Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΟι αναζητήσεις του ΜορφέαΕπεισόδιο 6ο:Τι ψήφισε ο Μορφέας στα Philoxenia Tourism Awards

Επεισόδιο 6ο:Τι ψήφισε ο Μορφέας στα Philoxenia Tourism Awards

Επεισόδιο 6ο:
Τι ψήφισε ο Μορφέας στα Philoxenia Tourism Awards

Με χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση της τουριστικής έκθεσης Philoxenia να επιλέξουμε εμείς, οι χρήστες των ξενοδοχείων, τους καλύτερους του κλάδου, και ψήφισα για τα Ελληνικά Βραβεία Τουρισμού που διοργανώνονται φέτος για πρώτη φορά από την Helexpo ( Philoxenia Tourism Awards).

Το τι ψήφισα, το αναφέρω στη συνέχεια. Η ψήφος μου αντανακλά τις προσωπικές μου εμπειρίες και τη δική μου υποκειμενική κρίση. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλά άριστα ξενοδοχεία που δεν πρόλαβα ακόμη να επισκεφτώ (αν και έχω επισκεφτεί εκατοντάδες μονάδες σε όλη τη χώρα) και τα οποία θα άξιζαν τον έπαινό μας. Είναι πάντως βέβαιο ότι εάν ενώσουμε τον υποκειμενισμό μας στο πλαίσιο αυτής της ψηφοφορίας, θα ξεχωρίσουμε τους ξενοδόχους που κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Οι ψήφοι του Μορφέα

Αγαπημένο ξενοδοχείο πόλης: Εδώ και ένα χρόνο έχω ανακαλύψει το Les Lazaristes της Θεσσαλονίκης, το οποίο συνδυάζει μιαν εξαιρετική αισθητική με μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο, στο οποίο χαίρομαι κάθε στιγμή της παραμονής μου. Δείτε παλαιότερο άρθρο αυτής της στήλης για το Les Lazaristes πιέζοντας εδώ.

Αγαπημένο παραθεριστικό ξενοδοχείο: Ακόμη το αναζητώ…

Αγαπημένο ξενοδοχείο βουνού ή εξοχής: Παρότι μου άρεσε πολύ η δουλειά που έχει γίνει στα όμορφα διακοσμημένα Country Clubs της Ευρυτανίας και της Αρκαδίας, η ψήφος μου πήγε στο Elatos Resort. Η θέση του σε μια απομονωμένη κοιλάδα του Παρνασσού και η ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του καθιστούν την παραμονή στα chalet του Elatos μια ξεχωριστή εμπειρία.

Πολυτελέστερο ξενοδοχείο: Δίχως άλλο το Elounda Gulf με τις υπερπολυτελείς του βίλες. Στο επόμενο άρθρο μας θα περιγράψουμε με λεπτομέρεια τι προσφέρει αυτό το ξενοδοχείο στους πελάτες του.

Πιο ρομαντικό ξενοδοχείο: Η αναζήτηση για το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο μάς στέλνει αναπόφευκτα στα ξενοδοχεία της Καλντέρας στη Σαντορίνη. Το Canaves II και ο Περίβολας της Οίας καθώς και το Icons στο Ημεροβίγλι αποτελούν ιδανικό προορισμό για ερωτευμένους. Η ψήφος μου πήγε στο Icons.

Φιλικότερο ξενοδοχείο για οικογένειες με παιδιά: Στο Porto Sani Village της Χαλκιδικής εντυπωσιάστηκα από τη θέρμη του προσωπικού και τη διάθεσή του να κάνει την παραμονή των οικογενειών ευχάριστη και ξέγνοιαστη. Πρόκειται, εξάλλου, για ένα από τα λίγα μέρη της χώρας όπου κυκλοφορεί άνετα μια μητέρα με παιδικό καρότσι.

Καλύτερο design/boutique hotel: Πολύ ωραία περάσαμε στο Louis Theoxenia της Μυκόνου. Η διακοσμητική άποψη του `Αγγελου Αγγελόπουλου δένει όμορφα με τα πετρόκτιστα οικοδομήματα του ¶ρη Κωνσταντινίδη. Σε επόμενο άρθρο μας θα αναφερθούμε αναλυτικά σε αυτό το ξενοδοχείο. Υπάρχουν βεβαίως και άλλα εξαιρετικά ξενοδοχεία αυτού του τύπου όπως λ.χ. το Fresh στην Αθήνα και το Primarolia στην Πάτρα.

Καλύτερο ιστορικό ή παραδοσιακό ξενοδοχείο: Η «Μεγάλη Βρετανία» της Αθήνας είναι η απόλυτη αρχόντισσα. Αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους επισκέπτες της πόλης αλλά και για τους ίδιους τους Αθηναίους χάρη στους όμορφους κοινόχρηστους χώρους της.

Καλύτερο ξενοδοχειακό spa: Σε αρκετά ελληνικά ξενοδοχεία έχει γίνει αξιοπρόσεκτη δουλειά ως προς τα spa (βλ. λ.χ. την περίπτωση του Blue Palace), ωστόσο το Aldemar Royal Mare στην Κρήτη παραμένει κατά τη γνώμη μου το κορυφαίο spa της χώρας.

Καλύτερο ξενοδοχειακό εστιατόριο: Ως φανατικός θαυμαστής του Γιάννη Μπαξεβάνη έριξα την ψήφο μου στο Grand Resort Lagonissi όπου εργάστηκε φέτος το καλοκαίρι. Πιέστε εδώ για να διαβάσετε το άρθρο για την τέχνη του Μπαξεβάνη.

Καλύτερο πρωινό σε ξενοδοχείο: Δαγκωτό στο συγκλονιστικό πρωινό που σερβίρεται στο Asterias Suites του συγκροτήματος Sani Resort της Χαλκιδικής.

Θα ήθελα να προτρέψω τους αναγνώστες αυτής της στήλης να μετάσχουν στην ψηφοφορία των Philoxenia Tourism Awards και να επιβραβεύσουν με την ψήφο τους ξενοδόχους που δουλεύουν με μεράκι, φαντασία και επαγγελματισμό. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Helexpo που αξίζει την υποστήριξή μας.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024