Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσιάσεις εξοπλισμούΕντυπωσιακές οι παράλληλες εκδηλώσεις της 8ης HORECA 2013!

Εντυπωσιακές οι παράλληλες εκδηλώσεις της 8ης HORECA 2013!

Η επίσκεψη των επαγγελματιών στην 8η HORECA θα αποτελέσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, αφού θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά εντυπωσιακών, καινοτόμων και μοναδικά στοχευμένων εκδηλώσεων. Το φετινό πρόγραμμα αναμένεται πιο εμπλουτισμένο από ποτέ, αφού θα φιλοξενήσει για ακόμη μια φορά το Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, το project «Ελληνικό Πρωινό» σε συνεργασία με το ΞΕΕ, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ υπό την αιγίδα του SCAE Hellas, το 2ο Beer Festival και πληθώρα καινούργιων events!

6ο Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας
festival gastronomias HorecaΦέτος στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας θα βρίσκεται η ανάληψη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων (WACS), στην Αθήνα το 2016. Στα πλαίσια αυτά θα φιλοξενηθούν στη 8η HORECA οι προκριματικοί διαγωνισμοί γαστρονομίας της WACS, οι νικητές των οποίων θα διαγωνιστούν στην Ιταλία τον Οκτώβριο του 2013, με στόχο να αναδειχθούν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Νορβηγία το 2014. logo chef's clubΣύμφωνα με τους κανόνες της WACS, οι κριτές που θα αναδείξουν τους νικητές στη ΗORECA θα είναι μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων που θα ταξιδέψουν από το εξωτερικό γι ‘αυτό το λόγο. Παράλληλα, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί η γερμανική ομάδα γαστρονόμων Pure Berlin (που μετρά εκατοντάδες μέλη chefs) σε δύο μοναδικές γαστρονομικές επιδείξεις (μαγειρικής & ζαχ/κής). Φυσικά από τις εκδηλώσεις της Λέσχης δεν θα λείψουν οι διαγωνισμοί, τα events και οι παρουσιάσεις! Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο: www.horecaexpo.gr/events

General view Horeca

“Future Hotel on the Web”
future hotel on the webΗ καινοτόμος εκδήλωση “Future Hotel on the Web”, θα πραγματοποιηθεί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Hall 3 από Παρασκευή 8 έως Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, 12:00-19:00, για θέματα που αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον επαγγελματιών ξενοδόχων από όλη τη χώρα. Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να παρουσιαστούν μέσα από σύντομες και φιλικές στο θεατή παρουσιάσεις με διαδραστικές εφαρμογές, όλες οι νέες διαδικτυακές τεχνολογίες και υπηρεσίες που σκοπό έχουν την αύξηση των πωλήσεων και τη μεγιστοποίηση των κρατήσεων από το διαδίκτυο.
second photo of future hotelΑνάμεσά τους, ξεχωρίζουν οι ενότητες «Σύγχρονα & δυναμικά website που αυξάνουν τις κρατήσεις του ξενοδοχείου», «Η επιρροή των social media στις online κρατήσεις», «Η σημασία της εικόνας στο διαδίκτυο», «Συστήματα οnline κρατήσεων-Ιδανικά χαρακτηριστικά & τεχνολογίες τελευταίας γενιάς», «Γρήγορη, ενιαία και αμφίδρομη διαχείριση των online κρατήσεων», «Τουριστικοί προορισμοί: Διαδικτυακή φήμη και πώς την διαχειριζόμαστε», «Mobile Applications για το σύγχρονο ξενοδοχείο», «Η επίδραση του online reputation management στα έσοδα του Ξενοδόχου».
third photo future hotelΟι επαγγελματίες επισκέπτες, ιδιοκτήτες & στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και μικρών τουριστικών μονάδων, θα έχουν επίσης τη δυνατότητα την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, από τις 11:00 έως τις 15:00, να παρακολουθήσουν την παρουσίαση «Πώς να αυξήσετε περισσότερο τις πωλήσεις σας χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που παρέχει η Booking.com», αλλά και την εκδήλωση «Οι νέες τεχνολογίες και η εφαρμογή τους στον Τουριστικό κλάδο» με πάνελ διεθνών ομιλητών σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό IFIΤT. Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο: www.horecaexpo.gr/events

“Ελληνικό Πρωινό” από το Ξ.Ε.Ε.
logo greek breakfastΤο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας θα παρουσιάσει στα πλαίσια της 8ης HORECA 2013 όλες τις εξελίξεις γύρω από το project «Ελληνικό Πρωινό». Έτσι, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο Hall 4,παρουσιάζοντας τα πρωινά 8 επιμέρους περιοχών, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από τις διαδικασίες των Τοπικών Συμφώνων Ελληνικού Πρωινού (ΤΣΕΠ) του Ξ.Ε.Ε..
Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία εμπειριών προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες των ξενοδοχείων, μέσω της γνωριμίας τους με τη μεγάλη ποικιλία της τοπικής κουζίνας κάθε περιοχής και της ελληνικής γαστρονομίας εν γένει. Σαντορίνη, Ρόδος, Κως, Λέσβος, Νάξος, Χαλκιδική, Μαγνησία και Μεσσηνία, θα εκθέσουν τα τοπικά εδέσματα και προϊόντα που σερβίρονται ήδη σε ξενοδοχεία τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό του Ξ.Ε.Ε. (www.greekbreakfast.gr).
image elliniko proinoΠαράλληλα, στο κεντρικό περίπτερο του Ελληνικού Πρωινού του Ξ.Ε.Ε. θα παρουσιάζονται οι προτάσεις πρωινού των 70 πρώτων ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ενώ εκπρόσωποι των 8 περιοχών θα παρουσιάσουν σε ξεχωριστές εκδηλώσεις τα πρωινά τους, προβάλλοντας τη γαστρονομική τους παράδοση και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων.


2η Γενική Συνέλευση ΞΕΕ

defteri geniki sinelefsi XEEΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, εγκαινίασε πέρυσι, για πρώτη φορά, το θεσμό της Γενικής Συνέλευσης ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της άμεσης επαφής ανάμεσα στα μέλη του αλλά και της ανάγκης για την εκπομπή ενός μηνύματος ενότητας και συσπείρωσης του κλάδου. Τα θετικά αποτελέσματα της πρώτης αυτής προσπάθειας έδωσαν στο ΔΣ του ΞΕΕ τη δύναμη και τη σιγουριά για τη διοργάνωση της φετινής 2ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.
Έτσι, η 2η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ θα λάβει χώρα στις 9 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:30 σε ειδικό χώρο του Hall 2, όπου αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 2.000 ξενοδόχοι από όλη τη χώρα!
Κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθεί οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς, απολογισμός των δράσεων του ΞΕΕ, παρουσίαση των τάσεων και επιδόσεων των ελληνικών ξενοδοχείων για τη χρονιά που ολοκληρώνεται, ενημέρωση των ξενοδόχων για τις εξελίξεις και τα προβλήματα στο χώρο του τουρισμού και της οικονομίας, καθώς και αναφορά στις εξελίξεις και τάσεις της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Bartending Show από την Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος
show bartendersΚατά τη διάρκεια της 8ης HORECA, σε ειδικό section του Hall 1, καταξιωμένοι bartenders και mixologists τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς σκηνής αναμένεται να παρουσιάσουν στους επαγγελματίες επισκέπτες καθετί καινούργιο αφορά στις τάσεις, στις μεθόδους, στις γαρνιτούρες, στην παρουσίαση και στα αξεσουάρ για την παρασκευή νέων και κλασικών cocktails.
Το πρόγραμμα του 1ου Bartending Show θα περιλαμβάνει πρωτότυπους διαγωνισμούς και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Cocktail, υπό την αιγίδα της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ). coctailΜε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο διαγωνισμός Non Alcoholic Drinks για την ανάδειξη του καλύτερου cocktail χωρίς αλκοόλ της χώρας, αλλά και ο διαγωνισμός για το Καλύτερο Ελληνικό Cocktail, που αποσκοπεί στην προώθηση μιας νέας τάσης σε διεθνές επίπεδο, που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε ελληνικά αποστάγματα και Α’ ύλες της χώρας μας. Το Bartending Show θα ολοκληρωθεί με το 18ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cocktail της ΕΜΕ, που διεξάγεται κάθε χρόνο με σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων cocktails και bartenders της χώρας μας στην κατηγορία του κλασικού (Classic Cocktail) και του flairtending στιλ (Flairtending). Η συμμετοχή των επαγγελματιών στη διοργάνωση του 2013 θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, χάρη στην φετινή φιλοξενία του διαγωνισμού από την 8η HORECA σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τα δεδομένα της International Bartenders Association (IBA). Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο μεγαλύτερο διασυλλογικό γεγονός για bartenders στον κόσμο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της IBA τον ερχόμενο Αύγουστο στην Πράγα.
Για πληροφορίες και συμμετοχές, στο www.hba-net.gr και στο info@hba-net.gr.
.
2ο HORECA BEER FESTIVAL
Beer festival HorecaΗ επιτυχία του 1ου Beer Festival παρότρυνε τη διοργανώτρια να προετοιμάσει μια μεγαλύτερη γιορτή μπίρας, με περισσότερες συμμετοχές beer bartenders, ενδιαφέροντες διαγωνισμούς και παρουσιάσεις των νέων trends. Έλληνες και ξένοι ειδικοί θα μιλήσουν για τη μυστικά της ζυθοποίησης, ενώ παρόντα θα είναι και τα σημαντικότερα brands μπίρας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Και φυσικά δεν θα λείψουν ούτε οι μαγειρικές επιδείξεις από γνωστούς chefs. Η μπιραρία του αύριο Στα πλαίσια του 2ου Beer Festival, θα οργανωθεί και ένα πάνελ ομιλητών με θέμα «Η Μπιραρία του αύριο».
logo beer festival
Συγκεκριμένα, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου,16:30-18:00, εταιρείες κατασκευής, αρχιτεκτονικής και interior διακόσμησης, θα αναπτύξουν θέματα ανακαίνισης χαμηλού κόστους και εξαρχής κατασκευής χώρων μαζικής Εστίασης, ενώ θα παρουσιάσουν και επιτυχημένα case studies.
Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο: www.horecaexpo.gr/events


ΗORECA WINE: Νέος τομέας κρασιού

image for Horeca wineTο επώνυμο ελληνικό κρασί συναντά τη Μαζική Εστίαση στη HORECA! Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Hall 4, ανερχόμενοι Έλληνες οινοπαραγωγοί θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης.
Μικρές και μεγάλες οινοποιητικές εταιρείες από όλη την Ελλάδα θα προβάλλουν τον πλούτο των εγχώριων αμπελώνων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το υψηλό επίπεδο, αλλά και τις δυνατότητες του επώνυμου ελληνικού κρασιού. Στα πλαίσια αυτά, θα λάβουν χώρα γευσιγνωσίες νέων ελληνικών ποικιλιών, αφρώδων οίνων, αλλά και γλυκών κρασιών.
bottle of wineΕπίσης, θα πραγματοποιηθούν ειδικές θεματικές εκδηλώσεις και σεμινάρια για το κρασί από κορυφαίους οινολόγους και sommeliers. Ενδεικτικά, θα μιλήσουν για τη δημιουργία της σωστής λίστας κρασιών, την οργάνωση της κάβας, τη συντήρηση και την αποθήκευση του κρασιού, ενώ θα πραγματοποιηθούν και παρουσιάσεις για τα σύνεργα του κρασιού, όπως ειδικά ανοιχτήρια, ποτήρια, καράφες κ.λπ. Όλες οι λεπτομέρειες για το HORECA Wine στο www.horecaexpo.gr.

Τα πρωταθλήματα καφέ στη HORECA!
protatlimata kafeΗ HORECA θα φιλοξενήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Καφέ του SCAE Hellas για την ανάδειξη των καλύτερων Ελλήνων baristas. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σύμφωνα πάντα με τα διεθνή πρότυπα, αναμένεται να δώσουν το «παρών» επαγγελματίες από όλη τη χώρα οι οποίοι θα διασταυρώσουν τα… tamper τους στους διαγωνισμούς Barista, Brewer’s Cup, Cup Tasters, Ibrik/Cezve, Latte Art και Coffee in Good Spirits . Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στα αντίστοιχα διεθνή coffee events σε Νίκαια και Μελβούρνη.

“Γαστροτουρισμός: Τροφή για Ανάπτυξη” από τον ΣΕΤΕ
gastrotourismos logoΜε όραμα την ανάδειξη και καθιέρωση της ελληνικής Γαστρονομίας ως έναν από τους βασικούς λόγους επιλογής της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμό, η HORECA δίνει ένα σπουδαίο βήμα στον ΣΕΤΕ για την παρουσίαση των εξελίξεων πάνω στο έργο «Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού». Έτσι, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της 8ης ΗΟRECA, ο ΣΕΤΕ θα πραγματοποιήσει μια ειδική εκδήλωση με θέμα «Γαστροτουρισμός: Τροφή για Ανάπτυξη».
image gastrotourismosΣτόχος της παρουσίασης αυτής είναι να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι σχετικά με την πορεία του project, όπως και για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που προσφέρει η σύνδεση του Τουρισμού με τη Γαστρονομία.
H εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες της Μαζικής Εστίασης και των Ξενοδοχείων, στις εταιρείες εξοπλισμού και τροφοδοσίας επισιτιστικών και τουριστικών μονάδων, καθώς και σε δυναμικές, εξωστρεφείς επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συνδέσουν το όνομά τους με τη Γαστρονομία και τον Τουρισμό.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024