Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΟΛΥΜΠΙΑΚΗΤα Ευρωπαϊκά … αποκαλυπτήρια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΤα Ευρωπαϊκά … αποκαλυπτήρια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ
Τα Ευρωπαϊκά … αποκαλυπτήρια
του Μανώλη Γκύζη

Είναι πραγματικά τραγέλαφος και προξενεί επώδυνη έκπληξη στη Τουριστική αγορά, το προαναγγελθέν πολλάκις από σειρά ολόκληρη άρθρων μας, αποτέλεσμα των Κυβερνητικών διαβουλεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη νέα ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.

Ο οικείος Υπουργός, νίπτων τα χείρας του ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος, “έριξε στην κάμινον των λεόντων” έναν … ΔΟΥΚΑ.

Φυσικά ούτε ο Ζ. Μπαρό, ούτε οι άλλοι αξιωματούχοι της Κοινότητος, πτοούνται από τίτλους … ευγενείας, όταν ο επιχειρηματικός σχεδιασμός είναι σαθρός.

Διότι:


  • Οι Κυβερνητικοί επαΐοντες και οι Σύμβουλοί τους, Έλληνες και Αλλοδαποί, πλουσιοπάροχα αμοιβόμενοι, συνέταξαν μελέτες επί μελετών για την περίφημη `βιωσιμότητα` της νέας εταιρείας και την επιχειρηματική της ανάπτυξη.
  • Επραγματοποίησαν δηλαδή ένα αξιόλογο `σχέδιο επί χάρτου` αγνοώντας τον βασικό και καταλυτικό παράγοντα.

    Τον ιδιώτη επενδυτή / τές.

    Αυτόν / τούς που λείπει / πουν και στην ουσία δεν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στους σχεδιασμούς χωρίς … αύριο.

    Όταν μάλιστα ο Αποτυχημένος και καταστροφικός επί τόσες δεκαετίες Μάνατζερ, … το Ελληνικό Δημόσιο, επιμένει να είναι συμμέτοχος με σημαντικό ποσοστό στη καινούργια `εικόνα`.

  • Περαιτέρω περιέφεραν με δόξες και τιμές … συνοδεία του κ. Δούκα, τη μελέτη με όλα τα `προικώα της`, σε μεγάλο αριθμό υποψηφίων επενδυτών, εφοπλιστών του Σίτυ του Λονδίνου και άλλων Επιχειρηματιών, από τους οποίους εισέπραξαν ευγενική … αποδοχή … ότι θα … το μελετήσουν!!


Οπουδήποτε και να επραγματοποίησαν `παρουσίαση – πρόταση`, η απάντηση ήταν πανομοιότυπη. Αφήστε το και θα επανέλθουμε εν καιρώ!!

Με τις βαλίτσες τους έτσι γεμάτες fresh-air υποσχετικών, και μετά το συνεχές pressing των Κοινοτικών, συνέγραψαν `έκθεση παρουσίασης`, οράτε … έκθεσιν ιδεών, την οποίαν και εν πάση μυστικότητι ο Υφυπουργός κ. Πέτρος Δούκας παρουσίασε στην οικεία Επιτροπή.

Η ψυχρολουσία ήταν κεραυνοβόλα.

Ο Επίτροπος εξεμάνη γιατί η `δόση απ` τα ίδια`, ήταν πλέον … `εκτός ημερομηνίας λήξεως`, και ο Διευθυντής της Επιτροπής Ματίας Ρούτε δήλωσε την απογοήτευσή του.

Μάλιστα επιλέγοντας η Κομισιόν, ξαναπρότεινε τη λύση `Sabena`, με το άμεσο κλείσιμο της Ο.Α., κάτι που δυσκολεύει `πολιτικά` την κυβέρνηση.

Εξ άλλου ανεξάρτητα από την `απτή` έλλειψη ενδιαφέροντος οποιουδήποτε αξιόλογου υποψηφίου μετόχου, στην πρόταση προς Κομισιόν, λείπει η σαφής και ξεκάθαρη Κυβερνητική πρόταση για τη ρύθμιση προς το Δημόσιο των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, (υπερβαίνουν κατά πολύ τα 500), που πρέπει να επιστρέψουν από το Ταμείο τους στον Δημόσιο κορβανά, τόσο η Ο.Α. όσον και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές.

Πού; να τα βρουν άλλωστε, αφού τώρα με τη συνεχή συρρίκνωση του πτητικού έργου, την πολυσχιδή ανεπάρκεια του στόλου, και την ακολουθούμενη από την υπάρχουσα διοίκηση συνειδητή `διολίσθηση` από την ζέουσα αγορά, με τη συνεχή ελάττωση δρομολογίων `καίριων προορισμών`, θα λείπουν σε λίγο κεφάλαια κινήσεως (cash flow) για την πληρωμή έστω και των ανελαστικών δαπανών του Μεταφορέα;

Η κατάληξη θα` ναι μοιραία και πάλι.

Στις 23 Μαρτίου, ο Επίτροπος θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι θα εισηγηθεί προς την Επιτροπή Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, την παραπομπή της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με την εισήγηση επ` αυτού ήδη προετοιμασμένη.

Τα `αποκαλυπτήρια` μιας ανερμάτιστης τακτικής είναι `προ των πυλών` και τα επιχείρια, θα κληθεί να πληρώσει για μια ακόμη φορά … ο δύσμοιρος Έλληνας φορολογούμενος – πολίτης.

Σε μια εποχή ύφεσης πανθομολογούμενα έλλειψης ρευστότητας θα δώσει τα … δανεικά της κατακερματισμένης και ψυχορραγούσας εταιρείας, από άλλα δανεικά.

Αυτά θα` ναι τα κονδύλια του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης που εναγωνίως περιμένουν πολλές κατηγορίες επενδυτών στη χώρα, και που δεν θα εισπράξουν ποτέ, αφού με τα απειλούμενα `ημερήσια πρόστιμα` η Ε.Ε. θα παρακρατήσει σταδιακά το αντίστοιχο ποσό της καταδίκης. Στερώντας τη χώρα από καίριες επενδύσεις, στο Βωμό του ερασιτεχνισμού.

Όσον για τους εργατοπατέρες της εταιρείας, που χρόνια τώρα εισηγούνται λύσεις ανεφάρμοστες, οι ίδιοι ίσως τώρα με τις ανέκαθεν, αλλά και παρούσες προτάσεις τους, παρέχουν νόμιμη διέξοδο στη Κυβέρνηση για να πετάξει στα αζήτητα την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Εν τέλει έσχατον, αλλά μεγαλύτερο `σενάριο επιστημονικής φαντασίας` είναι η έναρξη άσκησης διαιτησίας της μητρικής Ο.Α. κατά του Ελληνικού Δημοσίου, εν κρυπτώ και παραβίστω, που σημαίνει `Κράμμερ εναντίον Κράμμερ`.

Εξαίσιο Λογιστικό τέχνασμα για εξαναγκασμό σε μελλοντικούς συμψηφισμούς.

Νοιώθουμε συντριβή για το κατάντημα της `αγαπημένης των ανά τον κόσμο Ελλήνων`, και πιστεύουμε ακόμη ότι υπάρχει … καιρός να τροχοδρομήσει με ασφάλεια.

Επαγγελματισμός και γνώση του ειδικού αυτού αντικειμένου λείπει, ο οποίος να οδηγήσει σε αποφάσεις ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ εν δυνάμει επενδυτές.

Τα `χουμε διατυπώσει πλειστάκις και ενδελεχώς στον τύπο και σε συνεντεύξεις.

Θα επανέλθουμε ειδικώτερα σ` αυτά τα δεδομένα σύντομα, με νέα ανάλυση και φωτογράφηση των υπαρκτών διεξόδων / λύσεων.

Αν μπορεί, να μας ακούσει τότε κάποιος …. Από τους Κήνσορες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024