Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΜαστίχα και διαφήμιση

Μαστίχα και διαφήμιση

Μαστίχα και διαφήμιση

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, θεωρώντας ότι η Μαστίχα Χίου και τα προϊόντα με μαστίχα Χίου λόγω της μοναδικότητας τους και των ιδιαίτερων ιδιοτήτων τους, αποτελούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πόλο έλξης επισκεπτών τα «χρησιμοποιούν» πολύ επιτιχυμένα τα τελευταία χρόνια και ως βασικό όπλο στη «μάχη» της τουριστικής προβολής της Χίου.

Η νέα μάλιστα επιστημονική «ανακάλυψη» για τις αφροδισιακές ιδιότητες της μαστίχας και ο τρόπος που «επικοινωνείται» το γεγονός  από τη Νομαρχία Χίου στο ευρύ κοινό έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δημοσιογράφων και κοινού.

Έτσι μετά από πρόσκληση της ΕΤ1 στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» με την Ρίκα Βαγιάνη καλεσμένοι ήταν ο κ. Θάνος Ασκητής Νευρολόγος – Ψυχίατρος και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής Σεξουαλικής Υγείας, ο κ. Θωμάς Σαββίδης Βιολόγος – Χημικός Αναπληρωτής Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ερευνήτρια – Συγγραφέας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Νομαρχίας Χίου, κα. Βάσω Κριτάκη.

Οι δυο επιστήμονες, με γενέτειρα τη Χίο ο πρώτος, και με «ερωμένη» στη Χίο ο δεύτερος ένωσαν τις γνώσεις, τις έρευνες και την αγάπη τους για τη μαστίχα και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους δημοσιεύθηκε ήδη στο έγκριτο περιοδικό των Η.Π.Α «Φαρμακευτική Βιολογία» και επιβεβαιώνει αυτό που με την παρατήρηση είχε «ανακαλύψει» η Ανατολή, τη σχέση δηλαδή της μαστίχας με το ερωτικό παιχνίδι. Έτσι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η μαστίχα Χίου με τον ψευδάργυρο που περιέχει συντελεί στην καλή λειτουργία του προστάτη, «περιφερικά» αιματώνοντας όσο πρέπει τα αιμοφόρα αγγεία. Ως εκ τούτου οι άνδρες έχουν μια καλύτερη σεξουαλική ζωή, απλά μασώντας μαστίχα ή καταναλώνοντας προϊόντα με μαστίχα και χωρίς την αίσθηση όπως τόνισε ο κ. Ασκητής ότι χρειάζονται κάποιο φάρμακο βοηθητικά.

Ο κ. Σαββίδης μας πληροφόρησε μέσα από την εκπομπή ότι τα καλά νέα έρχονται και για τις γυναίκες, αφού οι έρευνες που συνεχίζονται οδηγούν στην ανακάλυψη  κι άλλων ιχνοστοιχείων που εμπεριέχονται στη μαστίχα και λειτουργούν υπέρ της γυναικείας λίμπιντο.

Ο  κ. Θάνος Ασκητής, σε σχετικές ερωτήσεις της κας Βαγιάννης διευκρίνισε ότι μπορεί οι μέχρις στιγμής μελέτες να μην πιστοποιούν ότι η μαστίχα δρα άμεσα στο κεντρικό νευρικό σύστημα (δηλαδή στον εγκέφαλο μας) αλλά από το στόμα ξεκινά μια καλή ερωτική συνάντηση.

Δροσερή, ευχάριστη αναπνοή, μυρωδιά που δρα στο ψυχισμό μας,  θαυμάσια γεύση, μάσημα μαστίχας που μας χαλαρώνει, στοματική υγιεινή, ωραίο δέρμα λόγω των καλλυντικών ιδιοτήτων μαστίχας και υγιής προστάτης συντελούν τα μέγιστα στην σεξουαλικότητά μας.

Η κα. Κριτάκη αναφέρθηκε στις περιγραφές που καταγράφουν οι Περιηγητές της Χίου περιγράφοντας ότι «η μαστίχα αφυπνίζει κατά θαυμαστό τρόπο και τις πιο νυσταλέες και ναρκωμένες αφροδίσιες ορέξεις» και «πως διεγείρει εις ακολασίαν»

Κάτι ανάλογο εξάλλου, γραμμένο το 1400 μ.χ στο αραβικό βιβλίο «Ιατρική του Προφήτη» οδήγησε και τις έρευνες του κ. Θωμά Σαββίδη για να φθάσει στις αποδείξεις του, δηλαδή τις αφροδισιακές ιδιότητες της μαστίχας.

Και δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι στη Χίο η χρήση της μαστίχας στην αρχαιότητα ήταν συνδεδεμένη με την λατρεία της Θεάς ¶ρτεμης που εκτός από προστάτιδα του κυνηγιού ήταν και προστάτιδα της μαγείας.
Και ως γνωστόν η χρήση των μαγικών ερωτικών φίλτρων, ήταν από τότε διαδεδομένη μέχρι και τις μέρες μας, που συναντάμε τη μαστίχα σε ξόρκια και μαγικές ερωτικές φίλτρα φόρμουλες στη Σμύρνη αλλά και στη υπόλοιπη Ανατολή και φυσικά δεν είναι τυχαίο που ο Σουλτάνος την προμηθευόταν σε άφθονες ποσότητες για … το χαρέμι του.

Σημειωτέον ότι ο κ. Θάνος Ασκητής  και ο κ. Θωμάς Σαββίδης έχουν προσκληθεί ήδη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου με συγχορηγία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών στην 6η Γιορτή Αγροτουρισμού που θα γίνει στον Δημοτικό Κήπο της Χίου από 30.7 – 03.08.2010. Εκεί Χιώτισσες και Χιώτες αλλά και οι επισκέπτες του νησιού που κατακλύζουν κάθε χρόνο την Γιορτή θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν  «δια στόματος» των ερευνητών περισσότερα για τις αφροδισιακές ιδιότητες της μαστίχας αλλά και να δοκιμάσουν τα προϊόντα της για … να πεισθούν!

*Tης Βάσως Κριτάκη, Προϊσταμένης του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της Ν.Α Χίου και συγγραφέως.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024