Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηH.E. Mr. Tom Norring, πρέσβης Δανίας στην ΕλλάδαΣτην Ελλάδα, οι Δανοί πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν αγνές εμπειρίες

H.E. Mr. Tom Norring, πρέσβης Δανίας στην ΕλλάδαΣτην Ελλάδα, οι Δανοί πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν αγνές εμπειρίες

H.E. Mr. Tom Norring,
πρέσβης Δανίας στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, οι Δανοί πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν αγνές εμπειρίες

TravelDailyNews: Πόσο σημαντικά είναι τα περιβαλλοντικά θέματα για το Δανό τουρίστα;

Tom Norring: Πολλοί Δανοί τουρίστες λαμβάνουν υπόψη, σε μεγάλο βαθμό, περιβαλλοντικά θέματα όταν πρόκειται να επιλέξουν ένα προορισμό για τις διακοπές τους. Ο καθαρός αέρας και το νερό, οι αναλλοίωτες παραλίες, το απείρακτο περιβάλλον, και οι καθαρές πόλεις είναι πολύ σημαντικά κριτήρια για το Δανό τουρίστα.
Οι Δανοί, σε γενικές γραμμές, είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι περιβαλλοντικά, με αποτέλεσμα να αγαπούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως, η ηλιακή ενέργεια, τα αιολικά πάρκα, η υδροδυναμική κ.ά. Πολλοί Δανοί ταξιδιώτες για παράδειγμα βλέπουν τους ανεμόμυλους, όχι απλά ως κάτι πολύ “ταιριαστό το τοπίο”, αλλά σαν ένα δείκτη ότι οι κάτοικοι της περιοχής ενδιαφέρονται πραγματικά για το περιβάλλον και τον πλανήτη μας. Αυτό ακριβώς είναι ποιοτικός τουρισμός για πολλούς ταξιδιώτες Δανούς.

TDN: Ποια είναι η γνώμη των Δανών τουριστών για την Ελλάδα αναφορικά με τα περιβαλλοντικά θέματα

T.N.: Κάθε χρόνο, περίπου 350.000 Δανοί τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα, και τη θεωρούν έναν από τους πιο αγαπημένους επαναλαμβανόμενους τουριστικούς προορισμούς. Αυτό έχει σχέση με πολλά πράγματα, όπως η φιλοξενία των Ελλήνων, και η πολιτιστικές εμπειρίες που μπορεί να έχει κάποιος, η γαστρονομία και ο καταπληκτικός καιρός, αλλά βέβαια και η ομορφιά της χώρας. Στην Ελλάδα, πολλοί Δανοί πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν “αγνές εμπειρίες”, όπως κρυστάλλινη μπλε θάλασσα, και καθαρό ουρανό.
Αν λοιπόν, έρχονται κάθε χρόνο, είναι σημαντικό για τους Δανούς ταξιδιώτες αυτά να παραμένουν “αγνά” και να αναπτύσσονται. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθινό σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο με πολύ σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ προορισμών και τουριστικών θερέτρων.

ΓιΆαυτό το λόγο, οι Δανοί υποστηρίζουν μια ενεργητική και φιλόδοξη προσέγγιση στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Αυτή είναι πράγματι η κατάσταση και για την Ελλάδα. Για παράδειγμα, οι Δανοί δε θα δουν τους ανεμόμυλους στον ορίζοντα ή τα ηλιακά συστήματα στις ταράτσες ως ένα απεχθές θέαμα, αλλά θα το προσλάβουν ως ευαισθητοποίηση και ως ένα σύμβολο για το καθαρό περιβάλλον που αναζητούν. ΓιΆαυτό το λόγο, η ευαισθητοποίηση των Ελλήνων σε περιβαλλοντικά θέματα θα ενδυνάμωνε τη θέση της Ελλάδας ως αγαπημένου προορισμού για τους Δανούς ταξιδιώτες. Και ένα άλλο σημείο που είναι πολύ σοβαρό, είναι ότι οι Δανοί είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτό. Για παράδειγμα, για να είναι σίγουροι ότι το παιδί τουςπαίζει σε μια καθαρή παραλία.

TDN: Πως μπορούν οι Δανέζικες εταιρείες να συμβουλέψουν και να βοηθήσουν τις ελληνικές σε θέματα περιβάλλοντος, έχοντας υπόψη τη διαφορά στην κουλτούρα των δύο λαών;

T.N.: Τα θέματα του περιβάλλοντος γίνονται όλο και πιο ορατά και απειλητικά. Υπάρχει μια αυξάνουσα αναγνώριση, και σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου νέα μέτρα είναι απολύτως απαραίτητα για να καταπολεμηθεί η μεταβολή του περιβάλλοντος. Ο διάλογος και η ανταλλαγή εμπειριών είναι πολύ σπουδαία εργαλεία για την ενδυνάμωση των προσπαθειών που γίνονται για να καταπολεμηθούν αυτές οι μεταβολές.

Η Δανία έχει πολύ ευρεία γνώση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και έχει εδώ και πολλά χρόνια ακολουθήσει μια από τις πιο φιλόδοξες παγκοσμίως πολιτικές για το περιβάλλον. Με εμπορικές λύσεις, έρευνα, και τεχνολογία, οι Δανέζικες εταιρίες, τα ιδρύματα, και διάφορες προσωπικότητες είναι στο προσκήνιο των παγκοσμίων εξελίξεων στον τομέα του περιβάλλοντος, της αποδοτικότητας της ενέργειας και των κλιματικών αλλαγών.

Η χώρα μου και η πρεσβεία μου δουλεύουν πολύ ενεργά με στόχο την αύξηση της ανταλλαγής των εμπειριών, των τεχνολογιών, και των προϊόντων ανάμεσα στη Δανία και στην Ελλάδα. Αυτό θα είναι προς όφελος και των δύο κρατών. Για να σας δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, η Δανέζικη πρεσβεία στην Ελλάδα οργάνωσε ένα μεγάλο συνέδριο για τις κλιματολογικές αλλαγές στην Αθήνα στις 20 Νοεμβρίου του 2008. Στόχος ήταν να υπάρξει έμπνευση, αλλά και να διευκολυνθεί ο διάλογος μεταξύ των δανέζικων και ελληνικών εταιριών. Το συνέδριο αυτό θα δώσει ώθηση για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δανέζικων και ελληνικών αρχών, όπως επίσης, και εταιριών που διαθέτουν λύσεις για το περιβάλλον, το κλίμα, και ενεργειακών θεμάτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024