Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ερευνα διερεύνησης της χρήσης του WEB 2.0 για τη διαχείριση της γνώσης στον τουρισμό

15 Νοέμβριος 2010, 00:00

Ερευνα διερεύνησης της χρήσης του WEB 2.0 για τη διαχείριση της γνώσης στον τουρισμό

Τα  εργαλεία του κοινωνικού διαδικτύου (όπως ιστολόγια, wikis, κοινωνικά δίκτυα  κ.λπ.) παρέχουν σήμερα στους χρήστες τους όχι μόνο μία καινούρια πηγή  πληροφόρησης, αλλά και μία συνεργατική πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να  συνεργαστούν με άλλους έτσι ώστε να εντοπίσουν, να μοιραστούν και να  επεξεργαστούν νέες πληροφορίες. Έτσι, για παράδειγμα η χρήση του κοινωνικού  διαδικτύου δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού να  βρουν, να διαβάσουν, να συζητήσουν, να σχολιάσουν και να παράγουν ελεύθερα  πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες διεθνείς και τοπικές εξελίξεις, τον  ανταγωνισμό, την τουριστική ζήτηση, το γενικότερο οικονομικό και πολιτικό  περιβάλλον κ.ά. Ταυτόχρονα, η γνώση που παράγεται μέσα από αυτές τις  διαδραστικές συζητήσεις των χρηστών του κοινωνικού διαδικτύου καλλιεργεί αυτό  που όλοι αποκαλούν ως η συλλογική νοημοσύνη των ομότιμων κοινοτήτων, η  αξιοποίηση της οποίας μπορεί να προσδώσει σε κάθε χρήστης της έναν σημαντικό  παράγοντα για την απόκτηση και δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Συμπερασματικά,  η αξιοποίηση του κοινωνικού διαδικτύου από Έλληνες επαγγελματίες του  τουρισμού,  μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην απόκτηση και δημιουργία καινοτομίας και καλών πρακτικών για  τη βελτίωση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεών τους. Το τελαυταίο με τη σειρά  του μπορεί επίσης να ενισχύσει την ανταποκρισιμότητα, ανταγωνιστικότητα και ευελιξία ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδας στις εκάστοτε  αλλαγές και εξελίξεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Στα  πλαίσια αυτά, μια ομάδα ερευνητών, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο του Ντάργουιν (Darwin University) της Αυστραλίας, διεξάγει μια  έρευνα που αποσκοπεί στη διερεύνηση της χρήσης του κοινωνικού διαδικτύου (WEB 2.0) για την συλλογή και τη διαχείριση της γνώσης στην τουριστική βιομηχανία.  Για την υλοποίηση της έρευνας έχει δημιουργηθεί ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο,  το οποίο απευθύνεται σε όλους του επαγγελματίες της ελληνικής τουριστικής  βιομηχανίας.

Το ερωτηματολόγιο απευθύνται στους επαγγελματίες του τουρισμού και δεν απαιτεί περισσότερα από 10 λεπτά. Η έρευνα είναι ανώνυμη, όλες οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν είναι απολύτως εμπιστευτικές και τυχόν μελλοντική δημοσίευση των αποτελεσμάτων της  έρευνας δε θα αποκαλύψει την ταυτότητα των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Μπορείτε  να βρείτε και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο στην παρακάτω ιστοσελίδα http://www.kwiksurveys.com/online-survey.php?surveyID=HOELMK_f9f993c1.

Τα  αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν στο traveldailynews και θα είναι διαθέσιμα για περαιτέρω δημόσια και ελεύθερη διαβούλευση.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top