Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςPhiloxenia Tourism AwardsΜε λαμπρότητα έγινε η βράβευση των καλύτερων ελληνικών προορισμών και ξενοδοχείων

Philoxenia Tourism AwardsΜε λαμπρότητα έγινε η βράβευση των καλύτερων ελληνικών προορισμών και ξενοδοχείων

Philoxenia Tourism Awards
Με λαμπρότητα έγινε η βράβευση των καλύτερων ελληνικών προορισμών και ξενοδοχείων

Σε μια λαμπρή τελετή στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης τιμήθηκαν χθες βράδυ οι νικητές των «Philoxenia Tourism Awards», των Ελληνικών Βραβείων Τουρισμού που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά από την Helexpo. Η τελετή βράβευσης έγινε κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων της 22ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης PHILOXENIA παρουσία Υπουργών, Νομαρχών, Δημάρχων και πολλών άλλων αξιωματούχων.

Τους καλύτερους του ελληνικού τουρισμού επέλεξε το κοινό που έλαβε μέρος στη δημόσια ανοικτή ψηφοφορία και κατέθεσε τις προτιμήσεις του στην ιστοσελίδα της PHILOXENIA ή συμπλήρωσε το ψηφοδέλτιο που δημοσιεύτηκε σε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης.

Για το σκεπτικό των βραβείων δήλωσε ο κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, Πρόεδρος της Helexpo: «Θέλουμε να επιβραβεύσουμε τους καλύτερους και να συμβάλλουμε στη δημιουργία άμιλλας για καλύτερη παροχή υπηρεσιών στον Έλληνα και ξένο τουρίστα. Είναι σημαντικό να δώσουμε δημοσίως τα εύσημα σε όσους μοχθούν για τον ποιοτικό τουρισμό. Ως η κορυφαία τουριστική έκθεση της χώρας οφείλουμε να συνεισφέρουμε με τις δικές μας πρωτοβουλίες στην αναβάθμιση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού».

Βραβεία δόθηκαν σε συνολικά 10 κατηγορίες προορισμών και 12 ξενοδοχειακές κατηγορίες. Σε κάθε κατηγορία ανακηρύχθηκε η Χρυσή Πεντάδα με τους πέντε πρώτους που ανέδειξε η ψηφοφορία, καθώς και ο πρώτος των πρώτων.

Μεταξύ των προορισμών ξεχώρισε η Χαλκιδική που κέρδισε δύο πρώτα βραβεία ως ο «αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός στην Ελλάδα» και ως ο «φιλικότερος προορισμός για οικογένειες με παιδιά», ενώ εξελέγη επίσης στη Χρυσή Πεντάδα των «καλύτερων προορισμών για διασκέδαση στην Ελλάδα». Αγαπημένος αστικός προορισμός ψηφίστηκε η Θεσσαλονίκη, αγαπημένος ορεινός προορισμός το Πήλιο, ενώ ήταν μάλλον αναμενόμενη η επιλογή της Σαντορίνης ως πιο ρομαντικού προορισμού, της Μυκόνου ως καλύτερου προορισμού για διασκέδαση και του Παρνασσού ως καλύτερου χιονοδρομικού κέντρου.

Το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας ξεχώρισε ως η ομορφότερη ελληνική παραλία, τα δε Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων επελέγησαν ως οι ομορφότεροι παραδοσιακοί οικισμοί. Η Ιταλία ανακηρύχθηκε ο αγαπημένος τουριστικός προορισμός στο εξωτερικό μπροστά από την Αυστρία, τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Οι θριαμβευτές των ξενοδοχειακών βραβείων είναι το ιστορικό ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» της Αθήνας («πολυτελέστερο ξενοδοχείο», «καλύτερο ιστορικό ή παραδοσιακό ξενοδοχείο»), το «Hyatt Regency» της Θεσσαλονίκης («αγαπημένο ξενοδοχείο πόλης», «καλύτερο ξενοδοχειακό εστιατόριο») και ο «Ηλιότοπος» της Σαντορίνης («πιο ρομαντικό ξενοδοχείο», «καλύτερο πρωινό σε ξενοδοχείο») που καθένα τους κέρδισε από δύο πρώτα βραβεία. Πρωτιές σημείωσαν επίσης το Porto Carras Grand Resort της Χαλκιδικής («αγαπημένο παραθεριστικό ξενοδοχείο»), το Hotel Spa Montana στο Καρπενήσι («αγαπημένο ξενοδοχείο βουνού ή εξοχής»), το Sani Resort της Χαλκιδικής («φιλικότερο ξενοδοχείο για οικογένειες με παιδιά»), το Fresh της Αθήνας («καλύτερο design/boutique hotel») και το Θέρμαι Σύλλα στην Αιδηψό Ευβοίας («καλύτερο ξενοδοχειακό spa»).

Αγαπημένη ξενοδοχειακή αλυσίδα ανακηρύχθηκε η Grecotel μπροστά από τις ελληνικές αλυσίδες Aldemar και Capsis καθώς και τις πολυεθνικές εταιρίες Hilton και Hyatt.

Νικητές των Ελληνικών Βραβείων Τουρισμού «Philoxenia Tourism Awards»

ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ

Πατήστε για μεγέθυνση

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Πατήστε για μεγέθυνση

Πατήστε για μεγέθυνση

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024