Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παναγιώτης Σκορδάς
Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα από την γερμανική τουριστική αγορά

20 Φεβρουάριος 2006, 00:00

Παναγιώτης Σκορδάς
Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις για την Ελλάδα από την γερμανική τουριστική αγορά

TravelDailyNews: Ποια είναι η δημοτικότητα της Ελλάδας στην Γερμανία τα τελευταία χρόνια;

Παναγιώτης Σκορδάς: Είναι πολύ καλή και ιδίως τα 2 τελευταία χρόνια, ενώ είχαμε μια πτώση, ξαφνικά άρχισε πάλι να αυξάνεται η δημοτικότητα της χώρας μας. Θέλω να πιστεύω ότι οι Γερμανοί είναι φιλέλληνες, αγαπούν την αρχαία ελληνική ιστορία, και βλέπω ακόμη και την νεολαία να ενδιαφέρεται για την Ελλάδα. Βλέπω από τα τηλεφωνήματα και τις ερωτήσεις που μας κάνουν οι Γερμανοί, η Ελλάδα έχει αυξηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό και πάμε πολύ καλά.

TDN: Παρατηρείτε κάποια αλλαγή στις ταξιδιωτικές τους συνήθειες, όσον αφορά στα ενδιαφέροντα τους και στα είδη ταξιδίων που προτιμούν;

Π.Σ.: Λόγω της οικονομικής κρίσεως, που έχουν οι Γερμανοί, είχαν αρχίσει να στρέφονται στην Τουρκία επειδή παρέχει φτηνό τουρισμό. Τώρα τελευταία έχουνε πάρα πολλά παράπονα, δεν περνάνε καλά στην Τουρκία και ξαναγυρνάνε πίσω στους παλιούς προορισμούς, αναζητώντας και πάλι την ποιότητα, με αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερο και το ενδιαφέρον τους για Ελλάδα. Επίσης, όλο και περισσότερο προτιμούν να ταξιδεύουν μεμονωμένα.

TDN: Τι να περιμένουμε για τις επόμενες εκθέσεις που θα συμμετάσχετε, την CBR, την έκθεση του Μονάχου, του Αμβούργου και την ITΒ;

Π.Σ.: Θέλω να σταθώ στην έκθεση του Μονάχου, γιατί έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι Βαυαροί είναι φιλέλληνες και βρίσκεις και αρκετούς να μιλούν Ελληνικά, λόγω και Όθωνος (παραμένει αυτή η ιστορία). Στην ITB είμαστε τιμώμενη χώρα και το ενδιαφέρον θα εκτοξευτεί. Μόνο οι Έλληνες συνεκθέτες έχουν διπλασιαστεί φέτος. Ζητάνε όλοι περίπτερο, δεν έχουμε να τους δώσουμε, και μάλιστα παρά το γεγονός ότι έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα (2.500 τ.μ.). Οι Γερμανοί, από την άλλη, παίρνουν τηλέφωνα και ρωτάνε τι θα γίνει φέτος, ενώ όλοι περιμένουν με αγωνία την παρουσίαση της Ελλάδας.

TDN: Τι δραστηριότητες έχει προγραμματίσει η Ελλάδα, ως τιμώμενη χώρα στην έκθεση ITB;

Π.Σ.: Η τελετή έναρξης θα γίνει με ελληνικό ενδιαφέρον, ενώ από ότι έμαθα τελευταία και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα μείνει, θα τραγουδήσει η `Αννα Βίσση. Όπως έγινε πέρσι με την Παπαρίζου, έτσι και φέτος θέλουμε να φέρουμε το γούρι, μιας και ήμασταν οι πρώτοι που το ξεκινήσαμε πέρσι, να φέρουμε δηλαδή μια διάσημη τραγουδίστρια να διασκεδάσει τον κόσμο στο περίπτερο. Φέτος λοιπόν θα συνεχίσει την παράδοση  η `Αννα Βίσση. Εκτός βέβαια από αυτό θα γίνει και ένα δείπνο με 3.000 θέσεις, και την συνέντευξη τύπου προς τους Γερμανούς δημοσιογράφους. Έτσι πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top