Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΑνοιχτή ΓραμμήΑπόψειςΑπίστευτο και όμως αληθινό: Απαγορεύεται η είσοδος των Ιταλών στην Μαρίνα Κέρκυρας!

ΑπόψειςΑπίστευτο και όμως αληθινό: Απαγορεύεται η είσοδος των Ιταλών στην Μαρίνα Κέρκυρας!

Απόψεις
Απίστευτο και όμως αληθινό: Απαγορεύεται η είσοδος των Ιταλών στην Μαρίνα Κέρκυρας!
του Γιώργου Κ. Μεριανού

Και ενώ οι πάντες πλέον ομιλούν και διαμαρτύρονται για το κυριολεκτικά χάλι της Ελληνικής οικονομίας, και ενώ πλέον όλοι οι Έλληνες θεσμικοί και επιχειρηματίες βασανίζονται για το πώς….., και ενώ εξαγγέλλονται πολλά και διάφορα ακατανόητα, μια ομάδα οργανωμένων Ιταλών, μελών μιας πολύ γνωστής αερολέσχης του Νότου της Ιταλίας, επιθυμεί ένα ταξίδι με τέσσερα μίνι υδροπλάνα προς Κέρκυρα.

Υπέβαλαν λοιπόν το σχέδιο πτήσης και ενημέρωσαν με έγγραφο τους το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που αυτό ενημέρωσε την Κεντρική Υπηρεσία της ΥΠΑ για να απαντήσει δια χειρός του κ. Απόστολου Πικούνη, Διευθυντού Αερολιμένων, ό,τι απαγορεύεται η είσοδος των Ιταλών στην Μαρίνα Κέρκυρας!.

Θα πρέπει να σημειωθεί ό,τι με τον τελευταίο και πρόσφατο νόμο που υπογράφεται από τους Υπουργούς Συγκοινωνιών και Εμπορικής Ναυτιλίας κ.κ. Λιάπη και Κεφαλογιάννη στο ΦΕΚ 1801β’/21.12.2005 εγκρίθηκε υδάτινος χώρος στη Κέρκυρα για χρήση από υδροπλάνα (πράγμα που γίνεται από την εταιρία ASL που εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από Κέρκυρα προς άλλες περιοχές) προς χρήση από υδροπλάνα.

Για την ΥΠΑ και τον κ. Α. Πικούνι τα πράγματα μάλλον θα είναι διαφορετικά, εφόσον αρνούνται στους γείτονες μας Ιταλούς μέλη της Ευρωπαϊκής κοινότητας και ενός οργανωμένου aero club το δικαίωμα επίσκεψης. Ας σημειωθεί επιπλέον ό,τι ο κ. Πικούνης αναφέρει στο έγγραφο απάντηση στους Ιταλούς ότι, απαγορεύονται οι πτήσεις από και προς τη Μαρίνα των Γουβιών Κέρκυρας σε International flights….! Δηλαδή για την ΥΠΑ και τον κ. Πικούνη η νότιος Ιταλία αποτελεί International Destination όπως Νικαράγουα, Νιγηρία, Λάος, Ν. Αφρική, Κούβα, ή ακόμα Τανγκανίκα. Τα σκάφη όμως, επιτρέπονται έστω και από τη νότια Ιταλία!

Το θέμα απασχόλησε τη δημοσιογραφική εκπομπή του ΑΝΤ Κέρκυρα (08.07.2006) τις πρωινές ώρες, αφού ο αποδέκτης της απάντησης Ιταλός κ. Orazio Frigino μίλησε στον ANT και κατέθεσε τη λύπη και απογοήτευση τους μη μπορώντας να πιστέψουν ό,τι χώρα της Ευρώπης τους απαγορεύει μια φιλική και καθ’ όλα νόμιμη και προγραμματισμένη πτήση!

Η ΥΠΑ ακύρωσε τη θέληση των Ιταλών και τους στέρησε το δικαίωμα, αλλά συγχρόνως τους έστειλε στην Αλβανία. Έτσι, η Κέρκυρα στερήθηκε μιας μοναδικής ευκαιρίας, η Μαρίνα κάποιων εσόδων, τα ξενοδοχεία μείον κάποιων άλλων εσόδων, και στα άλμπουμ και στους τοίχους στο Κλαμπ θα υπάρχουν φωτογραφίες, video και αναμνήσεις, από την Αλβανία για την επόμενη τους εξόρμηση!

Οι Κερκυραίοι πολίτες ευχαριστούν την ΥΠΑ και τον κ. Πικούνη για το αμέριστο ενδιαφέρων τους έναντι των μόνιμων εξαγγελιών περί επανίδρυσης του κράτους, “ανάπτυξης” και του τέτοιου τα ………εννιάμερα!

Επίσης ευχαριστούν τον Νομάρχη Κέρκυρας, τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τους Βουλευτές μας, τους Υπουργούς μας και όλους όσους ακόμα προσπαθούν για τη Κέρκυρα!

Ειδικότερα ευχαριστούν τον κ. Πρωθυπουργό μας για τα αποτελέσματα της …..επανίδρυσης και …….ανάπτυξης του κράτους!

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024