Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξη ΕξοπλισμούAρης ΘαμβόπουλοςΔημιουργός έργων τέχνης και ιδρυτής της εταιρίας ‘Γρυπαετός’”Όραμα μου είναι να φτιάξω ένα μαγικό κόσμο”

Aρης ΘαμβόπουλοςΔημιουργός έργων τέχνης και ιδρυτής της εταιρίας ‘Γρυπαετός’”Όραμα μου είναι να φτιάξω ένα μαγικό κόσμο”

Aρης Θαμβόπουλος
Δημιουργός έργων τέχνης και ιδρυτής της εταιρίας ‘Γρυπαετός’
“Όραμα μου είναι να φτιάξω ένα μαγικό κόσμο”

Ο κ. Aρης Θαμβόπουλος, δημιουργός έργων τέχνης και ιδρυτής της εταιρίας ‘Γρυπαετός’ αναλύει στο Travel Daily News το όραμα του και τους στόχους της εταιρίας του.

TravelDailyNews: κ. Θαμβόπουλε, μιλήστε μας για την εταιρία ‘Γρυπαετός’, και το όραμα σας.

Αρης Θαμβόπουλος: Στην αρχή ξεκινήσαμε φτιάχνοντας εκκλησιαστικά κομμάτια, αλλά τώρα πια μετά από 5 χρόνια λειτουργίας έχουμε μπει στην κατασκευή αντικειμένων τέχνης. Το όνομα της εταιρίας ‘Γρυπαετός’ προέρχεται από τον Βυζαντινό Γρύπο (λιοντάρι με κεφάλι Αετού), που διατηρήθηκε ως σύμβολο του Βυζαντίου για σχεδόν 800 χρόνια. Η εταιρία δημιουργήθηκε στα τέλη του 1996 με την φιλοδοξία να αναστήσει λησμονημένους θησαυρούς της Βυζαντινής εποχής, στο μοναδικό Ελλαδικό χώρο που μοιάζει να έχει μείνει ακίνητος στο χρόνο: το Aγιο Όρος. Στην πραγματικότητα, δεν ήθελα ποτέ το εμπόριο, δεν είχα στόχο να φτιάξω μια εταιρία, αλλά να δημιουργήσω ένα μαγικό κόσμο. Μου αρέσει να φτιάχνω οτιδήποτε από ένα κηροπήγιο ή μια λάμπα, μέχρι ένα σφυρήλατο κρεβάτι.

TDN: Πως κατασκευάζονται οι δημιουργίες του ‘Γρυπαετού’;

Α.Θ.: Τα αντικείμενα μας προέρχονται από σχέδια που υπάρχουν στα μουσεία ή από δικές μας δημιουργίες. Δουλεύουμε το φυσητό γυαλί και το σφυρήλατο σίδερο, δημιουργώντας νέες συνθέσεις, παντρεύοντας τα δύο φιλικά μεταξύ τους υλικά. Καντήλια από φυσητό γυαλί και νέοι πολυέλαιοι, δημιουργήθηκαν σε συνδυασμό με τα δύο υλικά. Βάζα αρχαϊκά αναμείχθηκαν με φωτιστικά της Bell Epoque, καθώς ο χρόνος διαστελλόταν για να χωρέσει, όσα ο νους του ανθρώπου μέσα στο χρόνο είχε δημιουργήσει. Η επιτυχία από τον συνδυασμό των δύο γήινων υλικών ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες μας, και από το φθινόπωρο του 1999 αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε και άλλα υλικά, με τα οποία ως τότε δεν είχαμε ασχοληθεί: Ξύλο, όπως Τριήρης, Μάρμαρο όπως Παρθενών, και Πυλός όπως Aνθρωπος.

TDN: Η εταιρία σας τι δυνατότητες έχει να εξυπηρετήσει ξενοδοχεία; Μπορείτε να κατασκευάσετε αρκετά κομμάτια;

Α.Θ.: Υπάρχουν περισσότεροι από 1.100 κωδικοί προϊόντων και βέβαια κάθε προϊόν μας μπορεί να κατασκευασθεί σε πολλά αντίγραφα. Μπορούμε να διακοσμήσουμε ένα ολόκληρο ξενοδοχείο κρατώντας σε όλα τα αντικείμενα του το ίδιο στυλ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί ο ξενοδόχος δεν έχει πια να σκέφτεται αν κάποιο κομμάτι ταιριάζει με κάποιο άλλο. Έχουμε ήδη φτιάξει αρκετούς παραδοσιακούς ξενώνες και στόχος μας είναι να επεκταθούμε και στα μεγάλα ξενοδοχεία, τα οποία θα μπορούσαν πολύ ωραία να φιλοξενήσουν κομμάτια μας.

TDN: Κατά τη γνώμη σας, πως αντιμετωπίζει ο έλληνας ξενοδόχος τη διακόσμηση με τα ξεχωριστά αυτά προϊόντα;

Α.Θ.: Αυτή τη στιγμή, πιστεύω ότι, γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια από όλη τη χώρα για προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, και σε αυτή, όπως είναι φυσικό, συμβάλουν και οι έλληνες ξενοδόχοι. Aλλωστε η χώρα μας μπορεί να προσφέρει καλό και ποιοτικό ξενοδοχειακό προϊόν, αφού ήδη υπάρχουν πολύ καλές ξενοδοχειακές μονάδες. Πιστεύω, ότι οι σημερινοί έλληνες ξενοδόχοι όλο και περισσότερο αντιλαμβάνονται την αξία της ποιότητας του προϊόντος τους, και βέβαια της διακόσμησης των ξενοδοχείων τους. Η εταιρία μας τους δίνει ολοκληρωμένες λύσεις σε πολύ καλές τιμές, ώστε να μπορούν να διακοσμήσουν τις μονάδες τους με ωραία χειροποίητα κομμάτια.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024