Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠρόσωπα στον ΤουρισμόRoger Gatt Φλέγον θέμα οι συγχωνεύσεις αεροπορικών εταιριών

Roger Gatt Φλέγον θέμα οι συγχωνεύσεις αεροπορικών εταιριών

Roger Gatt
Φλέγον θέμα οι συγχωνεύσεις αεροπορικών εταιριών

Ηλικία: 31

Τόπος γέννησης: Αίγυπτος

Οικογενειακή κατάσταση: ¶γαμος

Χόμπι: Καγιάκ, Κωπηλασία, Μπάσκετ

Ζώδιο: Δίδυμοι

Που Σπούδασε:

Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Που Δούλεψε:

* Virgin Atlantic Airways – Executive Sales – Travel Agencies & Interline Affairs
* Southeast European Airlines.
* Trans World Airlines (TWA).

Που Δουλεύει Τώρα:

Εταιρία, θέση:

Virgin Atlantic, Sales Manager για Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία

Πόσες ώρες την ημέρα εργάζεται;

Δεν πιστεύω ότι μετράει ο αριθμός των ωρών που καταναλώνει κάποιος στη δουλειά του αλλά, αν καταφέρνει να υλοποιήσει έγκαιρα και σωστά τους στόχους που έχει θέσει για την εταιρία στην οποία εργάζεται.

Που είναι μέλος:

Ε.Ν.Ο.Α. (Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών).

Τι πιστεύει:

Ποιοι άλλοι τουριστικοί κλάδοι του φαίνονται ενδιαφέροντες;

Τόσο η ναυτιλία όσο και ο ξενοδοχειακός τομέας παρουσιάζουν ενδιαφέρον γιατί αποτελούν αναπόσπαστο μέρος από τον τουριστικό κλάδο, το πιο δυναμικό προϊόν της ελληνικής οικονομίας. Ο κλάδος των αερομεταφορών έχει για εμένα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ποια άλλη εταιρία εκτός από την δική του ή αυτή που εργάζεται θαυμάζει περισσότερο και γιατί;

Θαυμάζω τις αεροπορικές εταιρίες που έχουν μπει δυναμικά στον χώρο των εγχώριων αερομεταφορών με στόχο την αναβάθμιση του προϊόντος της χώρας μας αλλά και την ουσιαστική εξυπηρέτηση του πελάτη.

Ποια προσωπικότητα εν ζωή θαυμάζει και γιατί;

Φυσικά τον Richard Branson, ιδρυτή της Virgin Atlantic, για την ακτινοβολία του αλλά και για την εισαγωγή καινοτόμων ιδεών στον κλάδο των αερομεταφορών.

Οικογένεια ή καριέρα και γιατί;

Η δική μου οικογενειακή κατάσταση (ελεύθερος), μου επιτρέπει να αφοσιωθώ αποκλειστικά στην καριέρα μου. Πιστεύω όμως, ότι ανεξαρτήτως φύλου, κάποιος μπορεί να συνδυάσει την οικογένεια με την καριέρα εφόσον υπάρχει η θέληση και η υποστήριξη από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Αγαπημένος προορισμός διακοπών, για Ελλάδα και εξωτερικό;

Στην Ελλάδα, Παξοί και Αντίπαξοι, για την απαράμιλλη φιλοξενία και τις πανέμορφες παραλίες και στο εξωτερικό την Τζαμάικα για την γνησιότητα των ανθρώπων και την υπέροχη τοπική μουσική.
Στιγμές στην καριέρα του:

Ποια ήταν η πιο αστεία στιγμή στην καριέρα του;

(αναπάντητη)

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα του;

(αναπάντητη)

Η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή στην καριέρα μου ήταν όταν συνάντησα για πρώτη φορά τον Richard Branson.

Επίκαιρες Ερωτήσεις:

Ποιο πιστεύει ότι είναι το μέλλον του τουρισμού για την Ελλάδα την ερχόμενη 10ετία;

Η λειτουργία του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα σημαίνει αναβάθμιση τόσο για το επιβατικό κοινό, όσο και για τις αεροπορικές εταιρίες. Πιστεύω ότι αποτελεί ένα σπουδαίο έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας. Επίσης τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, όσον αφορά την ανέγερση νέων ποιοτικών ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού.

Ποιό θεωρεί ως φλέγον θέμα του τουρισμού αυτή την εποχή;

Όσον αφορά τις αερομεταφορές, το φλέγον θέμα είναι οι συγχωνεύσεις κολοσσιαίων αεροπορικών εταιριών και η δημιουργία μεγάλων αεροπορικών συμμαχιών. Η Virgin Atlantic πραγματοποίησε το 1999, παγκόσμια ποιοτική συνεργασία με την Singapore Airlines με στόχο να προσφέρει μεγαλύτερη επιλογή προορισμών με τις καλύτερες υπηρεσίες που διακρίνουν και τις δύο αεροπορικές εταιρίες.

Πώς βλέπει την πορεία των ‘no-frills’ αεροπορικών εταιριών στην Ευρώπη; Πόσο επηρεάζεται ή μπορεί να επηρεαστεί η ελληνική αγορά;

Οι εταιρίες ‘no-frills’ εστιάζονται στην απλή μετάβαση του πελάτη από τον ένα προορισμό στον άλλο με πολύ χαμηλό κόστος. Το ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές ‘no-frills’ εταιρίες, πιστεύω ότι οφείλεται κυρίως στην κουλτούρα του Έλληνα πελάτη που αναζητά την σωστή και ποιοτική εξυπηρέτηση.

Ποιά είναι η γνώμη του για τις προσπάθειες των προμηθευτών τουριστικών υπηρεσιών για απευθείας πωλήσεις στον τελικό καταναλωτή μέσα από το Internet, χωρίς την μεσολάβηση τουριστικών πρακτόρων; Πόσο εφικτή είναι η υλοποίηση τέτοιων προσπαθειών στην Ελλάδα;

Προκειμένου να προβληθεί το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας με όσο το δυνατό καλύτερο τρόπο, οφείλουμε να εκμεταλλευθούμε όλα τα μέσα που μας προσφέρονται και το Internet δεν αποτελεί εξαίρεση. Παρ’ όλο που οι χρήστες του Ιnternet στη χώρα μας είναι λιγότεροι σε σύγκριση με του εξωτερικού, πιστεύω ότι εάν δημιουργηθεί η σωστή υποδομή, τότε υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες και δυνατότητες ανάπτυξης.

Αντίστροφη Ερώτηση: “Τι θα ήθελε να ρωτήσει το TravelDailyNews;”

Που βλέπει το TDN το εαυτό του στο Διαδίκυτο σε 5 χρόνια από σήμερα;

TDN: Με τους ρυθμούς που τρέχουν οι εξελίξεις στο Internet, η πενταετία είναι ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν αποκλείεται μέχρι τότε το Internet να έχει πολύ διαφορετικό από ότι γνωρίζουμε σήμερα. Η ενεργοποίηση με την σκέψη, ενός ολογραφικού παρουσιαστή ειδήσεων στον δικό σας χώρο μπορεί να είναι πλέον πραγματικότητα!!

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024