Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΚύπριοι δημόσιοι λειτουργοί. Πού θα πάτε διακοπές φέτος;

Κύπριοι δημόσιοι λειτουργοί. Πού θα πάτε διακοπές φέτος;

Κύπριοι δημόσιοι λειτουργοί. Πού θα πάτε διακοπές φέτος;

Έτυχε να είμαι παρών σε μια συζήτηση δύο δημοσίων υπαλλήλων που συζητούσαν που θα πάνε διακοπές φέτος. Και οι δύο εργάζονται σε κρατική υπηρεσία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Οι δύο κυρίες συμφώνησαν ότι θα έπαιρναν τις οικογένειές τους για μία εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη και στην Πράγα αντίστοιχα. Η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα, καθώς οι δύο κυρίες εξήραν τις ομορφιές της Πόλης και της Πράγας και το πόσο φθηνά ήταν τα ψώνια και το πόσο χλιδάτα τα ξενοδοχεία. Εγώ με το φτωχό μου μυαλό διερωτήθηκα τι στο καλό κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και καταφέραμε να μην έχουμε τσίπα οικονομικού πατριωτισμού.

Ο εσωτερικός τουρισμός είναι η 2η μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Κύπρου μετά την Αγγλία με 1,34 εκατ. διανυκτερεύσεις το χρόνο και με πέραν των 60 εκατ. ευρώ κατανάλωσης σε διανυκτερεύσεις.

Το γεγονός αυτό έχει αφυπνίσει τους Κύπριους ξενοδόχους και προσπαθούν με ραγδαία βήματα να επαναπροσαρμόσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στις ανάγκες των Κυπρίων πελατών τους. Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου έχουν ήδη δημοσιεύσει τους κατάλογους τους για καλοκαιρινές διακοπές στην Κύπρο με ελκυστικές τιμές και πακέτα σε ξενοδοχεία, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ (ΠΑΣΥΞΕ http://budurl.com/PASYXE, ΣΤΕΚ http://budurl.com/STEK). Αν τις βρίσκετε ακριβές, τότε έχετε ακόμα τη δυνατότητα να κάνετε την κράτησή σας από το διαδίκτυο στις εκατοντάδες ιστοσελίδες που πουλούν Κύπρο ή και μέσω του ταξιδιωτικού σας πράκτορα. Τώρα, αν προτιμάτε κάτι πιο «χωριάτικο» τα αγροτουριστικά καταλύματα είναι μόλις ένα κλικ μακριά (http://budurl.com/AgroHome).

Το 1,34 εκατ. διανυκτερεύσεις θα μπορούσαν να αυξηθούν και να επιφέρουν όχι μόνο τα 60 εκατ. έσοδα στην εσωτερική τουριστική βιομηχανία, αλλά να αυξήσουν και τα έσοδα του κράτους σε Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, τα οποία έσοδα σε τελική ανάλυση είναι αυτά που εξασφαλίζουν το κρατικό μισθολόγιο.

Διερωτώμαι αν θα μπορούσαν οι σιγουρομισθωμένοι Κύπριοι Δημόσιοι Λειτουργοί φέτος να κάνουν μια εξαίρεση και να ξοδέψουν τον 13ο τους αντί στην Πράγα και στην Κωνσταντινούπολη, στην Πάφο, στην Αγία Νάπα και στην Λεμεσό. Αν θα μπορούσαν να ξανανακαλύψουν μια άλλη χλιδή τα χωριά της ορεινής Λάρνακας και να ξαναπερπατήσουν στις Πλάτρες, στο Σταυρό της Ψώκας, στην κοιλάδα του Διαρίζου, στο βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Πύργο Τηλλυρίας (http://budurl.com/Pyrgos) και να αποδείξουν στους χρηματοδότες τους ότι έχουν τουριστικό πατριωτισμό, οικονομική αλληλεγγύη και ότι νοιάζονται για την ανεργία που ποτέ δεν θα χτυπήσει την δική τους πόρτα.

Αυτό για μια εβδομάδα από τις δύο που έχουν διακοπές, τη δεύτερη εβδομάδα η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Ελλάδα, Ελλάδα και μόνο Ελλάδα… νησιά, Πήλιο, Θεσσαλονίκη, Μουσείο Ακρόπολης, Πέλλα, Πελοπόννησος, Κρήτη… Η Ελλάδα που αγωνίζεται, η Ελλάδα που επιμένει…

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024