Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συνέντευξη με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο

11 Μάρτιος 2011, 00:00

Συνέντευξη με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος Β΄ Πρόεδρος  του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού)  βρέθηκε στην Ανδόρα στα πλαίσια του 1ου Global Tourism Forum που διοργάνωσε ο Παγκόσμιος  Οργανισμός Τουρισμού και εξήγησε στο Travel Daily News τους στόχους της εκκλησίας για την  προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ελλάδα.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου  κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος) Συνετός , γεννήθηκε στη  Ζάκυνθο το 1939. Το 1959 μετέβη και εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή Αγίας  Αικατερίνης Σινά, όπου εκάρη Μοναχός. Αφού χειροτονήθηκε Διάκονος το Νοέμβριο   του 1961 και Πρεσβύτερος το Νοέμβριο του 1962 τοποθετήθηκε στο Σιναϊτικό  Μετόχι Ζακύνθου μέχρι το 1972. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του  Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει παρακολουθήσει μαθήματα και στη Νομική. Το έτος  1972 διορίσθηκε στο Σιναϊτικό Μετόχι των Ιωαννίνων. Τον Ιανουάριο του 1974   του ανατέθηκε η Ηγουμενία της Ιεράς Μονής Πεντέλης.

  Τιτουλάριος Επίσκοπος Δωδώνης εξελέγη τον  Αύγουστο του 1976. Τον Αύγουστο του 1991 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της  Ελλάδος τον ανύψωσε σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη. Την 9η Ιουνίου 1992   επανεξελέγη παμψηφεί από την Αδελφότητα Ηγούμενος της Ι. Μ. Πεντέλης. Την  26.1.93 ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου, Εθιμοτυπίας και Δημοσίων σχέσεων του  Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ και με εντολή του  ιδίου -ως τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής- ανέλαβε την 31.8.93 τα  καθήκοντα του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της εμπερίστατης τότε αυτής  Μητροπόλεως, μέχρι την εκλογή του ως Μητροπολίτης Ζακύνθου.

Συμμετέσχε σε πλείστες όσες  επίσημες αποστολές σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Διοργάνωσε εξάλλου στην  Ι. Μ. Πεντέλης ημερίδες, συνέδρια και συναντήσεις με θέματα θεολογικού αλλά  και γενικότερου κοινωνικού ενδιαφέροντος (ναρκωτικά, ειρήνη, περιβάλλον,  ιατρική, υγεία). Δημοσίευσε κατά καιρούς επίκαιρα άρθρα σε περιοδικά και   εφημερίδες.

  Την 25 Μαΐου 1994 εξελέγη από την  Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Ζακύνθου. Ως Μητροπολίτης της  γενέτειράς του αναπτύσσει πλουσιότατη και πανθομολογούμενη κοινωνική και   φιλανθρωπική δράση, ενώ από το 1996 ως το 2003 προήδρευσε του Διοικητικού  Συμβουλίου του Οργανισμού Δημοσίας Αντιλήψεως Ζακύνθου (Ο.Δ.Α.Ζ.), όπου άφησε  αγαθή ανάμνηση κι έργο ουσίας.

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top