Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΚάρυστος: Ποιοτικές και οικονομικές διακοπές σε έναν υπέροχο προορισμό δίπλα στην Αθήνα

Κάρυστος: Ποιοτικές και οικονομικές διακοπές σε έναν υπέροχο προορισμό δίπλα στην Αθήνα

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια πολύ αξιόλογη και μεγάλη προσπάθεια, ώστε η περιοχή να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να αναπτυχθεί τουριστικά, δίνοντας έμφαση στις ποιοτικές και ταυτόχρονα οικονομικές διακοπές σε έναν υπέροχο προορισμό δίπλα στην Αθήνα.

Μετά από δύο χρονιές, φέτος είχαμε την ευκαιρία να μπούμε σε τροχιά κανονικότητας. Tο Πάσχα για τον Δήμο μας είναι η έναρξη, η αφετηρία, η πρώτη ένδειξη για την πορεία της θερινής περιόδου που ακολουθεί! Kαι τα μηνύματα αυτή τη φορά ήταν περισσότερο από αισιόδοξα!

Ο καιρός ήταν σύμμαχος, ο τόπος μας μια ανάσα από την Αττική, οι επαγγελματίες μας του τουρισμού και της εστίασης πανέτοιμοι, όλα λοιπόν συντέλεσαν ώστε η προσέλευση των επισκεπτών να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να υπερκαλύψει σε πληρότητα τις τουριστικές υποδομές της περιοχής!

Ο Δήμος Καρύστου αποτελείται από τους πρώην Δήμους Μαρμαρίου, Στυραίων και Καρύστου και την κοινότητα Καφηρέα, βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ευβοίας, πολύ κοντά στην Αττική και προσεγγίζεται εύκολα από το λιμάνι της Ραφήνας προς το Μαρμάρι (1 ώρα), από το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας προς τα Στύρα (45 λεπτά) και οδικώς από τη Χαλκίδα (1:30 ώρα περίπου). Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, παραδοσιακά εκκλησάκια στα ορεινά χωριά μας, ξωκλήσια στα παραθαλάσσια μέρη μας και επιβλητικούς ναούς στα κέντρα των τριών μεγάλων δημοτικών μας ενοτήτων, είναι αμέσως μια καλή επιλογή για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Αν σε αυτά προσθέσουμε τις περιφορές των Επιτάφιων στα παραλιακά μας μέτωπα, τις εκδηλώσεις σε όλον τον Δήμο από φορείς και συλλόγους, την υποδοχή του Αγίου Φωτός από τη θάλασσα με καΐκια σε μια πραγματικά κατανυκτική και εντυπωσιακή τελετή υποδοχής και βέβαια την εκπληκτική τοπική κουζίνα με ντόπια αρνιά και κατσίκια, τότε δεν είναι απλά μια καλή επιλογή, αλλά η καλύτερη!

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια πολύ αξιόλογη και μεγάλη προσπάθεια, ώστε η περιοχή μας να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να αναπτυχθούμε τουριστικά, δίνοντας έμφαση στις ποιοτικές και ταυτόχρονα οικονομικές διακοπές σε έναν υπέροχο προορισμό δίπλα στην Αθήνα. Έτσι μετά το Πάσχα “ανασηκώνουμε τα μανίκια” για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και περιμένουμε με μεγάλη χαρά τους επισκέπτες που θα επιλέξουν να κάνουν μια γρήγορη απόδραση στον φιλόξενο τόπο μας!

Το καλοκαίρι καταφθάνει με τις καλύτερες προοπτικές και ο Δήμος Καρύστου δηλώνει έτοιμος να υποδεχθεί όλους όσους επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους κοντά μας, με τη σιγουριά ότι ο τόπος μας θα κερδίσει επάξια μια θέση στην καρδιά των επισκεπτών και στις αναμνήσεις των διακοπών τους, μέχρι να μας ξανά επισκεφθούν!

Ο κ. Λευτέρης Ραβιόλος είναι δήμαρχος Καρύστου.

Φωτογραφίες: Δήμητρης Βερούχης, Τάσος Λιούτας, Γιάννης Τσολάκης, Θοδωρής Τζώρτζης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο κ. Λευτέρης Ραβιόλος είναι δήμαρχος Καρύστου.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024