση του εκθέματος πραγματοποιήθηκε σε επίσημη εκδήλωση στο Μουσείο A. Salinas, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, κας Λίνας Μενδώνη, της υφυπουργού Πολιτισμού της Ιταλίας, κας Lucia Borgonzoni, γερουσιαστού της Ιταλικής Βουλής, του Assessore της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σικελικής Ταυτότητας, dr. Alberto Samonà, της διευθύντριας του Μουσείου Antonino Salinas, Caterina Greco, του καθηγητή Louis Godart και του γενικού διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητή κ. Νίκου Σταμπολίδη.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024