Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΧρόνια Πολλά Αγαπημένη μαςΑφιερωμένο στην Cyprus Airways

Χρόνια Πολλά Αγαπημένη μαςΑφιερωμένο στην Cyprus Airways

Χρόνια Πολλά Αγαπημένη μας
Αφιερωμένο στην Cyprus Airways
του `Ακη Κελεπέσιη

Αγαπητή μας κυρία με την ευκαιρία των εξήντα χρόνων ζωής σου, σου ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και να είσαι πάντα καλοτάξιδη και να μας ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο με ασφάλεια. Έτσι κι αλλιώς ατμοπλοϊκώς… βουλιάξαμε. Δεν υπάρχει ατμοπλοϊκή σύνδεση. Κράτα λοιπόν καλά. Κράτα γερά με τσαμπουκά. Γνωρίζουμε ότι περνάς χρόνια δύσκολα, χρόνια δίσεκτα μα αντέχεις. Γεννήθηκες στα χρόνια της Αγγλοκρατίας, έζησες τη βαρβαρότητα του Αττίλα, σχεδόν σε κατέστρεψε ο άτιμος οικονομικά, ηθικά, αλλά άντεξες. Κρατήθηκες ψηλά, εκεί στα 30000 πόδια.

Πέρασες όλες τις κυβερνήσεις από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίες σε διοίκησαν και σε διοικούν με την πολιτική του μαστιγίου και του καρότου. Με λανθασμένες αποφάσεις, με παραλείψεις κ.α. Εκείνο που δεν περίμενα όμως είναι αυτό που έπαθες από τη σημερινή κυβέρνηση , την απαρτίζουσα από τις φιλολαϊκές προοδευτικές δυνάμεις. Έδιωξαν εκατοντάδες εργαζόμενους σου, μείωσαν τους μισθούς τους, τους έχουν στην αβεβαιότητα του Αύριο, τους «βίασαν» ψυχολογικά, τους εξευτέλισαν. Εσένα σε έδιωξαν από το σπίτι σου για δεύτερη φορά. Την πρώτη φορά ο Αττίλας και τώρα η σημερινή κυβέρνηση με τις συμφωνίες της για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Τώρα σ’ έχουν και σένα σαν μια κυρία όπως τις άλλες στη σειρά να περιμένεις. Επιπλέον, στέλνουν τους διορισμένους τους στον ΚΟΤ στο εξωτερικό να φέρουν αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους στην Κύπρο για να σε αποτελειώσουν.

Μέσα σ’ όλες αυτές τις κακουχίες και τα βάσανα που περνάς-μέσα στην ατυχία σου που τελειωμό δεν έχει, ευτύχησες να έχεις ανθρώπους που σε αγαπούν πραγματικά και που στέκονται δίπλα σου συνέχεια και στις δύσκολες στιγμές, αλλά και στις χαρές σου. Και αυτοί δεν είμαστε εμείς παρά τη συμπάθεια που σου έχουμε και παρά το ότι το 80% των πωλήσεων σου γίνεται από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, ούτε το ταξιδιωτικό κοινό που σε έχει πρώτο στην προτίμηση, του ούτε οι κομματικά διορισμένοι από την κυβέρνηση διοικητικοί σου σύμβουλοι(γι αυτούς επιφυλάσσομαι να γράψω άλλη φορά), αλλά το εργαζόμενο προσωπικό σου.

Οι άνθρωποι σου είναι ξεχωριστοί και χαρισματικοί. Δεν έχω δει άλλους εργαζόμενους να αγαπούν έτσι τη εταιρεία τους και να εργάζονται μέρα νύχτα σκληρά για το καλό της. Να τους βρίζουν, να ποδοπατούνται, να τους βάζουν το χέρι στην τσέπη τους και να τους παίρνουν το μεροκάματο τους και αυτοί εκεί να στηρίζουν υπομονετικά και με μαεστρία τα φτερά σου και να σου δίνουν δύναμη να πετάς περήφανα στους ουρανούς. Εκεί που ουσιαστικά ανήκεις. Ελεύθερη, κυρία, λεβέντισσα.

Εύχομαι και ελπίζω τώρα που τα τσούγκρισαν οι πιο Λαϊκές Προοδευτικές Δυνάμεις , αφού διαφώνησαν με τις άλλες Λαϊκές Προοδευτικές Δυνάμεις να μην έρθουν και χειρότερα. Δεν πιστεύω ο Πρόεδρος να διώξει τους κομματικούς του ΑΚΕΛ και να βάλει στις θέσεις τους τα Περδικόπουλα του Οικολόγου Περδίκη. Φανταστείτε να θέλει και αυτός να κάνει τις Οικολογικές του αλλαγές και να σου φύγει το Αγρινό από τα φτερά σου που εκ φύσεως δεν πετά και να βάλει στη θέση του την Πέρδικα.

Με όλη τη συμπάθεια και την αγάπη που σου έχω θα γελάσω, θα γελάσω πολύ, θα πεθάνω στα γέλια.
Γεια σου Αγαπημένη μας
Χρόνια Πολλά και Καλά Πετάγματα

Ο κ. `Ακης Κελεπέσιης είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024