Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠρόσωπα στον ΤουρισμόΕιρήνη Ψάλτη Ο Έλληνας δεν έχει συνειδητοποιήσει τι σημαίνει παροχή υπηρεσίας…

Ειρήνη Ψάλτη Ο Έλληνας δεν έχει συνειδητοποιήσει τι σημαίνει παροχή υπηρεσίας…

Ηλικία: 28 ετών Τόπος γέννησης: Αθήνα Οικογενειακή κατάσταση: Ελεύθερη Χόμπι: Ταξίδια, Κινηματογράφος, Διάβασμα Ζώδιο: Σκορπιός Που Σπούδασε: Απόφοιτος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων των Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Που Δούλεψε: 1992 Ξεν. Μικρή […]

Ηλικία: 28 ετών

Τόπος γέννησης: Αθήνα

Οικογενειακή κατάσταση: Ελεύθερη

Χόμπι: Ταξίδια, Κινηματογράφος, Διάβασμα

Ζώδιο: Σκορπιός

Που Σπούδασε:

Απόφοιτος του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων των Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Που Δούλεψε:

1992 Ξεν. Μικρή Βίγλα, Νάξος.

1997 – 1998 Tourgreece S.A.

1991 – 2001 Αρχηγός σε γκρουπ

Που Δουλεύει Τώρα:

ΤΑΞΙΔΙΑ, marketing & πωλήσεις

Πόσες ώρες την ημέρα εργάζεται;

10 περίπου

Που είναι μέλος:

Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων. Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Τι πιστεύει:

Ποιοι άλλοι τουριστικοί κλάδοι της φαίνονται ενδιαφέροντες;

Ο κλάδος του τουριστικού γραφείου παρουσιάζει για μένα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τις περισσότερες εναλλαγές. Σε άλλη περίπτωση θα έλεγα ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον το παρουσιάζουν οι κρουαζιέρες.

Ποια άλλη εταιρία εκτός από την δική της ή αυτή που εργάζεται θαυμάζει περισσότερο και γιατί;

Δε θα μπορούσα να δώσω μια απλή απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ο κλάδος μας είναι πολυσχιδής και πολυποίκιλος για να ταιριάζει και στις διαφορετικές ανάγκες των ταξιδιωτών. Η κάθε επιχείρηση επιλέγει που θα δραστηριοποιηθεί περισσότερο και κάνει το καλύτερο δυνατό. Αναμφίβολα υπάρχουν επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που θαυμάζω.

Ποια προσωπικότητα εν ζωή θαυμάζει και γιατί;

Δεν πιστεύω στις “προσωπικότητες”, όλοι είμαστε άνθρωποι με τα προτερήματα και τα ελαττώματα μας. Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν το σθένος να ζουν για να προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους, όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Οικογένεια ή καριέρα και γιατί;

Και τα 2, γιατί είναι απαραίτητα για την ψυχική μας ισορροπία. Μόνο που στο θέμα της οικογένειας εξαρτάσαι λίγο περισσότερο από την τύχη, ενώ στην καριέρα τα πράγματα είναι περισσότερο στα χέρια σου.

Αγαπημένος προορισμός διακοπών, για Ελλάδα και εξωτερικό;

Κάθε μέρος έχει τη γοητεία του. Θα πώ γενικά στα μέρη που έχω φίλους αλλά είναι πολλά για να τα πώ όλα. Η μεγάλη μου αδυναμία είναι το νησί μου, η Τήνος.

Στιγμές στην καριέρα του:

Ποια ήταν η πιο αστεία στιγμή στην καριέρα της;

Στην πρώτη μου αρχηγία στο εξωτερικό, σαν εκπαιδευόμενη. Ήμουν όλο χαρά να αναλάβω ευθύνες και να αποδείξω την αξία μου. Ο υπεύθυνος της εκδρομής μου ανέθεσε λοιπόν ένα υψηλό καθήκον, να φυλάω στο λιμάνι της Βενετίας 15 καρότσια αποσκευών που θα φορτώνονταν στο πλοίο της επιστροφής. Πέρασα τέσσερις ώρες καθισμένη πάνω σε κείνες τις αποσκευές.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα της;

Θάνατος πελάτη. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο, γιατί δεν υπάρχει λύση. Όλα τα προβλήματα της δουλειάς λύνονται με κάποιον τρόπο.

Επίκαιρες Ερωτήσεις:

Ποιο πιστεύει ότι είναι το μέλλον του τουρισμού για την Ευρώπη την ερχόμενη 10ετία;

Η Ευρώπη πάντα θα είναι ο νούμερο 1 προορισμός αλλά και παραγωγός τουριστών. Τα ελεύθερα σύνορα θα ενισχύσουν την κίνηση μέσα στην Ευρώπη. Αυτό που θα αλλάξει θα είναι η διάρκεια παραμονής, που θα μειωθεί, δηλαδή θα έχουμε τα λεγόμενα long weekend. Περισσότερος κόσμος λιγότερες μέρες. Για τα μεγάλα ταξίδια ο κόσμος έχει ήδη δείξει την προτίμηση του στα εξωτικά μέρη.

Ποιό θεωρεί ως φλέγον θέμα του ευρωπαϊκού τουρισμού αυτή την εποχή;

Πιστεύω ότι ο τουριστικός κλάδος της Ευρώπης αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για τις αλλαγές που θα φέρει η χρήση του ΕURO και το άνοιγμα των συνόρων.

Κατά πόσο είναι ενημερωμένος σχετικά με τις τουριστικές διαδικασίες (δικαιώματα και υποχρεώσεις του) και κατά πόσο γνωρίζει τι θέλει ο Έλληνας τουρίστας; Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σε ποιους τομείς;

Δεν θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος. Ο Έλληνας γενικά δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι σημαίνει παροχή υπηρεσίας, είτε την προσφέρει είτε τη λαμβάνει. Ζητά πολλά δίνοντας λίγα. Αυτό ισχύει και από τις 2 πλευρές βέβαια.

Πως κινήθηκε η ελληνική αγορά αυτό το καλοκαίρι, και ποιοι ήταν οι πιο αγαπημένοι προορισμοί των Ελλήνων;

Φέτος η ελληνική αγορά χαρακτηρίζεται από την έλλειψη ρευστού, για τους γνωστούς και προφανείς λόγους. Σαν αποτέλεσμα κινήθηκε μάλλον μέτρια.

Αντίστροφη Ερώτηση: “Τι θα ήθελε να ρωτήσει το TravelDailyNews;”

Ποια ήταν η πιο αστεία στιγμή στην καριέρα σας;

TDN: Καθημερινά ζούμε αστείες και ευχάριστες στιγμές στο γραφείο από τις γκάφες που κάνει ο καθένας μας.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024