Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσιάσεις εξοπλισμούΕλληνική γαστρονομία: Σαρδέλες με πατατοσαλάτα και λαδολέμονο

Ελληνική γαστρονομία: Σαρδέλες με πατατοσαλάτα και λαδολέμονο

Συνταγή του σεφ Βασίλη Σπέρτου.

Υλικά

Για τις σαρδέλες

  • Σαρδέλες 300-350γρ
  • Λαδι
  • Λεμονι
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι αλάτι πιπέρι
  • Για την πατατοσαλάτα
  • Πατάτες 4 τμχ
  • Αγγούρι 1 τμχ
  • Καρότο 1 τμχ
  • Κάπαρη 1 κ.σ.
  • Άνηθο
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι πιπέρι

Για το λαδολέμονο

  • Ξύσμα λεμονιού
  • 40γρ μουστάρδα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 110 γρ ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι λευκό

Για το διακοσμητικό τουίλ

  • 140 ml νερό
  • 20 gr αλεύρι
  • 60 ml λάδι
  • αλάτι
  • Προαιρετικά χρώμα

Τρόπος Παρασκευής:
Για τις σαρδέλες
Tις καθαρίζουμε καλά, κόβουμε το κεφάλι και βάζουμε λίγο αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και θυμάρι και ψήνουμε στο σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά για πολύ λίγο από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με λίγο λεμόνι.

Για την πατατοσαλάτα
Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες σε μικρά ζαράκια. Όταν βράσουν σουρώνουμε και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά κομμένα στο ίδιο μέγεθος και σχήμα και ανακατεύουμε.

Για το λαδολέμονο
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το λάδι,το λεμόνι και όλα τα άλλα υλικά και τα χτυπάμε.

Για το τουίλ
Βάζουμε σε ενα μπολ τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε σταγόνες χρώμα, είτε φυσικό π.χ. παντζάρι είτε έτοιμο χρώμα, είτε μελάνι σουπιάς.Βάζουμε σε  ένα τηγάνι αντικολλητικό, λίγο λάδι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μείγμα, πρέπει να περιμένουμε να φύγει η υγρασία μέχρι να γίνει τραγανό.Ελέγχουμε συνεχώς και σε κάθε νέα δόση που βάζουμε στο τηγάνι ανακατεύουμε το μείγμα.

Chef’s Bio

Ο Βασίλης Σπέρτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά και συγκεκριμένα στον Κορυδαλλό. Σπούδασε στη Σχολή Chef D’Oeuvre και έχει εργαστεί σε 5 αστέρων ξεναδοχεία και σχεδόν σε ολα τα catering της Αθήνας. Έχει εργαστεί ως ιδιωτικός σεφ σε κατοικίες, καθως και σε κότερα. Μελος στο Chef Club απο 2015. Τα τελευταία 7 χρόνια είναι σεφ σε μια κλινική, ενώ παράλληλα δημιουργεί μενού για εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Ο κ. Σπέρτος προβάλλει τα δημιουργικά του πιάτα και μέσω της ιστοσελίδας HospitalityAmbassadeurs, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες του επισιτιστικού, αλλά και του ξενοδοχειακού κλάδου, με κοινό όραμα την αγάπη για τη φιλοξενία, καθώς και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024