Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΑφιέρωμα“Πράσινη” ενεργειακή πολιτική και ΕΚΕ στον τουρισμό

“Πράσινη” ενεργειακή πολιτική και ΕΚΕ στον τουρισμό

“Πράσινη” ενεργειακή πολιτική και ΕΚΕ στον τουρισμό

Η “πράσινη” ανάπτυξη είναι η νέα επιταγή σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά συνέπεια και η «πράσινη» ενεργειακή πολιτική στον τομέα του τουρισμού, αλλά, φυσικά, και η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, που προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής. Καθώς ολοένα και περισσότεροι τουρίστες είναι ευαισθητοποιημένοι απέναντι σε περιβαλλοντικά ζητήματα και αναζητούν εναλλακτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, κοντά στη φύση, ο τουριστικός τομέας επιβάλλεται να “αφουγκραστεί” τις αλλαγές αυτές για να μπορέσει όχι μόνο να είναι ενεργειακά φιλικός προς τον πλανήτη, αλλά και οικονομικά / επιχειρηματικά ανταγωνιστικός.

Ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος των ξενοδοχείων Aldemar Hotels πιστεύει ότι στην Ελλάδα ο ξενοδόχος πρέπει να δώσει βάρος στη χρήση τεχνολογιών, που να αμβλύνουν τις συνέπειες που έχει η λειτουργία μιας μονάδας στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία. Το ίδιο πιστεύει και ο κ. Θοδωρής Μακρίδης της P. Makridis Associates, ότι δηλαδή ο τομέας του τουρισμού θα πρέπει να ακολουθήσει μία περιβαλλοντικά υπεύθυνη στάση, καθώς είναι ολοένα αυξανόμενος ο αριθμός των ανθρώπων/τουριστών με ευαισθησία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος που αναζητούν τόπο διακοπών και χώρους φιλοξενίας αυτής της φιλοσοφίας.

Τα ολοένα εντεινόμενα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας με τη λογική “ο ρυπαίνων πληρώνει” θα καθιστούν χρόνο με το χρόνο ασύμφορη τη λειτουργία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που δε θα συμμορφώνονται και θα αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα αυξημένο λειτουργικό κόστος και μειωμένη ζήτηση, υποστηρίζει ο δρ.-Ing. Aλέξανδρος Υφαντής, διευθυντικό στέλεχος ομίλου εταιρειών SYCHEM AE, ενώ ο Βασίλης Μπαρτζώκας, διευθύνων σύμβουλος της Carteco A.E.E. υποστηρίζει ότι η περιβαλλοντική ευθύνη ευτυχώς έγινε και μόδα, εργαλείο επικοινωνίας, marketing και δημοσίων σχέσεων για εταιρείες, μονάδες, οργανισμούς και προτιμά -έστω κι έτσι- την ενασχόληση κάποιων ανθρώπων και κάποιων εταιρειών για φλέγοντα ζητήματα, παρά την αδιαφορία και την αποστασιοποίηση.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024