Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξη ΕξοπλισμούΠάνος Βεϊνόγλου: Μεγάλο το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς για τα photo Kiosks

Πάνος Βεϊνόγλου: Μεγάλο το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς για τα photo Kiosks

Πάνος Βεϊνόγλου
Μεγάλο το ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς για τα photo Kiosks

TravelDailyNews: Τι είναι τα Photo Kiosks και πως λειτουργούν;

Πάνος Βεϊνόγλου: Τα photo kiosks επιτρέπουν στους καταναλωτές να τυπώνουν μόνοι τους, τις ψηφιακές φωτογραφίες τους.

Επιχειρήσεις με photo kiosks στις εγκαταστάσεις τους μπορούν να προσφέρουν μια νέα, καινοτόμα υπηρεσία και την ίδια στιγμή να αυξήσουν τα
κέρδη τους.

H Smart Technology δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χώρο των Photo Kiosks και των υπηρεσιών που τα συνοδεύουν. Η εταιρία αντιπροσωπεύει τα photo kiosks FotoToGo στην Ελλάδα και Κύπρο. Στόχος της εταιρίας είναι να προσφέρει προϊόντα και λύσεις που ξεκινάνε από ένα απλό φωτογραφικό εκτυπωτή μέχρι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο ψηφιακό φωτογραφείο.

Οι ενδιαφερόμενοι απλά:

  • Μεταφέρουν τις ψηφιακές φωτογραφίες τους (CD ROM, κάρτα μνήμης φωτογραφικής, κινητό τηλέφωνο) απλά χωρίς καλώδια.
  • Επιλέγουν τις φωτογραφίες που θέλουν να τυπώσουν. Υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας της φωτογραφίας (αφαίρεση κόκκινων ματιών, εισαγωγή πλαισίου, βελτιστοποίηση contrast κλπ).

  • Τυπώνουν τις φωτογραφίες τους. Σε λίγα δευτερόλεπτα η πρώτη φωτογραφία είναι στα χέρια τους. Μπορούν να τυπώσουν σε διαφορετικά μεγέθη με μία η πολλές εικόνες σε μία εκτύπωση.


TDN: Οι σταθμοί FotoToGo τι προσφέρουν;

Π.Β.:

  • Εκτυπώσεις φωτογραφιών από οποιοδήποτε ψηφιακό μέσο (κάρτες φωτογραφικών μηχανών, CD/DVD, USB, κινητά τηλέφωνα με την χρήση Bluetooth και infrared συνδέσεων, κλπ).

  • Επιτρέπουν στους καταναλωτές να τυπώνουν μόνοι τους (εμπιστευτικότητα) τις φωτογραφίες τους.
  • Μεταφορά φωτογραφιών από οποιοδήποτε ψηφιακό μέσο και εγγραφή τους σε CD/DVD.
  • Διαφορετικές λύσεις για διαφορετικές ανάγκες. Οι λύσεις FotoToGo επεκτείνονται από τη μετατροπή ενός Η/Υ σε κιόσκι με εξαιρετικά χαμηλό κόστος μέχρι την εγκατάσταση σταθμού στην βιτρίνα του καταστήματος (λύση ΑΤΜ) ή τη δημιουργία ενός αυτοματοποιημένου ψηφιακού φωτογραφείου.
  • Βασίζονται σε τεχνολογία PC με Microsoft windows XP και κατά επέκταση προσφέρουν εύκολη συντήρηση και τεράστιες δυνατότητες επέκτασης λειτουργιών. (Πώληση ring tones, Πώληση μουσικής (MP3), Πώληση υπηρεσιών Internet, Υπηρεσίες διαφήμισης, Υπηρεσίες συνδρομών (ενεργοποίηση καρτών κινητής τηλεφωνίας, κλπ).

  • Οι σταθμοί FotoToGo επιτρέπουν την παραγγελία φωτογραφικών προϊόντων. (μπλουζάκια, κούπες, mouse pads, puzzles, ημερολόγια, αφίσες).

TDN: Πως γίνεται η πληρωμή;

Π.Β.: Οι σταθμοί FotoToGo προσφέρουν πλήθος δυνατοτήτων πληρωμής των φωτογραφιών: εκτύπωση απόδειξης, προπληρωμένη κάρτα, customer loyalty card, κερματοδέκτης – χαρτονομίσματα.

TDN: Υπάρχουν επιχειρήσεις από το χώρο του τουρισμού και της ξενοδοχίας, που έχουν ήδη υιοθετήσει τα photo Kiosks;

Π.Β.: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία που έχουν τοποθετήσει photo kiosks. Συγκεκριμένα η Smart Technology συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά με την Blue Star Ferries και ξεκινάει συνεργασία με την αλυσίδα ξενοδοχείων Grecotel. Παράλληλα βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με 2 ακόμη ξενοδοχειακούς ομίλους.

TDN: Ποια είναι η ανταπόκριση της τουριστικής αγοράς; Υπάρχει ενδιαφέρον;

Π.Β.: Η τουριστική αγορά έχει δείξει και δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα photo kiosks. Το ενδιαφέρον αυτό δεν προέρχεται μόνο από τα ξενοδοχεία αλλά και από άλλους κλάδους που ενεργοποιούνται στο χώρο του τουρισμού (ταξιδιωτικά πρακτορεία, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, κλπ).

TDN: Ποια τα σχέδια της Smart Technology για το μέλλον;

Π.Β.: Στο μέλλον σκοπεύουμε να αναπτύξουμε περισσότερο τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που θα μπορούν να προμηθεύονται οι πελάτες από τους σταθμούς μας. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι ήδη αναπτύσσουμε λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες των σταθμών μας να παραγγέλνουν ψηφιακά άλμπουμ με τις φωτογραφίες τους μέσω internet και να εκτυπώνουν ήδη αποθηκευμένες φωτογραφίες (τουριστικές κάρτες, κλπ).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024