Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΈνα ταξίδι “express” στο Παρίσι
Άρθρα

Ένα ταξίδι “express” στο Παρίσι

Η υπέροχη ατμόσφαιρα του Παρισιού μεταφέρεται σε φωτογραφίες στην έκθεση Paris Photo.

Παραδοσιακά το Παρίσι είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του παγκόσμιου πολιτισμού. Το Μουσεία, μνημεία, το πράσινο και όλο το αριστουργηματικό αναλλοίωτο  αστικό δομημένο περιβάλλον  του. Οι ελεύθεροι χώροι και το πράσινο αρκετό. Εξάλλου απλά το να περιφέρεσαι απλά  είναι μυθική εμπειρία, πολλοί δοκιμάζουν αυτή την βόλτα εδώ και δεκάδες χρόνια. Υπάρχει μια ατελείωτη ομορφιά που δεν σταματά.

Διατηρεί στο κέντρο του, τον γραφικό χαρακτήρα του, που δεν αλλοιώθηκε. Ο πολιτισμός στο Παρίσι είναι μέρος της ζωής και του  τουριστικού  προϊόντος της πόλης. Εκατομμύρια τουρίστες το  επισκέπτονται ετησίως. Μιλάμε για μια πνευματική πόλη,

Το Παρίσι είναι η πρωτεύουσα της φωτογραφίας και κάθε χρόνο γίνεται το PARIS PHOTO. Εξάλλου η φωτογραφία άρχισε από το Παρίσι. Εκεί φωτογραφίζεις ό,τι θες και όποιον θες, όχι όπως σε άλλες πόλεις της Ευρώπης…..

Χιλιάδες φωτογράφοι πηγαίνουν στο Παρίσι κάθε χρόνο, κατακλύζοντας όχι φυσικά μόνο την έκθεση  αλλά την την πόλη… φωτογραφίζοντας, και στο Παρίσι φωτογραφίζεις ό,τι θέλεις μέχρι και αστυνομικούς….Για πολλά χρόνια η έκθεση γίνονταν στο Grand Palais. Λόγω ανακαίνισης από πέρυσι γίνεται στο Grand Palais Ephémère.

Το Paris Photo συγκεντρώνει έως και 200 εκθέτες από όλο τον κόσμο, προσφέροντας σε συλλέκτες και λάτρεις την πιο ποικιλόμορφη και ποιοτική παρουσίαση έργων με γνώμονα τη φωτογραφία σήμερα. Οι κορυφαίες γκαλερί παγκοσμίως  παρουσιάζουν ιστορικά και σύγχρονα έργα τέχνης από σύγχρονους φωτογράφους  έως νεαρά ταλέντα. Εξειδικευμένοι εκδότες και έμποροι βιβλίων τέχνης παρουσιάζουν μοναδικές και σπάνιες εκδόσεις, καθώς και παρουσιάσεις βιβλίων και υπογραφές με πολλούς από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του σήμερα. Πολλοί φωτογράφοι υπογράφουν βιβλία τους στο κοινό τους.

Το Paris Photo παρέχει επίσης στους επισκέπτες πληροφορίες από πρώτο χέρι και πρόσβαση στον κόσμο της τέχνης. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επιμελημένες εκθέσεις με διάσημους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, βραβεύσεις, κύκλους συνομιλιών με επιμελητές, καλλιτέχνες, συλλέκτες και κριτικούς τέχνης  και ειδικές εκδηλώσεις που εξερευνούν τη μοναδική ιστορία της φωτογραφικής τέχνης, έχοντας  διαφορετικά οράματα, πρακτικές και αναδυόμενες τάσεις. Επιπλέον, το πρόγραμμα της Έκθεσης «In Paris during Paris Photo» επανενώνει ένα πυκνό δίκτυο πολιτιστικών ιδρυμάτων σε όλο το Παρίσι που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο πλούσιες ιστορικά φωτογραφικές συλλογές στον κόσμο. Τα Παρίσι είναι γεμάτο εκθέσεις φωτογραφίας.

Η 25η έκδοση του Paris Photo πραγματοποιήθηκε  στο Παρίσι, από  Πέμπτη 10 Νοεμβρίου έως Κυριακή 13 Νοεμβρίου με μια ημέρα προεπισκόπησης την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου (μόνο με πρόσκληση) στο νεόκτιστο Grand Palais Ephémère στο Champ de Mars με θέα τον Πύργο του  Άιφελ.  Η ευρύτερη περιοχή είναι επίσης αριστουργηματική.

Το Παρίσι  διάχυτη επικρατούσα πνευματικότητα που θα τη ζήλευαν οι  ελλιπέστατες πόλεις μας που φείδονται χαρακτήρα, και πρασίνου και τα κτίρια ή γκρεμίστηκαν ή εκφυλλίστηκαν. Και κάτι άλλο στο Παρίσι δεν έχει χαλάσματα που πέφτουν στους σεισμούς και σκοτώνουν κόσμο η μαζεύουν ποντίκια. Το Παρίσι σε πολλά είναι πρόκληση οικιστικής και πολιτιστικής  ανάπτυξης.

Σύμβουλος Τουρισμού - Τοπική Αυτοδιοίκηση | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο δρ. Δημήτρης Προκοπίου είναι εκπαιδευτής ενηλίκων, Ναυτιλιακών Σπουδών και Τουριστικών και Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Είναι σύμβουλος τουρισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024