Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΑλέξανδρος ΑβερκιάδηςΙκανοποιητική και με πολλές ακόμη δυνατότητες αύξησης η επιβατική κίνηση της SAS από Ελλάδα

Αλέξανδρος ΑβερκιάδηςΙκανοποιητική και με πολλές ακόμη δυνατότητες αύξησης η επιβατική κίνηση της SAS από Ελλάδα

Αλέξανδρος Αβερκιάδης
Ικανοποιητική και με πολλές ακόμη δυνατότητες αύξησης η επιβατική κίνηση της SAS από Ελλάδα

TravelDailyNews: Ποιος από τους προορισμούς της SAS είναι δημοφιλέστερος στην ελληνική αγορά και για ποιο λόγο υποθέτετε;

Αλέξανδρος Αβερκιάδης: Με 16 πτήσεις την εβδομάδα οι δημοφιλέστεροι προορισμοί μας είναι η Στοκχόλμη, η Κοπεγχάγη, το Όσλο και το Ελσίνκι.

Η Στοκχόλμη έχει καθιερωθεί ως η πρωτεύουσα της Σκανδιναβίας, προσφέροντας στον επισκέπτη φιλοξενία στα καλύτερα ξενοδοχεία της ‘Βενετίας’ του βορρά και βάση για εξερεύνηση και αξέχαστες κρουαζιέρες στα χιλιάδες κατοικημένα και ακατοίκητα νησιά του αρχιπελάγους. Η Στοκχόλμη είναι η πόλη, που είναι κτισμένη πάνω σε 14 νησιά στην λίμνη Μέλαρεν και είναι πλούσια σε κλασικά οικοδομήματα, την όπερα, το παλάτι, το μοναδικό μουσείο με ανέπαφο το ναυάγιο του “Βάσα” από τον 16ο αιώνα, την πασίγνωστη έκθεση και παιδαγωγικό χώρο της “Πίπης της Φακιδομύτης”, την υπαίθρια αγορά, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, και άλλα πολλά. Η πόλη είναι επίσης γνωστή και για “θεραπεία shopping” με γνωστά καταστήματα μόδας, το Η & Μ, Costa Boda και άλλα πολλά. Μετά τις αγορές και μία σύντομη επίσκεψη στο Ice Bar, η πόλη προσφέρει επίσης πολλές επιλογές για να γευτείτε την Σκανδιναβική γαστρονομία στα αμέτρητα μικρά μαγαζιά της παλιάς πόλης ή σε εξειδικευμένα εστιατόρια.

Η Κοπεγχάγη, από όπου μπορεί ο επισκέπτης μετά την ξενάγηση στην πόλη και την αγορά με τα κεχριμπάρια, το πασίγνωστο “Τίβολι” (ο πιο διάσημος κήπος λούνα πάρκ της Σκανδιναβίας), να πραγματοποιήσει εξερευνητικές εκδρομές στην Βαλτική ή προς τα Νορβηγικά φιόρδ. Εκτός πόλης μία επίσκεψη στην Lego Land ξαναφέρνει παιδικές μνήμες από τα παιχνίδια με τις γνωστές Lego κατασκευές. Στην άκρη του λιμανιού δεσπόζει η μικρή γοργόνα, έργο του Edvard Eriksen από το 1913, όπου αναφέρεται σε ηρωΐδα παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν `Αντερσεν και αποτελεί το σύμβολο της πόλης.

Το Όσλο είναι μια χαρακτηριστική Νορβηγική πόλη με πολλά αξιοθέατα, όπως το πάρκο γλυπτών Βίγκελαντ (το πρώτο που άνοιξε για το κοινό το 1940) με 212 αγάλματα, έργο του γνωστού Γκουστάβου Βίγκελαντ, καταστήματα, και ορμητήριο για εξερεύνηση του βορρά, των φιόρδ και απίθανες περιοχές κοντά στην αρκτική ζώνη. Η Νορβηγία είναι μία χώρα με μεγάλες αποστάσεις και εξαιρετική φυσική ομορφιά. Οι επισκέπτες της έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα απόμακρα νησιά του Λοφοτέν, πάνω στον Αρκτικό Κύκλο, όπου ο καλοκαιρινός ήλιος λάμπει όλο το 24ωρο.

Η πόλη του Ελσίνκι, γνωστή και από την περσινή φιλοξενία του διαγωνισμού της Eurovision, αλλά και από τα πολλά αξιοθέατα, το καλό φαγητό και πολλά καταστήματα για καλές και οικονομικές αγορές. Η Φινλανδία είναι επίσης πασίγνωστη ως η χώρα του `Αγιου Βασίλη στην καρδιά της Λάπλαντ, το χιονισμένο Ροβανιέμη που βρίσκεται στον Αρκτικό κύκλο στην συμβολή δύο μεγάλων ποταμών του Κεμιγιόκι και Ουνάσοκι, με τους ταράνδους, το ψάρεμα στον πάγο και το καλό φαγητό με εξωτικές συνταγές σολομού. Εκεί πραγματοποιείται το ταξίδι μιας ζωής για μικρά και μεγάλα παιδιά. Η Φινλανδία μας δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθούμε στην γειτονική Εσθονία την μεσαιωνική πόλη του Ταλίν ή διασχίζοντας το ιστορικό “Βασιλικό πέρασμα” Ελσίνκι-Αγία Πετρούπολη στην επίσης γειτονική Ρωσία.

TDN: Συνολικά πόσες και ποιές συνδέσεις προσφέρει η SAS από Ελλάδα; Ποια η συχνότητα τους;

Α.Α.: Η SAS προσφέρει 16 πτήσεις την εβδομάδα προς όλες τις πρωτεύουσες των χωρών του βορρά, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, και Φινλανδία. Από εκεί προσφέρουμε καθημερινές ανταποκρίσεις για όλο τον κόσμο σε συνεργασία και με τους συμμάχους της STAR Alliance.

TDN: Ποια είναι η ιδανικότερη περίοδος για επισκέψεις Ελλήνων τουριστών στις Σκανδιναβικές χώρες;

Α.Α.: Όλες οι εποχές είναι ιδανικές, καθώς κάθε εποχή προσφέρει ξεχωριστές ομορφιές και μοναδικές κλιματολογικές εναλλαγές σε όλες τις χώρες που εξυπηρετούμε. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι έχει τα δικά του χρώματα με αρκετό φως που παραδοσιακά λείπει τις άλλες εποχές του χρόνου. Ο χειμώνας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε όλες τις χώρες του Βορρά.

TDN: Είστε ικανοποιημένος από την μέχρι σήμερα επιβατική κίνηση της εταιρίας από Ελλάδα;

Α.Α.: Η σημερινή επιβατική κίνηση είναι ικανοποιητική. Η χώρα μας όμως έχει αρκετές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης για προγραμματισμένες εκδρομές, επιχειρησιακά ταξίδια, επισκέψεις φίλων ή συγγενών σε προορισμούς εκτός των πόλεων που προανέφερα. Για παράδειγμα το ξενοδοχείο του πάγου στην Σουηδία κοντά στην πόλη Κιρούνα ή στο χειμερινό πάρκο του Λιλεχάμερ (WinterPark & ice hotel at Lillehamer), όπου και οι γνωστοί χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες με ατέλειωτες πίστες για Ski, Ski-Borad και άλλες χειμερινές δραστηριότητες.

TDN: Για ποιο λόγο θα προτείνατε στον Έλληνα ταξιδιώτη να επισκεφτεί κάποια Σκανδιναβική πόλη;

Α.Α.: Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους προτρέπουμε τα ταξίδια με τα δρομολόγια μας. Ιδιαίτερα 3 είναι οι σημαντικοί λόγοι για τους οποίους είμαστε σίγουροι πως δίνουμε αξία στα ταξίδια σε όλες τις χώρες του Βορρά: α) να γνωρίσουν τις χώρες και περιοχές με μοναδικά αξιοθέατα, πόλεις και μνημεία με εμφανείς επιρροές του Ελληνικού πολιτισμού, β) αποκτούν γνώσεις από διαφορετικά κοινωνικά συστήματα, προστασία του περιβάλλοντος, αξιολόγηση και εκμετάλλευση φυσικών πόρων και παρόμοια προγράμματα, και γ) δυνατότητα για εμπορικές συναλλαγές και συνεργασία με τεχνολογικά εξελιγμένες χώρες και ανταπόδοση εξαγωγών Ελληνικών προϊόντων.

Η ευκολία δε που παρέχουν οι χώρες του Βορρά κάνει το ταξίδι ακόμα ποιο προσιτό και εύκολο να πραγματοποιηθεί, καθώς δεν απαιτείται διαβατήριο, παρά μόνο η Αστυνομική Ταυτότητα.

TDN: Ποιές οι εκτιμήσεις σας για τη φετινή θερινή σεζόν; Θα υπάρξει αύξηση της επιβατικής κίνησης ή οι υψηλές τιμές καυσίμων, που οδηγούν σε αύξηση της τιμής εισιτηρίων θα λειτουργήσουν ανασταλτικά για την πραγματοποίηση ταξιδιών;

Α.Α.: Οι εκτιμήσεις των φορέων για την φετινή σεζόν είναι ότι υπάρχει αύξηση της επιβατικής κίνησης και για τους λόγους που προανέφερα. Οι αυξήσεις των καυσίμων είναι πλέον παγκόσμιο δεδομένο που επιδρά σε όλες μας τις δραστηριότητες και καθημερινές αγορές. Η SAS είχε απορροφήσει όλες τις προηγούμενες αυξήσεις καυσίμων. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την κατακόρυφη αύξηση των τελευταίων ημερών προχώρησε σε αναπόφευκτη ενσωμάτωση και αναπροσαρμογή των τιμών αποφεύγοντας απότομες αυξήσεις και επίναυλους. Με την τακτική αυτή πιστεύουμε ότι λειτουργούμε θετικά για να διατηρήσουμε τις αυξητικές τάσεις της επιβατικής κίνησης.

TDN: Πρόσφατα η SAS ανακοίνωσε την εφαρμογή νέου στρατηγικού σχεδίου που συμπεριλαμβάνει την πρωτοπόρο μέθοδο των ‘πράσινων πτήσεων’. Έχουν προγραμματισθεί ανάλογες δράσεις, με στόχο την μείωση των εκπομπών αερίων και συνεπώς την προστασία του περιβάλλοντος, για το μέλλον;

Α.Α.: Η πρωτοπόρος στρατηγική των “πράσινων πτήσεων” έχει πλέον καθιερωθεί στην SAS. Ο στόχος μας είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα σε όλο το δίκτυο. Επιπλέον σε συνεργασία με τις κατασκευάστριες εταιρίες αεροσκαφών έχουμε στόχους για περαιτέρω μείωση των εκπομπών με απώτερο στόχο το 2020 να φτάσουμε το 20%.

TDN: Αληθεύει ότι η επεξεργασία του website www.flysas.gr γίνεται στο γραφείο της εταιρίας στην Αθήνα τοπικά; Τι είδους πληροφορίες παρέχονται στον επισκέπτη του website, πέρα από το πτητικό πρόγραμμα της εταιρίας;

Α.Α.: Πράγματι προς έκπληξη και παραδειγματισμό από το 2006 είχαμε βάλει στόχο να δημιουργήσουμε την δική μας ιστοσελίδα μέσα στα πλαίσια του καθιερωμένου διαδυκτιακού μέσου διανομής και πωλήσεων του ομίλου των Σκανδιναβικών Αερογραμμών. Από τις 28 Μαρτίου 2007 είναι ενεργή η πύλη μας στο www.flysas.gr, που ενημερώνεται τακτικά σχεδόν καθημερινά από τον κ. Κωνσταντίνο Κορκόντζελο, υπεύθυνο Επικοινωνίας και Υποστήριξης Πωλήσεων της εταιρίας μας στην Ελλάδα.

Ο κ. Κορκόντζελος ερευνά και ενημερώνει την ιστοσελίδα από το γραφείο μας τοπικά στην Αθήνα και ανταποκρίνεται σε ερωτήσεις και προτάσεις που θα βοηθήσουν για την καλύτερη πληροφόρηση των πελατών και ταξιδιωτικών γραφείων συνεργατών μας.

Προσφορές και ενημέρωση
Επιπλέον των δρομολογίων και την πληθώρα τιμών και προσφορών για ταξίδια στις χώρες του Βορρά και άλλων διεθνών δρομολογίων (Κίνα, Ταϊλάνδη, Ιαπωνία, Αμερική) οι πληροφορίες που παρέχουμε είναι πλήρεις με τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις κάθε μήνα για τον επόμενο, προτεινόμενα ξενοδοχεία στις πόλεις που εξυπηρετούμε, καθώς και προτάσεις για ξεναγούς στην ελληνική γλώσσα. Παράλληλα, προσφέρονται χάρτες πόλεων, διευκρινήσεις και βοηθήματα για ειδικά ενδιαφέροντα, όπως αθλητικές εκδηλώσεις, οικογενειακοί προορισμοί, σεμινάρια, συνεργασίες για ενοικίαση αυτοκινήτων, καθώς και άλλες πληροφορίες χρήσιμες για τα ταξίδια που εξυπηρετούμε.

Ηλεκτρονικό check-in
Για να αποφύγουν οι ταξιδιώτες την αναμονή στο αεροδρόμιο, προσφέρουμε ηλεκτρονικό check-in και έκδοση κάρτας επιβίβασης από το διαδίκτυο, 18 ώρες πριν την αναχώρηση των δρομολογίων.

Δωρεάν εγγραφή στο πρόγραμμα EUROBONUS
Προσφέρουμε δωρεάν άμεση εγγραφή και απόκτηση μιλίων από το πρώτο δρομολόγιο στο προνομιακό πρόγραμμα μιλίων και συχνών ταξιδιών, το γνωστό EUROBONUS.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024