Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΓια την ιδέα του Pocket Tours μιλούν στο TDN οι κυρίες Stephanie Collet και Alessandra Pozzoli

Για την ιδέα του Pocket Tours μιλούν στο TDN οι κυρίες Stephanie Collet και Alessandra Pozzoli

Για την ιδέα του Pocket Tours μιλούν στο TDN οι κυρίες Stephanie Collet και Alessandra Pozzoli

TravelDailyNews: Τι περιλαμβάνει το πακέτο Pocket Tours και πως ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία του;

Stephanie Collet: Το Pocket Tours είναι πρώτα απ’ όλα μια σειρά φορητών ηχητικών οδηγών σε συσκευασία iPod Nano. Απευθύνεται στους ξένους και Έλληνες επισκέπτες που θέλουν να ανακαλύψουν την Αθήνα. Αντί να κυκλοφορούν λοιπόν μόνοι τους με ένα τουριστικό οδηγό στο χέρι, μπορούν να νοικιάσουν ένα πακέτο Pocket Tours που περιλαμβάνει: μία συσκευή iPod Nano με 3 διαδρομές (Πλάκα, Ακρόπολη, Πνύκα) σε τρείς γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά) και ένα έντυπο μικρό οδηγό με οδηγίες χρήσης, χάρτες διαδρομής και φωτογραφίες, που συμπληρώνουν την αφήγηση. Η χρήση του είναι απλή. Η κάθε διαδρομή αρχίζει και τελειώνει σε σταθμό του μετρό.

Alessandra Pozzoli: Για παράδειγμα, η βόλτα της Πλάκας ξεκινάει στην Πλατεία Μοναστηρακίου. Μόλις φτάσει, ο επισκέπτης φοράει τα ακουστικά και ανάβει το iPod Nano. Μία φιλική φωνή τον καλωσορίζει και τον οδηγεί σε κάθε βήμα του. Με αυτό τον τρόπο περπατώντας, ακούει την ιστορία των μνημείων που συναντάει με ευχάριστο τρόπο και με απόλυτη ασφάλεια.

Εμείς προτείνουμε τρεις ηχητικές διαδρομές χωρισμένες σε κεφάλαια. Αλλά αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι ο επισκέπτης μπορεί να τις κάνει με το δικό του ρυθμό. Δηλαδή οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να σταματήσει για ένα καφέ η για να απολαύσει περισσότερο ένα αξιοθέατο.

Ας μιλήσουμε τώρα από το πώς ξεκίνησε η ιδέα των Pocket Tours. Και οι δύο είχαμε πάντα πολλούς ξένους, φίλους και συνεργάτες, που μας επισκεπτόταν στην Αθήνα. Σαν Ιστορικοί της Τέχνης, με ειδίκευση την Αρχαία Ελλάδα, συχνά τους δίναμε πληροφορίες για τα αξιοθέατα της πόλης. Μία μέρα σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να δημιουργήσουμε μία εναλλακτική λύση.

S.C.: Τελικά, πολύ γρήγορα αποφασίσαμε ότι τα iPod ήταν το πιο σύγχρονο μέσο για αυτό που θέλαμε. Είναι εύκολα στην χρήση τους και ταυτόχρονα trendy! Αυτό που πρέπει να πούμε όμως τώρα είναι ότι το αρχικό home made project για τους φίλους μας, μετατράπηκε πολύ σύντομα σε ένα professional project, με στόχους, εξωτερικούς συνεργάτες και σοβαρή οργάνωση.

A.P.: Αστειευόμενες συχνά λέμε ότι η ανάπτυξη του Pocket Tours τα τελευταία δύο χρόνια ήταν σαν να ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα MBA για μας!

TDN: Πως μπορεί κανείς να το προμηθευτεί;

S.C.: Τα Pocket Tours διανέμονται για την ώρα σ’ επιλεγμένα ξενοδοχεία πολυτελείας όπως το Hilton, το King George και το Baby Grand, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και το Sofitel στο αεροδρόμιο. Επίσης, τα διαθέτουμε και σε εταιρίες που τα ζητήσουν για σεμινάρια, συνέδρια ή ξένους επισκέπτες.

TDN: Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού; Έχετε δεχθεί προτάσεις για την βελτίωση του προϊόντος ή παράπονα;

S.C.: Η ανταπόκριση του κοινού είναι σε γενικές γραμμές πολύ θετική. Εμείς πιστεύαμε ότι οι περισσότεροι θα έκαναν μόνο μία βόλτα την ήμερα, αλλά τελικά πολλοί ενθουσιάστηκαν και έκαναν και τις τρείς διαδρομές….. που αντιστοιχούν σε περίπου επτά ώρες περπάτημα! Και μέχρι στιγμής, κανένα παράπονο!

TDN: Ποιά είναι τα σχέδια της εταιρίας Applied Networks Hellas A.E. για το μέλλον του Pocket Tours; Υπάρχουν σκέψεις για ένταξη περισσοτέρων διαδρομών ξενάγησης;

A.P.: Το Pocket Tours συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια της δράσης «Ψηφιακός Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού, και του επιχειρησιακού προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας». Στο πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνονται άλλες ηχητικές διαδρομές που ετοιμάζουμε αυτή την στιγμή. Και φυσικά έχουμε και δύο άλλα ενδιαφέροντα projects, που θα θέλαμε να αναπτύξουμε σύντομα.

TDN: Είναι μία ιδέα που θα παραμείνει στην Ελλάδα ή εξετάζετε συνεργασίες και στο εξωτερικό;

A.P.: Πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμα αρκετά να κάνουμε στην Αθήνα αλλά παραμένουμε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε ενδιαφέρουσα συνεργασία είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024