Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ελαφρά ενισχυμένη η εμπιστοσύνη στον τομέα του τουρισμού - Αστανά, Καζακστάν 2009

06 Οκτώβριος 2009, 00:00

Ελαφρά ενισχυμένη η εμπιστοσύνη στον τομέα του τουρισμού
Αστανά, Καζακστάν 2009

Καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει ένα από  τα χειρότερα χρόνια της ιστορίας του διεθνούς τουρισμού, υπουργοί και εκπρόσωποι από 142 χώρες συναντώνται στην Αστάνα του Καζακστάν για την 18η  Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO),  με στόχο να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να ταξιδεύουν και πάλι.

  Η εμπιστοσύνη στον τομέα του τουρισμού  έχει ελαφρώς ενισχυθεί, σύμφωνα με στοιχεία Ιουλίου του 2009 όσον αφορά στις διεθνείς  αφίξεις, καθώς και στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

  Ο  προσωρινός Γενικός Γραμματέας του UNWTO προβλέπει ότι ο τουρισμός θα  επιταχυνθεί ελαφρά το επόμενο έτος, μετά την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις  του ιού H1N1 της γρίπης.

  Τα  στοιχεία καταδείχνουν κάποια συγκράτηση στη μείωση των αποτελεσμάτων του α΄ εξαμήνου  του τρέχοντος έτους. Επιπλέον, ένα πάνελ 250 εμπειρογνώμονες του UNWTO εξέφρασαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πλέον στην τουριστική αγορά.

  Οι διεθνείς αφίξεις μειώθηκαν κατά 4% τον Ιούλιο του 2009, μια σχετική βελτίωση σε  σύγκριση με τη μείωση του 10% το Μάιο και του 7% τον Ιούνιο.

  Η  Ευρώπη, η μεγαλύτερη τουριστική αγορά του πλανήτη, έχει «υποφέρει» περισσότερο από την πλευρά των διεθνών αφίξεων, ενώ για την Αφρική έχει παρατηρηθεί αύξηση  της κίνησης κατά περίπου 4%, αν και έχει ήδη ξεκινήσει από «μικρά» νούμερα.

  Ο  τουρισμός προσφέρει περισσότερα από 75 εκατ. θέσεις εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, το 30% των εξαγωγών στον κόσμο (που αντιστοιχεί σε ένα τρισ. δολ. το χρόνο) και τζίρο που αποτελεί έως και το 45% των συνολικών εξαγωγών των υπηρεσιών  στις αναπτυσσόμενες χώρες). Μια απότομη μείωση στην επιχειρηματική  δραστηριότητα, το διαθέσιμο εισόδημα και η αύξηση της ανεργίας, ιδιαίτερα στις  βασικές αγορές προέλευσης, έπληξαν ιδιαίτερα τον τουρισμό φέτος.

  Τα  διεθνή κέρδη από τον τουριστικό τομέα έχουν πληγεί λίγο περισσότερο από τις αφίξεις,  καθώς οι καταναλωτές είναι συγκρατημένοι, μένουν κοντά στο σπίτι τους και μειώνουν  τα χρονικά διαστήματα για ταξίδια.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top