Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςTourism LobbyΠροβληματισμός από τις ταξιδιωτικές συμβουλές του Foreign Office

Προβληματισμός από τις ταξιδιωτικές συμβουλές του Foreign Office

Για τη χώρα μας υπογραμμίζεται και αναδεικνύεται το ζήτημα των απεργιών και των διαδηλώσεων, αλλά διαφορετική προσέγγιση ακουλουθούν οι Βρετανοί για ανταγωνιστικές χώρες με παρόμοια προβλήματα, π.χ. Ισπανία, όπου ως κύριο θέμα προβάλλονται οι πτώσεις από μπαλκόνια!

Με προβληματισμό, σίγουρα, αλλά ίσως και με κάποια έκπληξη, αντιδρά ο τουριστικός κόσμος στην επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών συμβουλών για την Ελλάδα στην οποία προχώρησε χθες το Foreign Office. Οι Βρετανοί λένε ότι γίνονται συχνά απεργίες στην Ελλάδα, που αρκετές φορές δεν ανακοινώνονται έγκαιρα και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στις δημόσιες μεταφορές, εντός και εκτός της χώρας, αναφέροντας ως παραδείγματα λιμάνια και αεροδρόμια.

Όπως επισημαίνεται, διαδηλώσεις γίνονται συχνά στο κέντρο της Αθήνας αλλά έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις και περιοχές. Το Foreign Office συμβουλεύει τους Βρετανούς που θα βρεθούν στην Ελλάδα να αποφεύγουν όλες τις διαδηλώσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών σαφαλείας.

Στις πιο αναλυτικές οδηγίες – πάντοτε προσεκτικά γραμμένες μέχρι γράμματος, βεβαίως- προσδιορίζει ότι στην Αθήνα οι περισσότερες διαδηλώσεις γίνονται στην Πλατεία Συντάγματος και παραθέτει και κάποιες μέρες που “κατά παράδοση” γίνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπως Πρωτομαγιά, 17 Νοεμβρίου, 6 Δεκεμβρίου.

Μία πηγή προβληματισμού, είναι η χρονική στιγμή της επικαιροποίησης σε συνδυασμό με την έντονη έμφαση σε απεργίες και διαδηλώσεις, ενώ είναι σαφές ότι η κατάσταση σήμερα δεν είναι αυτή που επικρατούσε πέρυσι.

Και όπως πολύ εύστοχα επισημαίνει τουριστικός παράγων, υπάρχει και μία αποχρώσα ένδειξη διαφορετικής μεταχείρισης, σε σύγκριση π.χ. με την Ισπανία, στην οποία επικρατεί η ίδια και ίσως και εντονότερη κατάσταση με απεργίες και διαδηλώσεις, αλλά στην αντίστοιχη επικαιροποίηση προ 15θημέρου, ως κύριος κίνδυνος στη χώρα προβάλλεται το πέσιμο από μπαλκόνια!

Για Ελλάδα εδώ, για Ισπανία, εδώ.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024