Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΑφιερώματα ΕκθέσεωνΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ «PHILOXENIA»Πληροφορίες για Ξενοδόχους

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ «PHILOXENIA»Πληροφορίες για Ξενοδόχους

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ «PHILOXENIA»
Πληροφορίες για Ξενοδόχους

Τι είναι τα Ξενοδοχειακά Βραβεία «Philoxenia»;

Αποτελούν μια νέα κατηγορία βραβεύσεων στο πλαίσιο των ελληνικών τουριστικών βραβείων «Philoxenia Tourism Awards» που ξεκίνησαν το 2006. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης της διεθνούς τουριστικής έκθεσης PHILOXENIA, θα τιμηθούν τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας με βάση την ποιοτική αξιολόγησή τους από ομάδα επιθεωρητών. Παράλληλα θα διεξαχθεί – όπως και πέρυσι – η δημόσια ψηφοφορία για τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς και τα δημοφιλέστερα ξενοδοχεία μέσω της ιστοσελίδας της PHILOXENIA.

Πώς θα γίνουν οι επιθεωρήσεις των ξενοδοχείων που θα λάβουν μέρος στα Ξενοδοχειακά Βραβεία «Philoxenia»;

Οι επιθεωρήσεις θα γίνουν με το σύστημα των «mystery guests». Την ποιοτική αξιολόγηση των ξενοδοχείων θα πραγματοποιήσουν επιθεωρητές, οι οποίοι θα επισκεφτούν τα ξενοδοχεία ως κανονικοί πελάτες και θα καταγράψουν με κάθε λεπτομέρεια τι προσφέρει το κάθε ξενοδοχεία στον Έλληνα και ξένο τουρίστα. Εξαίρεση αποτελεί η βράβευση στις κατηγορίες «Καλύτερη Ξενοδοχειακή Σουίτα ή Βίλα» και «Καλύτερο Ξενοδοχειακό Spa», όπου δεν θα γίνει επιθεώρηση τύπου «mystery guest» αλλά θα οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία επιθεώρησης κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου.

Η όλη διαδικασία της επιθεώρησης και ποιοτικής αξιολόγησης των ξενοδοχείων είναι εμπιστευτική. Κάθε ξενοδοχείο που θα δηλώσει συμμετοχή, θα λάβει μετά την επιθεώρηση εμπιστευτικό δελτίο αξιολόγησης με τη λεπτομερή έκθεση του «mystery guest», η οποία θα περιλαμβάνει την αναλυτική βαθμολογία για όλα τα επιμέρους κριτήρια καθώς και τα σχόλια για τα θετικά και αρνητικά σημεία του ξενοδοχείου. Δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί ποια ξενοδοχεία επιθεωρήθηκαν, αλλά θα ανακοινωθούν μόνο όσα θα βραβευθούν.

Σε ποιες κατηγορίες θα δοθούν τα Ξενοδοχειακά Βραβεία «Philoxenia»;

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις θα δοθούν στα πέντε ξενοδοχεία που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στις εξής κατηγορίες:

Κατηγορίες Βραβείων: Κατηγορίες Τιμητικών Διακρίσεων:

Καλύτερο ξενοδοχείο πόλης
Καλύτερο παραθεριστικό ξενοδοχείο
Καλύτερο ξενοδοχείο βουνού ή εξοχής
Καλύτερη ξενοδοχειακή σουίτα ή βίλα
Καλύτερο ιστορικό ή παραδοσιακό ξενοδοχείο
Καλύτερο design ή boutique hotel
Φιλικότερο ξενοδοχείο για παιδιά
Καλύτερο ξενοδοχειακό spa

Πρωινό
Κουζίνα
Ρομαντική ατμόσφαιρα
Καινοτομία
Καλύτερο σέρβις


Βάσει ποιων κριτηρίων θα αξιολογηθούν τα ξενοδοχεία;

Κάθε ξενοδοχείο θα αξιολογηθεί βάσει μιας σειράς κριτηρίων, τα οποία καλύπτουν κάθε πτυχή της εμπειρίας που αποκομίζει ένας πελάτης του:

  • Εξυπηρέτηση κατά την κράτηση δωματίου
  • `Aφιξη στο ξενοδοχείο
  • Διακόσμηση και εξοπλισμός δωματίου
  • Room service και άλλες εξυπηρετήσεις στο δωμάτιο
  • Παρεχόμενες ανέσεις στο σαλόνι και τους άλλους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου
  • Κουζίνα
  • Εγκαταστάσεις και υπηρεσίες αναψυχής και άθλησης
  • Καινοτομίες και πρωτότυπες υπηρεσίες
  • Επίπεδο εξυπηρέτησης και επαγγελματισμός του προσωπικού
  • Η συνολική αισθητική και η ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου

Ποια είναι τα οφέλη για τα ξενοδοχεία που θα μετάσχουν στη διαδικασία βράβευσης των Ξενοδοχειακών Βραβείων «Philoxenia»;

  • Θα γίνει λεπτομερής ποιοτική αξιολόγηση της ξενοδοχειακής μονάδας.
  • Κάθε ξενοδοχείο θα λάβει εμπιστευτική έκθεση επιθεώρησης με την αναλυτική βαθμολογία και τα σχόλια του επιθεωρητή.
  • Η ποιοτική αξιολόγηση είναι δωρεάν για τα μετέχοντα ξενοδοχεία.
  • Οι νικητές θα προσκληθούν να παραλάβουν το βραβείο τους στην επίσημη τελετή που θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου 2007 στο πλαίσιο της 23ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη. Η τελετή θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.
  • Οι νικητές των Βραβείων θα τύχουν εκτεταμένης προβολής τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.


Πόσο στοιχίζει η συμμετοχή ενός ξενοδοχείου στη διαδικασία βράβευσης των Ξενοδοχειακών Βραβείων «Philoxenia»;

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Η Helexpo θα καλύψει ως διοργανώτρια των Βραβείων όλα τα σχετικά έξοδα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα ξενοδοχεία να μετάσχουν δωρεάν στη διαδικασία ποιοτικής αξιολόγησης από τους επιθεωρητές. Από την πλευρά τους, τα ξενοδοχεία που θα λάβουν μέρος στη διαδικασία βράβευσης, θα προσφέρουν δωρεάν διαμονή στους επιθεωρητές. Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής ξενοδοχείων, η Helexpo διατηρεί το δικαίωμα να τηρήσει σειρά προτεραιότητας για τη δωρεάν αξιολόγηση. Για αυτό και καλούνται τα ενδιαφερόμενα ξενοδοχεία να αποστείλουν τη δήλωση συμμετοχής το συντομότερο δυνατό. Οι επιθεωρήσεις θα διεξαχθούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2007.

Πώς μπορεί να συμμετάσχει ένα ξενοδοχείο στη διαδικασία βράβευσης των Ξενοδοχειακών Βραβείων «Philoxenia»;

Για να μετάσχει ένα ξενοδοχείο στη διαδικασία των βραβεύσεων, θα χρειαστεί να συμπληρώσει και να επιστρέψει στη Helexpo τη δήλωση συμμετοχής. Πιέστε εδώ για να κατεβάσετε το έντυπο της δήλωσης συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Helexpo στην ηλεκτρονική διεύθυνση
marketing@helexpo.gr
(με θέμα «Philoxenia Hotel Awards»).

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024