Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΜάνος ΜατσάκηςΑρκετά τα προβλήματα στα ταξίδια των Χριστουγέννων λόγω αλλαγής των διαβατηρίων

Μάνος ΜατσάκηςΑρκετά τα προβλήματα στα ταξίδια των Χριστουγέννων λόγω αλλαγής των διαβατηρίων

Μάνος Ματσάκης
Αρκετά τα προβλήματα στα ταξίδια των Χριστουγέννων λόγω αλλαγής των διαβατηρίων

TravelDailyNews: Ποιοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί ταξιδίων, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, για τις αποδράσεις των Χριστουγέννων;

Μάνος Ματσάκης: Για μία ακόμα χρονιά από τους εξωτικούς προορισμούς, στους οποίους ειδικευόμαστε, την πρωτοκαθεδρία έχουν οι Μαλδίβες ενώ ακολουθούν ο Μαυρίκιος, η Κούβα και το Ντουμπάι. Γενικά υπάρχει μία συνεχή ανοδική τάση των εξωτικών προορισμών με αποτέλεσμα να υπάρχει άνοδος σε όλους και έτσι αρκετοί Έλληνες ταξιδεύουν φέτος στην πάντα δημοφιλή Ταϋλάνδη, την Ινδονησία αλλά ακόμα και στην εξαιρετικά μακρινή Γαλλική Πολυνησία.
Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, αρκετές Ευρωπαϊκές πόλεις έχουν πολύ υψηλή κίνηση ενώ στην Ελλάδα κλασικοί χειμερινοί προορισμοί όπως το Πήλιο και το Καρπενήσι έχουν την τιμητική της.

TDN: Συγκριτικά με πέρσι η κίνηση ταξιδιωτών σε τι επίπεδο βρίσκεται και ποιοί οι κυριότεροι παράγοντες διαμόρφωσης της;

Μ.Μ.: Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία η φετινή περίοδος δείχνει σημαντική αύξηση στον αριθμό των ταξιδιωτών. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά πακέτα σε δελεαστικές τιμές στην αγορά που σε συνδυασμό με τις αρκετές μέρες αργίας επιτρέπουν σε περισσότερους Έλληνες να ταξιδέψουν.

TDN: Η αλλαγή του καθεστώτος με τα ταξιδιωτικά έγγραφα επηρέασε τα σχέδια των Ελλήνων για ταξίδια στο εξωτερικό;

Μ.Μ.: Ίσως φέτος το πρόβλημα με τα διαβατήρια να είναι από τα μεγαλύτερα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Οι χρονοβόρες διαδικασίες, το μπέρδεμα που επικρατεί και η μη εξοικείωση της αστυνομίας με τις απαραίτητες διαδικασίες οδήγησαν αρκετούς πελάτες μας στο να ακυρώσουν το ταξίδι τους ή να καθυστερήσουν τις κρατήσεις τους με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν προβλήματα λόγο έλλειψης διαθεσιμότητας ειδικά στους εξωτικούς προορισμούς.

TDN: Ποιόν τρόπο κράτησης επιλέγουν οι πελάτες σας; Η ανάπτυξη του internet στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία σε τι βαθμό έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του γραφείου σας;

Μ.Μ.: Όσο αφορά τα δικά μας πακέτα μεμονωμένων ο τρόπος κράτησης παραμένει πάντα ο ίδιος και είναι η προσωπική επαφή με τον ταξιδιωτικό πράκτορα. Τα πακέτα είναι tailor made με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες κάθε πελάτη και απαιτείται η προσωπική επαφή και συζήτηση.
Φυσικά η ανάπτυξη του Internet έχει φέρει σημαντικές αλλαγές κυρίως στην ενημέρωση των πελατών οι οποίοι γνωρίζουν πλέων τι ακριβώς ζητάνε και μπορούνε να δούνε άμεσα το ξενοδοχείο τους και όλες τις πληροφορίες για τον κάθε προορισμό. Από τη δική μας πλευρά το Internet μας βοηθάει στην ευκολότερη αποστολή πληροφοριών προς τον πελάτη χωρίς να είναι πια απαραίτητη η κλασική υπεραναλυτική μπροσούρα του παρελθόντος. Το ίδιο ισχύει ακόμα περισσότερο στην χονδρική πώληση στην οποία επικεντρωνόμαστε αφού πλέον οι συνάδελφοι πράκτορες-πελάτες μας, μπορούν να λάβουν άμεσα από εμάς όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να τις προσαρμόσουν όπως επιθυμούν.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024