Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςFocus σε ένα ΘέμαΑγορά κρυπτονομισμάτων: Πότε είναι η ιδανική στιγμή να αγοράσετε κρυπτονομίσματα

Αγορά κρυπτονομισμάτων: Πότε είναι η ιδανική στιγμή να αγοράσετε κρυπτονομίσματα

Bitcoin

Για να κάνετε μια κερδοφόρα επένδυση, αγοράστε όταν οι τιμές είναι χαμηλές και πουλήστε όταν οι τιμές είναι υψηλές.

Ως συμβατική γνώση, ακούγεται απλό· αλλά μια ανταποδοτική επένδυση δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στον κόσμο των επενδύσεων σε κρυπτονόμισμα. Η αστάθεια της αγοράς εκτοξεύει τις αξίες των κρυπτονομισμάτων στα ύψη ή τις οδηγεί σε δραματικές πτώσεις χωρίς προειδοποίηση και χωρίς προφανή αιτία. Το κρυπτονόμισμα που αγοράσατε την περασμένη εβδομάδα για 100 € μπορεί να αξίζει σήμερα 1.000 € —ή μόλις 10 €.

Αυτό είναι που κάνει τις συναλλαγές σε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων τόσο δύσκολες για τους επενδυτές σε ημερήσιες συναλλαγές (τους λεγόμενους day traders) και όσους περιμένουν να προβλέψουν την αγορά: να κάνουν, δηλαδή, αγορές και πωλήσεις σύμφωνα με προγνωστικά για τις αλλαγές στις τιμές κρυπτονομισμάτων σήμερα. Οι τιμές κρυπτονομισμάτων ανεβαίνουν και πέφτουν ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, τις φήμες για επερχόμενους κυβερνητικές παρεμβάσεις, τα tweets από διασημότητες και μερικές φορές χωρίς κανέναν ευδιάκριτο λόγο. Ο συγχρονισμός των αγορών ώστε να συμπίπτουν με τις υψηλές και τις χαμηλές τιμές είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Η μεγαλύτερη εικόνα
Αυτός είναι ο λόγος που το Kriptomat συγκαταλέγεται μεταξύ ενός μικρού αριθμού ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων που ενθαρρύνουν τους επενδυτές να εξετάζουν μακροπρόθεσμα το πότε να αγοράσουν κρυπτονομίσματα και παρέχουν εργαλεία για την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης διαχείρισης χαρτοφυλακίου.

Τα διαγράμματα τιμών είναι όλα κορυφές και κοιλάδες όταν εξετάζετε τα βραχυπρόθεσμα υψηλά και χαμηλά. Αλλά εάν επανεστιάσετε σε επίπεδο ενός έτους, δύο ετών, πέντε ετών ή περισσότερο, η διαβόητη αστάθεια του κόσμου των κρυπτονομισμάτων εξομαλύνεται. Είναι εύκολο να δείτε τις μακροπρόθεσμες τάσεις. Και για τα περισσότερα κρυπτονομίσματα, η μακροπρόθεσμη τάση είναι ανοδική.

Σκεφτείτε το ρεκόρ στην τιμή Bitcoin. Τα τελευταία 10 χρόνια, η τιμή μπίτκοιν έχει αυξηθεί με έναν εκπληκτικό σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) της τάξεως του 132,2%. Ο χρυσός πέτυχε έναν CAGR στο 1,2%κατά την ίδια περίοδο. Ο δείκτης Standard & Poor 500 κέρδισε ένα αξιοσέβαστο 16,6% στον CAGR για τους επενδυτές, ενώ όσοι αγόρασαν αμοιβαία κεφάλαια του βιομηχανικού μέσου όρου Dow Jones (DJIA) επωφελήθηκαν ενός CAGR ύψους 11,41% για τις επενδύσεις τους.

Σε οποιαδήποτε δεδομένη χρονική περίοδο μίας εβδομάδος ή ενός μηνός, η μεταβλητότητα του Bitcoin θα μπορούσε να οδηγήσει τους επενδυτές να υποστούν μεγάλες απώλειες εξίσου εύκολα με μεγάλα κέρδη. Αλλά αυτή η αστάθεια αντιλογίζεται με μια μακροπρόθεσμη τάση αύξησης των τιμών. Αν αγοράζατε 1.000 € Bitcoin πριν από 10 χρόνια, θα ήσασταν πλούσιοι σήμερα.

Η μακροπρόθεσμη θεώρηση σας δίνει τη δυνατότητα να ακολουθήσετε τις συμβουλές των γκουρού του χρηματοοικονομικού τομέα —όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Warren Buffett— οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι επενδύσεις πρέπει να βασίζονται στον χρόνο στην αγοράς αντί για την πρόγνωση της αγοράς. Ο Buffett ως γνωστόν ισχυρίζεται ότι έχτισε την περιουσία του χωρίς να κάνει προβλέψεις για τις τιμές των μεμονωμένων μετοχών.

Ένας τρόπος για να ακολουθήσετε τη συμβουλή του Buffett είναι να επωφεληθείτε από τη λειτουργία Επαναλαμβανόμενων Αγορών του Kriptomat, η οποία επιτρέπει στους επενδυτές να χτίζουν χαρτοφυλάκια σταδιακά πραγματοποιώντας μικρές αγορές σύμφωνα με ένα τακτικό εβδομαδιαίο ή μηνιαίο πρόγραμμα. Τα χαρτοφυλάκια αυξάνονται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου σε αποταμιευτικά κεφάλαια που θα φανούν χρήσιμα όταν έρθει η ώρα να συνταξιοδοτηθούν, να αγοράσουν ακίνητα ή να πληρώσουν για μια ακριβή πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αρχίσετε να επενδύετε αμέσως, ακόμη και αν δεν έχετε συγκεντρώσει αρκετά χρήματα για να κάνετε μια μεγάλη, εφάπαξ αγορά. Με την πάροδο του χρόνου, οι μικρές επενδύσεις μετατρέπονται σε μεγάλα κρυπτονομισματικά κεφάλαια.

Υπολογισμός αποδόσεων
Η συνολική τάση της αγοράς κρυπτονομισμάτων είναι ιστορικά ανοδική εάν εξεταστεί σε βάθος πολλαπλών ετών. Ναι, μεμονωμένα νομίσματα και διακριτικά χάνουν την αξία τους. Υπάρχουν περίοδοι εβδομάδων ή και μηνών κατά τις οποίες οι τιμές μπορεί να είναι χαμηλότερες από αυτές που πληρώσατε. Μακροπρόθεσμα, όμως, το ιστορικό κινήσεων που απεικονίζεται στα γραφήματα και τα διαγράμματα τιμών κρυπτονομισμάτων καταδεικνύει ότι η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και η διακράτησή τους μακροπρόθεσμα είναι μια στρατηγική νίκης τόσο για το Bitcoin και πολλά άλλα κρυπτονομίσματα.

Σχεδιάζοντας τις τάσεις
Πόσο θα άξιζε μια επένδυση 100 € σε Bitcoin —ή Shiba Inu ή Ethereum ή σε οποιοδήποτε άλλο κρυπτονόμισμα— αν είχατε κάνει την αγορά σας πριν από μία εβδομάδα; Ποια θα ήταν η τιμή κρυπτονομίσματος αν είχατε κάνει την αγορά σας πριν από ένα μήνα; Πριν από ένα χρόνο;
Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια σειρά από διαγράμματα τιμών και να φτιάξετε ένα υπολογιστικό φύλλο για να εκτελέσετε υπολογισμούς ώστε να το μάθετε. Ή θα μπορούσατε να επισκεφθείτε τον εύχρηστο υπολογιστή what-if του Kriptomat, ο οποίος εκτελεί τους υπολογισμούς με βάση στοιχεία που ενημερώνονται συνεχώς σε 24ωρη βάση.

Το Kriptomat παρέχει εύκολα κατανοητά αποτελέσματα για 350+ κρυπτονομίσματα. Μπορείτε να δείτε με μια ματιά τι θα άξιζε σήμερα μια επένδυση 100 € που έγινε χθες, μία εβδομάδα πριν, δύο εβδομάδες πριν, έναν μήνα πριν ή ακόμα και έναν χρόνο πριν. Τα δεδομένα αυτά αναδεικνύουν τις μακροπρόθεσμες τάσεις και μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε κρυπτονομίσματα που ενδεχομένως είναι υπερτιμημένα ή υποτιμημένα.

Υπογραμμίζουν επίσης την αξία του να αφιερώνετε χρόνο στην αγορά αντί να προσπαθείτε να προβλέψετε την αγορά για να κάνετε συναλλαγές σύμφωνα με προγνωστικά για τα υψηλά και τα χαμηλά. Αν μη τι άλλο, δείχνουν ότι ακόμη και όταν η τιμή κρυπτονομισμάτων είναι πτωτική, μπορεί να βιώνουν μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση σε μια συνολική ανοδική τάση, αν τα εξετάσουμε μακροπρόθεσμα.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για επενδύσεις; Όπως λέει ο Warren Buffett, «Η καλύτερη στιγμή για να επενδύσετε είναι αρκετά χρόνια πριν. Η δεύτερη καλύτερη στιγμή είναι τώρα».

Admin Support - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024