Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΟι αναζητήσεις του ΜορφέαΕπεισόδιο 5ο:Η γιορτή των χρωμάτων στο Semiramis της Κηφισιάς

Επεισόδιο 5ο:Η γιορτή των χρωμάτων στο Semiramis της Κηφισιάς

Επεισόδιο 5ο:
Η γιορτή των χρωμάτων στο Semiramis της Κηφισιάς

Επισκεπτόμενοι πρόσφατα το Semiramis της Κηφισιάς ανακαλύψαμε ένα από τα πιο ξεχωριστά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας. Το ιστορικό ξενοδοχείο αναγεννήθηκε το 2004 ως ένα «design hotel» διεθνούς επιπέδου και προσελκύει έκτοτε απαιτητική πελατεία που δίνει έμφαση τόσο στο στιλ όσο και στις προσφερόμενες ανέσεις.

Το Semiramis είναι δημιούργημα του Δάκη Ιωάννου, ενός ανθρώπου με μεγάλη αγάπη για τις τέχνες αλλά και έμπειρου ξενοδόχου. Εκτός από το Athenaeum InterContinental, το μεγαλύτερο ελληνικό art hotel, ο Δ. Ιωάννου έφτιαξε μια συλλογή από τέσσερα μπουτίκ ξενοδοχεία – Kefalari Suites, Twentyone, Periscope και Semiramis – τα οποία λειτουργούν υπό την ομπρέλα των Yes ! Hotels & Restaurants.

Την αναμόρφωση του γηρασμένου Semiramis ανέλαβε ο Αγγλοαιγύπτιος σχεδιαστής Karim Rashid. Το αποτέλεσμα είναι μια νοσταλγική προσέγγιση στην pop art και τον μοντερνισμό της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Εδώ συντελείται μια έκρηξη χρωμάτων, με τις αποχρώσεις του ροζ, του πρασίνου και του μπλε να κυριαρχούν στις επιφάνειες από plexiglass που αφειδώς χρησιμοποιούνται στο ξενοδοχείο.

Η πρόσοψη του ξενοδοχείου από ολόλευκο πλακάκι χρωματίζεται από τα λαχανί μπαλκόνια, τα οποία σηματοδοτούν από μακριά τη θέση του Semiramis. Το ροζ κυριαρχεί στο χώρο της υποδοχής που διαθέτει ένα ευρύχωρο καθιστικό με έπιπλα γνωστών σχεδιαστών και έργα μοντέρνας τέχνης.

Μια σκάλα οδηγεί χαμηλότερα στο εστιατόριο και μπαρ με έναν τοίχο καλυμμένο με πορτοκαλί plexiglass, ενώ στον απέναντι τοίχο υπάρχει ένας πελώριος pop art πίνακας που απεικονίζει ένα γαϊδουράκι-δρομέα. Εδώ προσφέρεται μια μοντέρνα εκδοχή της μεσογειακής κουζίνας. Το εστιατόριο και το μπαρ επεκτείνονται το καλοκαίρι και στο χώρο της παρακείμενης πισίνας με τα μπλε, πράσινα και καφέ πλακάκια να σχηματίζουν διακοσμητικό μοτίβο κάτω από το νερό. Οι στιλάτες ξαπλώστρες με τις ροζ ομπρέλες έχουν διαταχθεί σε διάφορα επίπεδα γύρω από την πισίνα.

Στη διάθεση των πελατών είναι επίσης το γυμναστήριο, το χαμάμ καθώς και ένας χώρος για μασάζ και άλλες περιποιήσεις. Τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου συμπληρώνουν τρεις συνεδριακές αίθουσες και το υπόγειο γκαράζ.

Τα περισσότερα από τα 51 δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι ή βεράντα και βλέπουν μπροστά στην πλατεία Κεφαλαρίου ή στην πισίνα στο πίσω μέρος. Εκτός από τα δωμάτια και τις σουίτες του κυρίως κτιρίου, υπάρχουν επίσης πέντε «pool bungalows». Πρόκειται για ισόγεια δωμάτια δίπλα στην πισίνα, τα οποία διαθέτουν μικρό ιδιωτικό κήπο με ξαπλώστρες.

Η pop art αισθητική είναι πανταχού παρούσα στα καταλύματα, όπου κυριαρχούν οι διάφανες και ημιδιάφανες επιφάνειες από plexiglass που φέρουν χαρούμενα χρώματα καθώς και τα ψυχεδελικά έργα τέχνης που κοσμούν τους τοίχους. Χρέη γραφείου εκτελεί μια μεγάλη επιφάνεια από κυπαρισσί plexiglass, η οποία καλύπτει επίσης το ροζ μίνι μπαρ, ενώ ροζ είναι και η απόχρωση της διάφανης ντουλάπας. Το παιχνίδι των χρωμάτων συμπληρώνουν τα πράσινα ή μωβ χαλιά και τα κιτρινοπράσινα πλακάκια, οι δε ατμοσφαιρικοί φωτισμοί προσθέτουν στη γοητεία των δωματίων.

Εντούτοις, στο Semiramis δεν έχει θυσιαστεί η άνεση για χάρη της αισθητικής· κάθε άλλο. Το μεγάλο «king – size» κρεβάτι είναι ιδιαίτερα άνετο, το μπουρνούζι απαλό και ευχάριστο, η δε μεγάλη συλλογή καλλυντικών του Κορρέ καλύπτει κάθε ανάγκη του ταξιδιώτη. Αντί για τις συνηθισμένες ξενοδοχειακές παντόφλες υπάρχουν λαστιχένιες σαγιονάρες, ενώ και η παγοθήκη εντυπωσιάζει με το φουτουριστικό της σχήμα.

Ένας ημιδιάφανος γυάλινος τοίχος περικλείει το μπάνιο. Ο νιπτήρας είναι φτιαγμένος από πράσινο plexiglass, ενώ το ίδιο υλικό σε πορτοκαλί απόχρωση έχει χρησιμοποιηθεί για την καμπίνα της ντουσιέρας. Μια ευχάριστη λεπτομέρεια είναι η μεγάλη κεφαλή του ντους τύπου «rain shower».

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στις τεχνολογικές ανέσεις που προσφέρει κάθε δωμάτιο. Σε αυτές συγκαταλέγεται το ασύρματο τηλέφωνο, οι τηλεχειριζόμενες περσίδες, η ασύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό χρηματοκιβώτιο καθώς και η τηλεόραση επίπεδης οθόνης μαζί με τη συσκευή DVD και CD. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τη μουσική και τις ταινίες της αρεσκείας τους από τη συλλογή δίσκων που διαθέτει το ξενοδοχείο. Το γνωστό καρτελάκι που συνήθως κρεμάμε στο πόμολο έχει αντικατασταθεί από ένα κουμπί που ενεργοποιεί την ένδειξη «Μην ενοχλείτε» ή «Τακτοποιήστε το δωμάτιο» σε μια φωτεινή επιγραφή στο κατώφλι του δωματίου.

Η γιορτή των χρωμάτων που συναντήσαμε τόσο στους κοινόχρηστους χώρους όσο και στα δωμάτια του Semiramis προσελκύει ως επί το πλείστον νεανική μεν, εύπορη δε πελατεία. Η αισθητική πρόταση του Karim Rashid δεν είναι για κάθε γούστο και για κάθε περίσταση αλλά σίγουρα αποζημιώνει όσους επιζητούν έναν ασυνήθιστο ξενοδοχειακό χώρο με ξεχωριστή προσωπικότητα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Semiramis είναι ένα από τα ελάχιστα ελληνικά ξενοδοχεία που είναι μέλη της διεθνούς ένωσης των Design Hotels.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024