Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςFocus σε ένα ΘέμαGreek Beach by the Thames Προβολή της Ελλάδας δίπλα από τον Τάμεση

Greek Beach by the Thames Προβολή της Ελλάδας δίπλα από τον Τάμεση

Greek Beach by the Thames
Προβολή της Ελλάδας δίπλα από τον Τάμεση

Στις όχθες του ποταμού Τάμεση, στο νότιο Λονδίνο, προβάλλεται για μια εβδομάδα ο ελληνικός τουρισμός, σε μια εκδήλωση με τίτλο «Greek Beach by the Thames», από τις 18 Ιουνίου μέχρι και τις 27 του μήνα.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο South Bank Riverside walkway δίπλα στο Gabriel’s Wharf, με πάνω από 300 τόνους άμμο, προσφέρεται στους επισκέπτες η ευκαιρία να ξαπλώσουν σε καρέκλες για ηλιοθεραπεία, να δοκιμάσουν συνταγές της ελληνικής κουζίνας και ελληνικά ποτά, να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου Ελληνίδων του Λονδίνου και να ακούσουν σύγχρονη ελληνική μουσική από τον μουσικό Γιάννη Πολυκανδριώτη, ο οποίος διδάσκει μπουζούκι σε ελληνικά σχολεία του Λονδίνου. Τα μικρά παιδιά απολαμβάνουν την άμμο σα να ήταν σε παραλία με τα κουβαδάκια τους, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό τους ζωγραφίζει τα προσωπάκια τους.

Το μήνυμα που μεταφέρει η εκδήλωση, πρωτοβουλίας του ΕΟΤ Λονδίνου, προς τους Βρετανούς τουρίστες είναι ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και πολύ φιλόξενη χώρα, γεμάτη πολιτισμό, ομορφιά και με υπέροχο τρόπο ζωής.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νικητιάδης δήλωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων: “Καλούμε όλους τους φίλους μας εδώ στην Αγγλία, καλούμε κάθε υποψήφιο επισκέπτη από οπουδήποτε, να έλθουν φέτος στη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και σήμερα η σχέση τιμών και υπηρεσιών είναι άριστη. Συνέχισε τονίζοντας ότι “η αγγλική αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον τουρισμό μας και μαζί με τη γερμανική είναι οι σημαντικότερες αγορές. Τα τελευταία χρόνια έχουμε μια μείωση, προσπαθούμε να ανατάξουμε αυτό το κλίμα, υπάρχει μια αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Αγγλίας και είμαι βέβαιος ότι το κλίμα αυτό θα αντιστραφεί και θα έχουμε πολύ περισσότερους Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα”.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κω, κ. Ηλίας Σηφάκης, σε σύντομη συνέντευξή του στους χώρους του Greek Beach by the Thames

Το Σάββατο 19 Ιουνίου το Travel Daily News βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης απολαμβάνοντας τις λίγες αναλαμπές ηλίου του Λονδίνου. Ο κόσμος με πολύ χαρά δεχόνταν τις ‘μίνι’ διακοπές στην Ελλάδα, πίνοντας ακόμα και φραπέ! Πολλοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για πακέτα διακοπών που πρόσφερε το Olympic Holidays και να χαρούν ελληνικούς χορούς. Οι περιοχές μοίραζαν φυλλάδια και ελληνικά γλυκίσματα.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής προβάλλονται ελληνικοί προορισμοί, η ελληνική μπύρα Mythos και ελληνικά εδέσματα από τα εστιατόρια As Greek As it Gets. Είναι σημαντικό ότι η πρωτοβουλία αυτή της κας Σοφίας Παναγιωτάκη, διευθύντριας του ΕΟΤ Λονδίνου, βρήκε μεγάλη υποστήριξη από τις ελληνικές περιοχές και επιχειρήσεις.

Πατήστε για μεγέθυνση

Οι υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι:

Olympic air
Mythos Greek Beer
Rhodos Tourism Promotion Organisation
Region of Crete
Prefecture of Halkidiki
Olympic Holidays
Prefecture of Lasithi
Prefecture of Chania
Prefecture of Rethymon
Prefecture of Heraklion
Athens- Attica Hotel Association
Milos island
Kos Island
Prefecture of Messinia
Sunvil Holidays
Starwood Hotels Greece
Aldemar Hotels and Resorts
Atrium Hotels, Rhodes
Fodele Beach & Water Park Holiday Resort

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024