Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΤο Θέμα της ΕπικαιρότηταςΗ Νότιος Αφρική σε αναμονή των Ελλήνων φιλάθλων

Η Νότιος Αφρική σε αναμονή των Ελλήνων φιλάθλων

Η Νότιος Αφρική σε αναμονή των Ελλήνων φιλάθλων

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 βρίσκεται “προ των πυλών” και η Νότιος Αφρική ανοίγει όχι μόνο τα ποδοσφαρικά της γήπεδα, αλλά και τα ξενοδοχεία της. Το Travel Plan έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της διάθεσης εισιτηρίων για τους αγώνες της Εθνικής Ανδρών και προετοιμάζει για τους φιλάλθους συγκεκριμένα προϊόντα-πακέτα μετακινήσεων και διαμονής στις πόλεις της Νότιας Αφρικής που θα φιλοξενήσουν το μεγάλο αθλητικό γεγονός της χρονιάς τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2010 και στις οποίες θα αγωνισθεί η εθνική ομάδα. Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Travel Plan / Eurostar ΑΕ θα συμμετέχει σε όλες τις αποστολές και τους επίσημους αγώνες των Εθνικών Ομάδων, αλλά θα προσφέρει και τη δυνατότητα στους φιλάθλους και τους ταξιδιώτες να γνωρίσουν τη Νότιο Αφρική.

Ακόμη, το Travel Plan είναι ο χορηγός της Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου και της Εθνικής Ανδρών στους αγώνες που θα δώσουν στη Νότια Αφρική. Η χορηγία εκτείνεται στο σύνολο των δραστηριοτήτων της Ε.Π.Ο., με αιχμή του δόρατος τις μετακινήσεις και τη διαμονή των Εθνικών Ομάδων και ιδιαιτέρως της Εθνικής Ανδρών, στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου στη Νότια Αφρική.

Ο διευθυντής πωλήσεων του Travel Plan, Στρατής Βουρσούκης, μιλά για τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας και διαμονής της Εθνικής Ομάδας και δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τους Έλληνες επισκέπτες και φιλάθλους.

Η ελληνική ομάδα θα ταξιδέψει για τη Νότια Αφρική μια εβδομάδα πριν από την ένταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στις 6 Ιουνίου θα βρίσκεται στο Durban, το οποίο έχει επιλέξει ο Otto Rehagel, κυρίως λόγω του κλίματος και του υψόμετρου. Η συγκεκριμένη πόλη είναι στο επίπεδο της θάλασσας. Η επιλογή είναι σωστή, αφού το πρώτο παιχνίδι θα δοθεί στο παραθαλάσσιο Port Elizabeth και γι’αυτό φαντάζομαι επιλέχτηκε το Durban, λέει ο κ. Βουρσούκης.

“Η εθνική ομάδα, την παραμονή κάθε αγώνα, θα πετάει από Durban προς τον προορισμό της με πτήσεις ειδικά ναυλωμένες που έχουμε ετοιμάσει εμείς. Θα διανυκτερεύει σε ξενοδοχείο κοντά στο γήπεδο και αμέσως μετά τον αγώνα θα επιστρέφει ξανά στο Durban. Το πρόγραμμα έχει οργανωθεί, έτσι ώστε πάντα να υπάρχει στη διάθεση της ομάδας γήπεδο για να προπονείται, καθώς το Bloemfontein (όπου θα αντιμετωπίσει τη Νιγηρία), αλλά κυρίως το Poloquane δεν προσφέρουν μεγάλες ανέσεις. Ειδικά το δεύτερο, δύο ξενοδοχεία έχει όλα και όλα. Απέχει 3 ώρες από το Johannesburg, γύρω στις 3 ώρες και είναι κοντά στη Ζιμπάμπουε”.

Ο κ. Βουρσούκης, μιλώντας για το Johannesburg, αναφέρει: “Οι ομογενείς βρίσκονται κυρίως στο Johannesburg. Εκεί χτυπά η καρδιά της ελληνικής κοινότητας. Υπάρχουν βέβαια πολλοί Έλληνες και στο Cape Town. Σε ένα προάστειο του Johannesburg, το BendfordView, έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι Έλληνες. Όλα τα σπίτια βρίσκονται δίπλα δίπλα, σε πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών, γνωστά ως clusters. Εκεί υπάρχει και ελληνικό σχολείο. Υπάρχει ασφάλεια και σε αυτήν την περιοχή έχουμε κλείσει δωμάτια για να φιλοξενηθούν οι χορηγοί, οι VIP και οι φίλαθλοί μας. Το συγκεκριμένο προάστειο έχει εύκολη πρόσβαση στο κέντρο και το αεροδρόμιο.

Η μεγάλη επιτυχία του 2004 ωθεί πολλούς ώστε να προνοούν από τώρα για εισιτήρια, ασχέτως αν η ελληνική ομάδα προκριθεί από τον όμιλό της και παρατείνει την παραμονή της στη Νότιο Αφρική. Κάποιοι έχουν κλείσει από τώρα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό της 11ης Ιουλίου. “Υπάρχουν Ελληνες που έχουν κλείσει εισιτήρια από τον πρώτο μας αγώνα έως και τον τελικό”, λέει ο κ. Βουρσούκης. “Απ’όσο γνωρίζω, πρόκειται για ένα σύνολο 40-50 ατόμων”.

Όσον αφορά στα εισιτήρια των ελληνικών αγώνων, τονίζει: “Η τιμή για ένα εισιτήριο ξεκινά από 80-150 ευρώ. Η εταιρεία μας διαχειρίζεται αποκλειστικά όλα τα εισιτήρια που διατίθενται μέσω της ΕΠΟ και ουσιαστικά αφορούν στην ελληνική κερκίδα. Ο κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς η διάθεση εισιτηρίων μέσω του Διαδικτύου είτε μέσω άλλων ταξιδιωτικών γραφείων σε ΕΛλάδα και εξωτερικό δεν αφορούν στην ελληνική κερκίδα, αλλά εναλλακτικά σημεία του γηπέδου”.

Ο κ. Βουρσούκης υπογραμμίζει πως το γραφείο του έχει προμηθευτεί 500 εισιτήρια για κάθε αγώνα και, αν αυτά διατεθούν, θα υπάρξουν και άλλα. Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες πακέτων με τη χαμηλότερη να κυμαίνεται στα 80 ευρώ, ενώ το Travel Plan διαθέτει εισιτήρια και για άλλους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο κ. Βουρσούκης προτείνει ένα πακέτο για όσους Ελληνες θέλουν να ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική το καλοκαίρι, προκειμένου να συνδυάσουν ποδόσφαιρο και τουρισμό σε αυτήν την όμορφη χώρα: “Έχουμε ετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα, το οποίο αρχίζει από τις 12 Ιουνίου και θα βρίσκεται στη διάθεση του κόσμου έως και μια ημέρα πριν από τον πρώτο αγώνα της εθνικής Ελλάδας. Από τις 11 έως τις 24 Ιουνίου θα γίνονται πτήσεις ναυλωμένες απευθείας για το Johannesburg. Μπορεί κανείς να επιλέξει να επιλέξει πακέτο που να περιλαμβάνει έναν, δυο είτε και τρεις αγώνες. Σαφάρι, shopping, πτήσεις στο CapeTown και για τους αμιγώς φιλάθλους προσφέρουμε και πρόσβαση σε όλους τους αγώνες. Θα έχουμε οργανώσει διαμονή και στην Pretoria. Οι μετακινήσεις για το Bloemfontein και το Poloquane θα γίνουν οδικώς, αφού οι αποστάσεις είναι κοντινές. Έχουμε εξασφαλίσει ειδική εξουσιοδότηση από τη FIFA για τις μετακινήσεις μας. Από τις 11 έως τις 29 Ιουνίου, μέχρι και τη φάση των 16 δηλαδή θα γίνονται αγώνες κάθε μέρα και αξίζει να απολαύσετε αυτό το Μουντιάλ από κοντά”.

Χρήσιμες πληροφορίες
Ο κ. Βουρσούκης δίνει μερικές πολύτιμες πληροφορίες για τον Έλληνα επισκέπτη του Μουντιάλ 2010 της Ν. Αφρικής: “Το κόστος ζωής είναι εντυπωσιακά φθηνότερο από την Ελλάδα. Με μια πρώτη εκτίμηση, η αναλογία είναι 1 προς 3. Το φαγητό πάλιστο Johannesburg είναι τρεις φορές φθηνότερο και ποιοτικό. Οι πολυάριθμοι Έλληνες στη Νότια Αφρική έχουν ασχοληθεί ενδελεχώς με τη γαστρονομία. Στο Johannesburgg υπάρχουν 4-5 καλά ελληνικά εστιατόρια. Βέβαια, ο Έλληνας επισκέπτης της πόλης δε θα πρέπει να παραλείψει να δοκιμάσει τα περίφημα πιάτα μοσχαρίσιου κρέατος, που είναι διάσημα ανά την υφήλιο. Τέλος, μια καλή πρόταση είναι και το αφρικανικό τοπικό φαγητό που συναντάμε ανά τον κόσμο. Όσον αφορά στη διασκέδαση, το Johannesbur διαθέτει 2-3 καλά μαγαζιά ελληνικής φιλοσοφίας και ο κόσμος μπορεί να διασκεδάσει με ασφάλεια. Εμείς θα διοργανώσουμε και κάποια πάρτι στα ξενοδοχεία, όπου θα συγκεντρωθεί ο περισσότερος κόσμος, πάντα σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα”.

Ένα μεγάλο θέμα είναι η ασφάλεια. “Στην αρχή και εγώ ήμουν τρομοκρατημένος με την προοπτική αυτού του ταξιδιού. Ουσιαστικά,, οι όποιοι κίνδυνοι εστιάζονται στο παλιό κέντρο της πόλης, το downtown. Όταν έπεσε το καθεστώς του Απαρτχάιντ το 1993, όλοι οι άστεγοι και φτωχοί μαύροι συσσωρεύτηκαν στο κέντρο της πόλης, ενώ προστέθηκαν ιθαγενείς και λοιπές μειονότητες. Αμέσως μετά δημιουργήθηκε το νέο κέντρο της πόλης, το περίφημο Sandton City».

Το νοτιοαφρικανικό νόμισμα είναι το ραντ, που αντιστοιχεί σε 0,1 ευρώ (10 ραντ = 1 ευρώ). Το Travel Plan θα προμηθεύσει συνάλλαγμα τους επισκέπτες, καθώς οι τοπικές τράπεζες εκεί κρατούν μεγάλη προμήθεια.

“Ο Ιούνιος είναι η καταλληλότερη εποχή για να ταξιδέψεις και να δεις ποδόσφαιρο, μολονότι είναι χειμώνας στη Ν. Αφρική. Το κλίμα στην ενδοχώρα είναι σχετικά ήπιο και βρέχει σπάνια και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 10-15 βαθμούς”, καταλήγει ο κ. Βουρσούκης.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024