Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΗ συμβολή του Ποδηλατικού Τουρισμού στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Έδεσσας
Συνεντεύξεις

Η συμβολή του Ποδηλατικού Τουρισμού στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Έδεσσας

Συνέντευξη στο TravelDailyNews Greece & Cyprus για τον Ποδηλατικό Τουρισμό παραχώρησε ο Δρ. Ευάγγελος Κυριακού, υπεύθυνος Τουρισμού Δήμου Έδεσσας.

Ο Δήμος Έδεσσας αναπτύσσει μια οργανωμένη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που βασίζεται γύρω από τον ποδηλατικό τουρισμό. Μάλιστα υλοποιεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο βιώσιμης αναπτυξιακής κινητικότητας, δημιουργώντας θεματικές διαδρομές ποδηλασίες, τόσο ιστορικές όσο και γαστρονομικές.

Εκπαιδεύοντας σωστά και ενημερώνοντας επαγγελματίες και τουρίστες, ο Δήμος έχει καταφέρει να προσφέρει μια εναλλακτική μορφή τουρισμού στους επισκέπτες του. Με αυτό τον τρόπο, ενώνει κομμάτια της ιστορίας του – από την αρχαιότητα μέχρι τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τις νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Παράλληλα έχει επεκτείνει τη διαδρομή του, ώστε να περνά μέσα από τους αμπελώνες, τις ανθισμένες κερασιές αλλά και από μνημεία λαογραφικά, όπως το «Σκαλοπάτι του Ορανού», του Μενέλαου Λουντέμη.

Ο υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου Έδεσσας, Δρ. Ευάγγελος Κυριακού μιλάει στο TravelDailyNews Greece & Cyprus για το ποδήλατο και τη συμβολή του στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Σημειώνεται πως ο Δήμος Έδεσσας έχει βραβευθεί από την «NATTOUR AMKE» ως “Bike Friendly Destination” για τις υπηρεσίες που παρέχει στους ποδηλάτες τουρίστες.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024