Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΑφιέρωμαΤο Ινστιτούτο John Kent προαναγγέλλει νέα εποχή στην έρευνα για τον τουρισμό Δημιουργία Ινστιτούτου John Kent στο Πανεπιστήμιο Bournemouth

Το Ινστιτούτο John Kent προαναγγέλλει νέα εποχή στην έρευνα για τον τουρισμό Δημιουργία Ινστιτούτου John Kent στο Πανεπιστήμιο Bournemouth

Το Ινστιτούτο John Kent προαναγγέλλει νέα εποχή στην έρευνα για τον τουρισμό

Η έρευνα και η εκπαίδευση στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας πρόκειται να αλλάξουν μετά τη δημιουργία του Ινστιτούτου John Kent στο Πανεπιστήμιο Bournemouth. Το ινστιτούτο πήρε το όνομά του από έναν από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του τουρισμού στον κόσμο, τον John Kent, του οποίου η ουσιαστική συμβολή των οποίων στο πανεπιστήμιο θα καταστήσει δυνατή για τους μεταπτυχιακούς ερευνητές από όλο τον κόσμο να αποκτήσουν διδακτορικά στο BU τα επόμενα δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια ενός γκαλά στο Λονδίνο για τον εορτασμό της επίσημης έναρξης του νέου Ινστιτούτου, ο κ. Kent, δημιουργός και διευθύνων σύμβουλος του youtravel.com και των Aquis Hotels and Resorts, ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για τα πρώτα τέσσερα νέα διδακτορικά έχουν ήδη παραληφθεί, για συμμετοχή από το ερχόμενο φθινόπωρο. Σχετικές λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες και στη νέα ιστοσελίδα www.bournemouth.ac.uk/johnkent, που επίσης έκανε το ντεμπούτο της στην εκδήλωση.

Οι συμμετοχές στο πρόγραμμα προσφέρονται σε ένα ευρύ φάσμα σχετικών θεμάτων του τουρισμού και ο κ. Kent πιστεύει ότι θα συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, από τη χρήση της τεχνολογίας και των πολυμέσων στο τουριστικό μάρκετινγκ, έως σε πτυχές της εμπιστοσύνης και της ικανοποίησης των καταναλωτών, καθώς και ως απάντηση του κλάδου σε διεθνή θέματα, όπως η ασφάλεια έναντι της τρομοκρατίας και το παρόν οικονομικό κλίμα.

Μιλώντας μπροστά σε ένα ακροατήριο από εξέχουσες προσωπικότητες του τουρισμού, της φιλοξενίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, ο κ. Kent δήλωσε: «Βελτιώνοντας τον κλάδο της φιλοξενίας μέσω της εκπαίδευσης αποτελούσε πάντα πρωταρχικός σκοπός για μένα και, χωρίς αμφιβολια, τα ερευνητικά προγράμματα προσφέρουν μεγάλη συμβολή σε αυτόν τον κλάδο. Η ιδέα ενός ινστιτούτου για να διευκολυνθεί η επιτακτική αυτή ανάγκη για εκπαίδευση και κατάρτιση ήταν στα σχέδιά μου για πολύ καιρό και τώρα γίνεται πραγματικότητα μέσω ενός ιδρύματος υψηλού κύρους, όπως το Bournemouth University».

Η Σχολή Services Management του BU, που θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο ως κέντρο αριστείας για τον τουρισμό και την έρευνα, θα στηρίξει τους επιτυχόντες υποψήφιους για το νέο ινστιτούτο. Η Σχολή υπερηφανεύεται για το υψηλότερο επίπεδο των μεταπτυχιακών φοιτητών του τουρισμού στη Βρετανία και είναι η έδρα του International Centre for Tourism and Hospitality Research, ενός από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα του είδους του στον κόσμο.

«Ο John Kent είναι ένας πρωτοπόρος επιχειρηματίας του e-tourism και ενθουσιώδης υποστηρικτής της έρευνας για τον τουρισμό στο πανεπιστήμιό μας», δήλωσε ο καθηγητής Paul Curran, αντικαγκελάριος του BU. «Ενώ οι συμμετοχές των μεταπτυχιακών φοιτητών θα επικεντρωθούν στον τομέα του τουρισμού θα επωφεληθούν επίσης από το πνευματικό εύρος του πανεπιστημίου και θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε δραστηριότητες σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός και η υγεία, ο τουρισμός και η οικονομία, ο τουρισμός και τις κλιματικές αλλαγές, ο τουρισμός και η ψυχολογία και ο τουρισμός και η επικοινωνία».

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο κ. Kent ονομάστηκε BU Visiting Fellow και θα αξιοποιήσει την ισχυρή του «επίδοσή» του στον τομέα του τουρισμού και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας σε όλους τους φοιτητές του πανεπιστημίου (τόσο των προπτυχιακών όσο και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων) που σχετίζονται με τον τουρισμό και την φιλοξενία. "Είμαι ευγνώμων στον καθηγητή Curran και τους συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο Bournemouth, για την πραγματοποίηση αυτού του ινστιτούτου και παραμένει έντονη επιθυμία μου να επεκταθούν και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο οι ευκαιρίες για την έρευνα του τουρισμού στο μέλλον", δήλωσε.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου, καθηγητής Δημήτριος Μπούχαλης, δήλωσε: «Είναι πάντα μεγάλη χαρά, αλλά και πρόκληση να συνεργάζομαι με τον Γιάννη Κέντ. Η συνεργασία αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία ώστε το Πανεπιστήμιο μας και ειδικότερα η Σχολή μας να επωφεληθεί από το όραμα, την καινοτομία, και το επιχειρηματικό δίκτυο του Γιάννη Κέντ, ώστε να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη σημαντικότητα, αλλά και τις επιπτώσεις των ερευνητικών μας δραστηριοτήτων. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε καινοτόμες ερευνητικές δραστηριότητες στους κλάδους του τουρισμού και της φιλοξενίας και να συνεργαστούμε ακόμη πιο στενά με τον κ. Κεντ στο εγγύς μέλλον».

Νέα διδακτορικά «μεταμορφώνουν» την τουριστική βιομηχανία
Το Πανεπιστήμιο Bournemouth (BU) δέχεται τώρα αιτήσεις από υποψηφίους για το πρώτο από τα 11 σχετικά με τον τουρισμό φοιτητικά διδακτορικά προγράμματα, που είναι διαθέσιμα μέσω της νεοσυσταθέντος Ινστιτούτου Τουρισμού John Kent. Τα πλήρως χρηματοδοτούμενα διδακτορικά προγράματα θα χορηγηθούν μεταξύ 2010 και του 2012 και θα ενισχύσουν την παγκόσμια φήμη του Πανεπιστημίου ως ο κορυφαίος πάροχος έρευνας στον τουρισμού.

Τα επιβεβαιωμένα θέματα για τις συμμετοχές στο διδακτορικό του Ινστιτούτου John Kent είναι:

  • Empirical Estimation of Customer Loyalty in Tourism
  • Overlapping consumer motivations: the case of nature-based tourism
  • An ethnographic study of the socio-cultural impacts of surf tourism on the indigenous surfing community
  • Consumers as producers: the dimensions of consumer-to-consumer co-creation in the event experience
  • Virtual Holiday Resort Immersive Experiences
  • 3D Mobile, Context-Aware Tourism City Applications: Technology challenges and user requirements
  • Innovative service marketing delivery using social media networking: Learning from review websites in the tourism/hospitality industry
  • Catering for the tourist satisfaction and well-being
  • Tourists, terrorism and the media.

Η ομιλία του Γιάννη Kent για τον εορτασμό της επίσημης έναρξης του Ινστιτούτου

Το Ινστιτούτο Τουρισμού, την ίδρυση του οποίου γιορτάζουμε σήμερα, πρέπει να ομολογήσω ότι δε θα μπορούσε να λάβει σάρκα και οστά εάν πρώτους απΆ όλους δεν το πίστευε το Πρύτανης του Πανεπιστημίου μας, ο οποίος στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μου. Αγκάλιασε το όνειρό μου και με βοήθησε να το κάνουμε πραγματικότητα.

Κύριε Πρύτανη, από τα βάθη της καρδιάς μου, θέλω να σας ευχαριστήσω και δημόσια και να σας διαβεβαιώσω ότι οι προσπάθειές μου για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος δε θα σταματήσουν εδώ.

Δε θέλω να σας κουράσω. Θέλω όμως να μοιραστώ μαζί σας πώς γεννήθηκε η ιδέα του Ινστιτούτου. Φυσικά όλοι γνωρίζετε την αγάπη μου για τον τουρισμό. Είναι η ζωή μου. Πιστεύω όμως ότι τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει, τίποτα δεν έχει μέλλον, χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση. Η παιδεία λοιπόν που πρέπει να έχουν, ας μην κρυβόμαστε πλέον στην εποχή μας είναι αναγκαία, όλοι οι άνθρωπου που ασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία ήταν η σπίθα που άναψε τη φλόγα.

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το τουριστικό προϊόν πρέπει να έχουμε υποχρεωτικά την εκπαίδευση εκείνη που είναι αναγκαία για να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις των τουριστών, των πελατών μας.

Και όχι μόνο, πρέπει να έχουμε τις γνώσεις ώστε να είμαστε ένα βήμα μπροστά από αυτούς. Πρέπει να γνωρίζουμε τι θέλουν, τι επιθυμούν, ώστε να το προσφέρουμε πριν το ζητήσουν. Να γεννάμε καθημερινά ιδέες, να έχουμε έμπνευση που μόνο η γνώση του αντικειμένου προσφέρει, για καλύτερες υπηρεσίες.

Ο δεύτερος λόγος είναι η αγάπη για τη χώρα που σήμερα μας φιλοξενεί. Την Αγγλία, που όπως λέω στους δικούς μου ανθρώπους είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Στη χώρα αυτή μεγάλωσα επαγγελματικά. Γαλουχήθηκα με τα πρότυπά της. Με αγκάλιασε και μου πρόσφερε απλόχερα όλο το πεδίο να αναπτύξω της ιδέες μου, να εκπληρώσω τις επαγγελματικές μου αναζητήσεις. Στην περίπτωση, ίσως γελάσετε, αλλά ταιριάζει αυτό που λέμε στην Ελλάδα ότι, μερικές φορές, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Και το όνειρό μου, το έκανα πραγματικότητα στην, πατρίδα μου, την Αγγλία. Αυτός είναι ο δεύτερος και ιδιαίτερα σημαντικός, και από συναισθηματικής πλευράς, λόγος της δημιουργίας του Ινστιτούτου. Δεν το κάνω γιατί χρωστάω, αλλά γιατί το νοιώθω.

Θέλω να αφήσω λοιπόν το Ινστιτούτο αυτό, ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, στη χώρα, η οποία πάντα θα πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο σκηνικό και θα είναι πρωτοπόρος σε νέες ιδέες και οράματα.

Από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ όλους και σας καλώ να χτίσουμε το αύριο της τουριστικής βιομηχανίας που είχε παρελθόν, έχει παρόν, αλλά είμαι βέβαιος ότι έχει και ένα λαμπρό μέλλον.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024