Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΞενοδοχειακή φωτογράφιση, το στοίχημα της πρώτης εντύπωσης

Ξενοδοχειακή φωτογράφιση, το στοίχημα της πρώτης εντύπωσης

Μια σωστή ξενοδοχειακή φωτογράφιση πρέπει να μπορεί να πει μια ιστορία, να μπορεί να μεταδώσει την ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου και πρέπει πάνω απ’όλα να μπορεί να κάνει τον πελάτη να φανταστεί μια συγκεκριμένη εμπερία και επομένως, να δημιουργήσει τις συνθήκες για πώληση.

Σύμφωνα με μελέτες, το ανθρώπινο μάτι μπορεί να επεξεργαστεί μια φωτογραφία σε λιγότερο από 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Άρα, όταν ο πελάτης δει την ιστοσελίδα ενός ξενοδοχείου, πρέπει η απόφασή του να είναι θετική μέσα σε δευτερόλεπτα. Πρέπει, επί της ουσίας, οι φωτογραφίες να προσφέρουν μια προεπισκόπηση του ξενοδοχείου και της γενικότερης εμπειρίας σε αυτό, έτσι ώστε, ο δυνητικός πελάτης να μπορεί γρήγορα να αποφασίσει αν το ξενοδοχείο ταιριάζει στις ανάγκες του.

Η ξενοδοχειακή φωτογράφιση πρέπει να κερδίζει το στοίχημα της πρώτης εντύπωσης για ένα ξενοδoχείο.

Ο πελάτης δε θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα της κράτησης, εάν στο πρώτο βήμα, αυτό της έρευνας, δε δει ποιοτικό και ελκυστικό φωτογραφικό υλικό.

Η ξενοδοχειακή φωτογράφιση, λοιπόν, πρέπει να προκαλεί συναισθήματα και όχι να μένει στην καταγραφή των εσωτερικών χώρων και των συνολικών εγκαταστάσεων. Έτσι, οι υπόλοιπες υπηρεσίες, το φαγητό, το προσωπικό καθώς και μια lifestyle φωτογράφιση μπορούν να δώσουν μια μικρή εμπειρία στον δυνητικό πελάτη.

Σε όλο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ανταγωνισμό, καθώς ποτέ ο πελάτης δεν κοιτά μόνο ένα ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της έρευνάς του. Άρα, πρέπει να έχουμε ποιοτικό φωτογραφικό υλικό, που να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, δίνοντας με επιτυχία μια “γεύση” από το ξενοδοχείο και αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητές του.

Μια σωστή ξενοδοχειακή φωτογράφιση πρέπει να μπορεί να πει μια ιστορία, να μπορεί να μεταδώσει την ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου και πρέπει πάνω απ’όλα να μπορεί να κάνει τον πελάτη να φανταστεί μια συγκεκριμένη εμπερία και, επομένως, να δημιουργήσει τις συνθήκες για πώληση.


Ο κ. Γιώργος Ζωντανός είναι επαγγελματίας φωτογράφος από το 2011, με εξειδίκευση στην φωτογράφιση ξενοδοχείων και λοιπών υπηρεσιών φιλοξενίας.


 

φωτογράφος | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο κ. Γιώργος Ζωντανός είναι επαγγελματίας φωτογράφος από το 2011, με εξειδίκευση στην φωτογράφιση ξενοδοχείων και λοιπών υπηρεσιών φιλοξενίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024