Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίαση10 λόγοι να σπουδάσεις στην 9 φορές βραβευμένη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου
Παρουσίαση

10 λόγοι να σπουδάσεις στην 9 φορές βραβευμένη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Mitropolitiko Kollegio

Σπούδασε στο μοναδικό στην Ελλάδα κολλέγιο, μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Μια διεθνή καριέρα που συνδυάζει ταξίδια και νέες εμπειρίες; Μια θέση στελέχους στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου; Ή μήπως μια απασχόληση που επιφυλάσσει νέες προκλήσεις με όχημα τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τις δημόσιες σχέσεις;

Όπως κι αν έχεις φανταστεί το επαγγελματικό σου μέλλον στον κλάδο του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε καλωσορίζει στην 9 φορές βραβευμένη Σχολή Τουρισμού. Εδώ θα λάβεις όλα τα απαραίτητα προσόντα, εφόδια και εργαλεία με έναν και μοναδικό σκοπό: να πετύχεις.

Εκτός από βασικός πυλώνας της εγχώριας οικονομίας και μια από τις πιο νευραλγικές βιομηχανίες για την ανάπτυξη της Ελλάδας, η βιομηχανία του Τουρισμού έχει πάντα μια θέση στη λίστα με τα επαγγέλματα του μέλλοντος, καθώς τα ταξίδια και οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης στον τουρισμό δεν παύουν ποτέ να εξελίσσονται με στόχο να ικανοποιήσουν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις.

Mitropolitiko Kollegio

Συγκεντρώσαμε τους λόγους που οι σπουδές στη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου θα σου δώσουν το απόλυτο προβάδισμα.

1. Σύγχρονα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, σε περιζήτητους τομείς της σύγχρονης τουριστικής βιομηχανίας

Έχοντας συνάψει συνεργασία με την Νο1 στον κόσμο Ξενοδοχειακή Σχολή, Ecole hôtelière de Lausanne, παρέχει τα διεθνώς αναγνωρισμένα στον ξενοδοχειακό κλάδο προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης VET BY EHL, με εξειδικεύσεις όπως Hotel Administration Diploma, Service Professional Diploma, Rooms Professional Diploma, Kitchen Professional Diploma κ.α.

Mitropolitiko Kollegio

2. Διαλέξεις από κορυφαία τουριστικά στελέχη

Με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των φοιτητών, καθώς και τη συνεχή επαφή τους με καταξιωμένους επαγγελματίες, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει καθιερώσει τον θεσμό “HoTEL Open Forum: Hosting the Hospitality Leaders”. Πρόκειται για διαλέξεις (guest lectures) από εξέχουσες προσωπικότητες του Τουρισμού και της Φιλοξενίας που μοιράζονται με το κοινό πολύτιμες εμπειρίες από την πολυετή διεθνή ή εγχώρια καριέρα τους.

3. Αμειβόμενη πρακτική άσκηση στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία

Όλα τα προγράμματα σπουδών περιλαμβάνουν υποχρεωτική αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε περισσότερες από 250 συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων του Μητροπολιτικού Κολλεγίου το οποίο συνεχώς μεγαλώνει και διευρύνεται.

Mitropolitiko Kollegio

4. Ετήσιοι θεσμοί διασύνδεσης με την αγορά αγοράς (Ημέρες Καριέρας και Recruiting Events)

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διοργανώνει ετησίως τις Ημέρες Καριέρας Τουρισμού (Career Days Tourism). Στη διάρκεια του θεσμού, φοιτητές και απόφοιτοι της Σχολής Τουρισμού έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, να αξιολογηθούν και να διεκδικήσουν μια θέση πρακτικής ή μόνιμης συνεργασίας στο δυναμικό τους.

Mitropolitiko Kollegio

Στις τελευταίες διοργανώσεις, περισσότεροι από 400 φοιτητές βρήκαν εργασία μέσω της συμμετοχής τους στις Ημέρες Καριέρας Τουρισμού. Επιπλέον, κάθε χρόνο διοργανώνονται recruiting events με διεθνείς εταιρίες πρόσληψης ανθρώπινου δυναμικού στον τουρισμό, όπως η HRC International και η Placement International, που προσφέρουν θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

5. Καθοδήγηση από καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου

Αφουγκραζόμενο την ανάγκη για καθοδήγηση και διασύνδεση με την αγορά εργασίας, κάθε φοιτητής στο μεταπτυχιακό MSc International Hospitality, Events and Tourism Management διαθέτει τον δικό του προσωπικό μέντορα, έναν καταξιωμένο επαγγελματία του κλάδου της φιλοξενίας.

6. Εκπαίδευση σε εργαστήρια Τουρισμού 5 αστέρων

Mitropolitiko Kollegio

Mitropolitiko Kollegio

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, ειδικά διαμορφωμένα για τις ανάγκες των προγραμμάτων, τα οποία προσομοιάζουν την πραγματική λειτουργία ενός Ξενοδοχείου 5 αστέρων.

Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν Fine Dining εστιατόριο, πλήρως εξοπλισμένη Reception, πραγματικά Δωμάτια Ξενοδοχειακής Μονάδας και Εργαστήρια Οροφοκομίας, καθώς και κουζίνες με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Ανακαλύψτε και περιηγηθείτε στα εργαστήρια της Σχολής Τουρισμού εδώ.

7. Πληθώρα επιλογών επαγγελματικής αποκατάστασης με υψηλή απασχολησιμότητα στην αγορά εργασίας

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους, οι απόφοιτοι της Σχολής Τουρισμού είναι άρτια εκπαιδευμένοι ώστε να ανταποκριθούν ακόμα και στις πιο απαιτητικές θέσεις. Το προνόμιο της εκπαίδευσης που συνδυάζει θεωρία και πρακτική εμπειρία τους δίνει πλήθος επαγγελματικών προοπτικών που περιλαμβάνει θέσεις όπως:

  • στέλεχος σε ξενοδοχεία και resorts
  • σύμβουλος σε κρατικούς φορείς Τουρισμού και πολιτιστικής κληρονομίας, ταξιδιωτικός πράκτορας
  • διοργανωτής εκδηλώσεων και συνεδρίων
  • υπεύθυνος σε εστιατόρια και catering
  • διοικητικό μέλος σε αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες κρουαζιέρας

Mitropolitiko Kollegio

8. Πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεύσεις

Η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχει διακριθεί 9 φορές.

Από το 2016 έως το 2021, η Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχει βραβευτεί ως η «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» (Best Hotel Education Provider Award), στα Greek Hospitality Awards που διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Για 3 συνεχή έτη (2020, 2021 και 2022), έχει βραβευτεί στα βραβεία Tourism Awards για τα Προγράμματα Εκπαίδευσης και Εξειδίκευσης που προσφέρει, σε συνεργασία με Διεθνή Πανεπιστήμια, καθώς και τις υπηρεσίες διασύνδεσης με την αγορά εργασίας.

9. Αναγνώριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO)

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα κολλέγιο, μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), που αποτελεί Εξειδικευμένο Όργανο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση της υπεύθυνης και βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού διεθνώς.

Mitropolitiko Kollegio

10. Πιστοποιήσεις από τους έγκριτους φορείς του Τουρισμού

Η δύναμη και αξιοπιστία της Σχολής Τουρισμού ενισχύεται και από την εμπιστοσύνη πολλών ακόμα εγχώριων και διεθνών, τουριστικών οργανισμών και φορέων.

  • Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)
  • Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ)
  • Ένωση Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης (EURHODIP)
  • American Hotel & Lodging Educational Institute [AHLEI] (μοναδικός Global Academic Partner στην Ελλάδα)

Mitropolitiko Kollegio

Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα.

Αθήνα | Μαρούσι | Πειραιάς | Θεσσαλονίκη | Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα | Πάτρα

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.

Facebook Instagram YouTube LinkedIn
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024