Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Google Places – αιτία πολέμου για το tripadvisor!

Πάνος Φωτιάδης - 12 Δεκέμβριος 2010, 00:00

Google Places – αιτία πολέμου για το tripadvisor!

Από την στιγμή που στις 27 Οκτωβρίου, η Google ανακοίνωσε και επίσημα ότι εισάγει πλέον τα Google Places στην αναζήτηση οι marketing managers ανά την υφήλιο άρχισαν να ερευνούν τις επιπτώσεις που θα είχε η εξέλιξη αυτή στο search marketing.

Ας δούμε ένα μικρό παράδειγμα - ας μπούμε στο Google.gr και ας δώσουμε τις λέξεις κλειδιά «5 star hotels in Athens Greece» - θα δούμε την οθόνη που βλέπουμε στο παρακάτω screenshot – μια γνωστή σε όλους μας εικόνα.


  click image to enlarge

Ας μπούμε τώρα στο Google.com και ας δώσουμε τις ίδιες λέξεις κλειδιά. Η οθόνη που θα δούμε είναι αυτή:


  click image to enlarge

Όπως βλέπετε εμφανίζεται πλέον ο χάρτης της Google στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης με τις συνηθισμένες κόκκινες καρφίτσες αλλά και κάποια tags για κάποια συγκεκριμένα ξενοδοχεία – το πρώτο στην σειρά από αυτά τα ξενοδοχεία είναι το Grande Bretagne. Αυτή δεν είναι η τελική μορφή η οποία θα έχουν πλέον οι αναζητήσεις στο Google, καθώς σε διάφορες χώρες εξετάζονται πιλοτικά διάφορες παραλλαγές. Στην Μεγάλη Βρετανία, υπάρχει και η δυνατότητα ροής live τιμών και διαθεσιμότητας από ξενοδοχεία ενώ στην Αυστραλία δοκιμάζεται να μπαίνει το λογότυπο της επιχείρησης στον χάρτη αντί της καρφίτσας ή του tag, όπως βλέπουμε στο screenshot παρακάτω το logo των Mc DonaldΆs (σημειωμένο με κόκκινο κύκλο).


  click image to enlarge

Όμως δεν είναι μόνον η προσθήκη του χάρτη η μόνη αλλαγή – αν δείτε στον χώρο των «οργανικών αποτελεσμάτων» στο listing για τo Grande Bretagne εμφανίζονται πλέον και σχόλια τα οποία παίρνει η Google από τα διάφορα review websites. Εκτός από ένα!

Το tripadvisor, το μεγαλύτερο reviews website στον κόσμο, το οποίο την προηγούμενη Πέμπτη ανακοίνωσε πως διακόπτει την ροή των σχολίων του προς την Google!

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους μεγάλους παίκτες πλέον παίρνει μεγάλες διαστάσεις και όπως είχαμε γράψει καιρό πριν στο εταιρικό μας website (δείτε εδώ: http://www.tma.travel/new-2-30-0-gr.html ) οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και φυσικά πρέπει να τις παρακολουθούμε στενά, καθώς θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην στρατηγική emarketing των ξενοδοχειακών (και όχι μόνο) επιχειρήσεων. Το TravelDailyNews θα σας ενημερώνει με συνεχείς «ανταποκρίσεις από τα μέτωπα του πολέμου».

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top