Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΣυνέντευξηΑλέξανδρος ΑβερκιάδηςΑνατρεπτική φιλοσοφία στο θέμα της τιμολόγησης

Αλέξανδρος ΑβερκιάδηςΑνατρεπτική φιλοσοφία στο θέμα της τιμολόγησης

Αλέξανδρος Αβερκιάδης
Ανατρεπτική φιλοσοφία στο θέμα της τιμολόγησης

Ο Αλέξανδρος Αβερκιάδης είναι γενικός διευθυντής της Scandinavian Airlines, SAS, στην Ελλάδα και την Κύπρο και αναλύει την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας και την γενική της φιλοσοφία στο Travel Daily News.

TravelDailyNews: Η αεροπορική εταιρία Scandinavian Airlines Systems, SAS, ξεχωρίζει μεταξύ των Ευρωπαϊκών Αεροπορικών γραμμών στη γενική της φιλοσοφία. Με δεδομένο ότι οι Ευρωπαϊκές Αεροπορικές εταιρίες εστιάζουν σε ένα ΅ξέφρενο κυνηγητών χαμηλών τιμώνΆ μπορείτε να μας αναλύσετε τη φιλοσοφία της στο θέμα της τιμολόγησης;

Αλέξανδρος Αβερκιάδης: Η φιλοσοφία μας αν και φαίνεται ανατρεπτική είναι πολύ απλή και εστιάζει στην εξυπηρέτηση και την απλοποίηση, όπως μπορούμε να αποδώσουμε σε ελεύθερη μετάφραση το διεθνές μας σλόγκαν που είναι ΅Service and SimplisityΆ. Έτσι λοιπόν εστιάζουμε στην εξυπηρέτηση του ταξιδιώτη και στην απλότητα που είναι και η βασική φιλοσοφία των Σκανδιναβών. Στόχος μας είναι ο ταξιδιώτης μας να χρειάζεται όσο το δυνατό λιγότερη επένδυση χρόνου στην προετοιμασία του για τα ταξίδι και ένα παράδειγμα είναι η εξυπηρέτηση που προσφέρουμε στέλνοντας το boarding pass στο σπίτι του ή στο χώρο εργασίας του. Όσο για τις τιμές μας, υπάρχουν διάφορες προσφορές που μπορεί να βρει ο ταξιδιώτης μας, ιδίως εκείνος που είναι προγραμματισμένος και αγοράζει αρκετά νωρίτερα από την ημερομηνία αναχώρησης του. Εμείς όμως προβάλλουμε τους κανονικούς μας ναύλους ή τις τιμές που είναι πιο πιθανών να βρει κανείς στο διαδίκτυο. Φυσικά, πάντα δουλεύουμε με τον κανόνα προσφοράς ζήτησης χωρίς να δημιουργούμε εντυπώσεις στην αγορά.

TDN: Ο αεροπορικός κλάδος δέχεται πυρά για την έντονη συμβολή του στην αποσταθεροποίηση του παγκόσμιου κλίματος. Η SAS είναι όμως γνωστή και για την πράσινη φιλοσοφία της και την στάση της απέναντι στο κλίμα. Μπορείτε να μας αναλύσετε τι ακριβώς κάνει;

ΑΑ: Πράγματι η SAS είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία που εφαρμόζει τα πράσινα δρομολόγια έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει πάνω από 2500 πράσινες προσγειώσεις και απογειώσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση καυσίμων άρα και εκπομπών ρυπογόνων ουσιών στο περιβάλλον. Το αεροδρόμιο Αρλάντα στην Στοκχόλμη έχει ερευνήσει και επενδύσει πολύ πάνω στην πραγματοποίηση τέτοιων πτήσεων. Φυσικά, η εταιρία ήταν πρωτοπόρα και στην εφαρμογή ηλεκτρονικών λύσεων με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης χαρτιού και πρώτων υλών κατά τη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων. Αυτά όμως είναι λίγο πολύ γνωστά. Εκείνο που είναι πραγματικά πρωτοπόρο είναι η έρευνα που διεξάγεται για εναλλακτικές πηγές καυσίμων. Πράγματι η SAS έχει επενδύσει πάρα πολύ στην έρευνα για την εκμετάλλευση των φυκιών ως καύσιμη ύλη. Η Ελλάδα λόγω της ηλιοφάνειας της έχει μεγάλη παραγωγή φυκιών τα οποία όταν χρησιμοποιηθούν κατάλληλα ως καύσιμα έχουν μηδέν εκπομπή καυσαερίων. Επίσης, είναι γνωστό ότι η SAS είναι ο μεγάλος υποστηρικτής στο κλιματολογικό συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών που θα γίνει σύντομα στην Κοπεγχάγη.

TDN: Πως διαμορφώνεται η επιβατική κίνηση αυτό το χρονικό διάστημα; Τι κινήσεις κάνετε ώστε να τονωθεί η κίνηση και να προσελκύσετε ταξιδιώτες με δεδομένη την οικονομική κρίση;

ΑΑ: Πράγματι οι αφίξεις μας δεν είναι οι ίδιες με τις περσινές αυτό το χρονικό διάστημα. Σαφώς και αντιμετωπίζουμε μια μείωση. Όμως πιστεύω ότι ανακάμπτει η αγορά και με δεδομένη τη συγκυρία ότι η Σουηδία έχει την προεδρεία της ΕΕ δημιουργώντας ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, νομίζω ότι σε γενικές γραμμές πάμε καλά. Είναι σημαντικό ότι η Στοκχόλμη, που είναι η πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης, προσελκύει αυξημένο αριθμό όχι μόνο τουριστών αλλά και πολλών επαγγελματιών. Όντως η SAS ετοιμάζει με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του ταξιδιώτη το sky shop ένα πρόγραμμα μιλίων που θα μπορεί ο επιβάτης να εξαγοράζει μίλια και να αγοράζει προϊόντα και υπηρεσίες από το διαδίκτυο. Επίσης, προσφέρονται δωρεάν χάρτες πόλεων και κάρτες ξεναγήσεων, όπως η 24ωρη κάρτα για την πόλη της Κοπεγχάγης και της Στοκχόλμης που δίνει δωρεάν μεταφορά και ελεύθερη είσοδο σε περισσότερα από 70 μουσεία και τουριστικά αξιοθέατα στην κάθε πόλη. Τέλος, προσφέρονται εκπτώσεις σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, και μια δωρεάν κρουαζιέρα στο αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024