Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςUNWTO Γενική ΣυνέλευσηΗ Βραζιλία αναμένει τα τουριστικά οφέλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016Αστανά, Καζακστάν 2009

Η Βραζιλία αναμένει τα τουριστικά οφέλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016Αστανά, Καζακστάν 2009

Η Βραζιλία αναμένει τα τουριστικά οφέλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016
Αστανά, Καζακστάν 2009

Μετά την ανακοίνωση ότι το Ρίο ντε Τζανέιρο πρόκειται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, η χώρα, αλλά και γενικότερα η Νότια Αμερική προσδοκά στα οφέλη που θα φέρει ο τουρισμός από τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Οι υποδομές και τα έσοδα από τον τουρισμό δείχνουν ότι θα έχουν ισχυρή ώθηση, σε μια περιοχή που έχει βιώσει διεθνή πτώση κατά 1% στις αφίξεις από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του UNWTO.

«Το Ρίο αντιπροσωπεύει, σε κάποιο βαθμό, το σύνολο της Νότιας Αμερικής. Είναι η πρώτη φορά που η Νότια Αμερική αναλαμβάνει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι μεγάλη είδηση για τη Βραζιλία», δήλωσε ο Mario Moyses, υπουργός τουρισμού της Βραζιλίας. «Έχουμε αναλάβει ήδη το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2014, έτσι αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εκείνη τη χρονική περίοδο, εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, θα συνεργαστο με άλλες χώρες της Νότιας Αμερικής μας για να προσελκύσουμε επισκέπτες».

Η είδηση ότι το Ρίο ντε Τζανέιρο νίκησε το Σικάγο, τη Μαδρίτη και το Τόκιο στο διαγωνισμό για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες προκάλεσε αγαλλίαση στις αντιπροσωπείες της Νότιας Αμερικής κατά την 18η Σύνοδο του Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού Ηνωμένων Εθνών (UNWTO), στην Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν.

Το Ρίο είχε τη λιγότερο προετοιμασμένη υποδομή από τις τέσσερις πόλεις που ανταγωνίζονταν για τους Αγώνες. Τώρα η πόλη θα πρέπει να προχωρήσει στην κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς και άλλων υποδομών. με κόστος 10 δισ. δολ.

Συνολικά 25.000 από 48.000 δωμάτια ξενοδοχείων που απαιτούνται για τη διοργάνωση είναι επίσης σε (κατασκευαστική) εξέλιξη, όμως η πόλη θα εξετάσει επίσης και την παροχή καταλύματος σε κρουαζιερόπλοια.

«Υπάρχουν προκλήσεις σχετικά με την ασφάλεια. Υπάρχουν προκλήσεις σχετικά με την οργάνωση. Όμως, η δέσμευση του λαού είμαι βέβαιος ότι θα τις υπερκεράσει», δήλωσε ο Carlos Vogeler, περιφερειακός εκπρόσωπος για την Αμερική του UNWTO.

Τα θέματα ασφάλειας βελτιώνονται, καθώς η πόλη και η οικονομία της Βραζιλίας αναπτύσσονται, με περισσότερα από 20 εκατ. άνθρωποι να βγαίνουν από το όριο της φτώχειας τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού.

Θα κατασκευαστεί ένα τρένο υψηλής ταχύτητας μεταξύ του Σάο Πάολο και του Ρίο ντε Τζανέιρο, με κόστος 20 δισ. δολ. Μια πρόταση για αναζωογόνηση της περιοχής του λιμένα, κοστολογείται με 210 εκατ. δολ. επίσης θα προχωρήσει, ανέφερε ο υπουργός.

Το Ρίο θα εξετάσει επίσης την αναβάθμιση του δικτύου μετρό. Επί του παρόντος, δεν έχει φτάσει στο Barra da Tijuca, ένα προάστιο της πόλης, όπου και θα βρίσκονται οι περισσότερες από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Η Βραζιλία δέχεται 5 εκατ. επισκέπτες ετησίως, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Τουριστικό Βαρόμεντρο του UNWTO, αριθμός που έχει αυξηθεί μόνο κατά 0,5% μεταξύ των ετών 2007 και 2008.
Η είδηση ότι το Ρίο ντε Τζανέιρο ανέλαβε τη διεηαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων αύξησε ταις μετοχές των εταιρειών υποδομών και τουρισμού στο Χρηματιστήριο του Σάο Πάολο την περασμένη Παρασκευή.

Ρίο φαίνεται θα δώσει την οικονομία της Βραζιλίας ένα 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια ώθηση από σήμερα μέχρι το 2027, σύμφωνα με μια κυβέρνηση η μελέτη που εκπονήθηκε από ομάδα κερδοσκοπικός Fundacao Instituto de Administracao.

Η πόλη του Ρίο φαίνεται ότι θα δώσει στην οικονομία της Βραζιλίας ώθηση 24,5 δισ. δολ. από σήμερα μέχρι και το 2027, σύμφωνα με μελέτη που ανέθεσε η κυβέρνηση και εκπονήθηκε από ομάδα του μη-κερδοσκοπικού ιδρύματος Fundacao Instituto de Administração.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024